Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Ημερίδα για την μετανάστευση και την κοινωνική ένταξη πραγματοποιήθηκε στη Λευκάδα

Ημερίδα για την μετανάστευση και την κοινωνική ένταξη πραγματοποιήθηκε στη Λευκάδα

0

Ημερίδα  για την  μετανάστευση  και την  κοινωνική  ένταξη πραγματοποιήθηκε  σήμερα , το απόγευμα στο Φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου Λευκάδας παρουσία αρκετού κόσμου  από τη Λευκάδα  και προσφύγων από το κέντρο φιλοξενίας Φιλιππιάδας.

Στην ημερίδα  παρευρέθηκαν  η Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά , ο Δήμαρχος Λευκάδας  κ. Κωνσταντίνος Δρακονταειδής , ο πρώην Βουλευτής  Λευκάδας κ. Σταύρος  Γρηγόρης ,οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Λευκάδας , ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου  Δ. Λευκάδας, κ.α.

Η εκδήλωση άρχισε  με την προβολή  βίντεο  με θέμα “Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες” και τη διάρκεια της ημερίδας μίλησαν σχετικά με την μετανάστευση   ο  Τομεακός Γραμματέας  Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μ. Κλάπας, η Σύμβουλος του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής και Διοικήτρια  Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων  Φιλιππιάδας κα Δήμητρα Καστάνη , η ψυχιάτρος  -ψυχοθεραπεύτρια  κα Νίκη Κούρτη . Επίσης, ακούστηκαν  τραγούδια  στα Αραβικά και στα Κιρμαντζί. Η εκδήλωση  με το τραγούδι   “Αν όλα τα παιδιά της γης ” που τραγούδησαν  η παιδική χορωδία  των παιδιών του κέντρου Φιλιππιάδας  μαζί  με τα παιδιά της παιδικής χορωδίας του Μουσικοφιλολογικού Ομίλου “ΟΡΦΕΥΣ” .

Η όλη εκδήλωση τελούσε υπό την  Αιγίδα του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής

 

Προηγούμενο άρθροNestlé Ελλάς: Υποδέχτηκε την τοπική κοινότητα στο εργοστάσιο του ΚΟΡΠΗ στο Μοναστηράκι Βόνιτσας
Επόμενο άρθροΝέα στοιχεία για τη ναυμαχία που σήμανε το τέλος της Κλεοπάτρας