Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Συναυλία της Ισιδώρας Κοψιδά και του Μάριου Καζά στην Αθήνα

Συναυλία της Ισιδώρας Κοψιδά και του Μάριου Καζά στην Αθήνα

0

isidora 40x30

Η Ισιδώρα Κοψιδά και ο Μάριος Καζάς επιστρέφουν στα θεματικά ρεσιτάλ για όμποε και πιάνο και μας απευθύνουν πρόσκληση… για χορό! Στη συναυλία της 14ης Νοεμβρίου 2014 στη φιλόξενη αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» θα ακουστούν χοροί για όμποε και πιάνο καθώς και σόλο πιάνο των Lully, Grovlez, Rousseau, Bitsch, Kalliwoda, Chopin, Tomasi, Grieg, Ravel και Κώστα Μυλωνά. Μια εξαιρετική ευκαιρία να ηχήσουν σπανιότατα έργα από τo μπαρόκ μέχρι τον εικοστό αιώνα από το καταξιωμένο ντούο που προβάλλει συνεχώς στο ελληνικό κοινό άγνωστες σελίδες μουσικής εξαιρετικής ομορφιάς .


Ισιδώρα Κοψιδά
Βιογραφικό Σημείωμα

Η Ισιδώρα Κοψιδά γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λευκάδα. Σε ηλικία 6 ετών άρχισε μαθήματα πιάνου και θεωρητικών στο Ελληνικό ωδείο (παράρτημα Λευκάδος) και λίγο αργότερα μαθήματα όμποε στην «Φιλαρμονική Εταιρεία Λευκάδος» με δάσκαλο τον Σπύρο Κατωπόδη.

Σπούδασε με υποτροφία στο Ωδείο Αθηνών, στην τάξη του εκλεκτού Claude Chieulet, απ’ όπου αποφοίτησε τον Ιούνιο του 2006, παίρνοντας δίπλωμα Οξυαύλου με το βαθμό «Άριστα παμψηφεί και Α’ βραβείο παμψηφεί».
Παρακολούθησε ετήσιο μεταπτυχιακό κύκλο μαθημάτων Αγγλικού Κόρνου με τον ίδιο καθηγητή, καθώς και πολυάριθμα σεμινάρια και μαθήματα με τους Δ. Βάμβα, S. Fuchs, T. Intermuehler, C. Schneider, F. Thouand, L. Pellerin και Martin Frutiger (E. Horn).

Σπούδασε επίσης ανώτερα θεωρητικά της μουσικής με τον Γιώργο Διαμαντή.

Συνέχισε τις σπουδές της στην Μουσική Ακαδημία-Hochschule της Βασιλείας με τον prf. Omar Zoboli.

Έχει συνεργαστεί με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Εθνική Λυρική Σκηνή, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, τη “Sinfonietta Αθηνών, την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων και ως σολίστ με την Ορχήστρα Δωματίου Παλαιού Ψυχικού.
Είναι μέλος της Αθηναϊκής Φιλαρμονίας.

Τον Φεβρουάριο του 2009 έλαβε μέρος με ρεσιτάλ Οξυαύλου στον 20ο κύκλο συναυλιών του θεσμού “Οι Νέοι για τους Νέους” στην Αίθουσα Φίλιππος Νάκας. Έχει δώσει ρεσιτάλ και συναυλίες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Τον Ιούνιο του 2010, στo πλαίσιo του προγράμματος Erasmus, έλαβε μέρος ως solo oboe σε συναυλία της “Orchestra Accademica Internazionale” του Concervatorio Cimarosa στο Avellino της Ιταλίας.
Παρακολούθησε κύκλο μαθημάτων στη Θερινή Μουσική Ακαδημία της Νίκαιας με τον Fabien Thouand (solo ομποϊστα της Scala) με τον οποίο συνεχίζει να μελετά εντατικά.
Τον Μάρτιο του 2013, ύστερα από πρόκρισή της, κλήθηκε στη Doha από την Qatar Philarmonic Orchestra και συμμετείχε στον τελικό γύρο των ακροάσεων της ορχήστρας για τη θέση του solo cor anglais.

Την τρέχουσα περίοδο συνεργάζεται με την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Είναι φοιτήτρια Ευρωπαϊκού Πολιτισμού της σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.


Μάριος Καζάς
Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Μάριος Καζάς γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε σπουδές πιάνου στο Αθηναϊκό Ωδείο, όπου σπούδασε ως κάτοχος διαρκούς υποτροφίας στην τάξη της κας Γιολάντας Σεβέρη. Κατόπιν φοίτησε στο Ωδείο Athenaeum ως μαθητής της σολίστ Ντόρας Μπακοπούλου. Συνέχισε τις σπουδές του στο Ωδείο Αθηνών, από όπου και απεφοίτησε με βαθμό διπλώματος Άριστα Παμψηφεί και Α’ Βραβείο Παμψηφεί και Έπαθλο Ματζαγριωτάκη (τάξη Ντ. Μπακοπούλου).

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Paul Badura-Skoda, Μαρτίνο Τιρίμο, Ναταλία Μιχαηλίδου, Halina Alberth,  Jean-Claude  Pennetier, Irina Kherj, Metodi Matakiev, Leon Fleisher, Chantal Stigliani κ.α. και έχει μετάσχει σε διεθνείς μουσικές συναντήσεις. Έχει βραβευθεί με Α’ και Β’ Βραβεία σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Πιάνου (Χ.Ο.Ν. Α’ Βραβείο εκτός συναγωνισμού και χρυσό μετάλλιο, Λέσχης Φίλων Jose Carreras, Μουσικοί Αγώνες Υπουργείου Παιδείας, Διαγωνισμός “Χρυσή Μούσα”) και έχει αποσπάσει Β’ Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου “Art and Education in the 21st century”. Στον Α’ Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου «Απόλλων» τον Μάρτιο του 2008 τιμήθηκε με Β’ Βραβείο (μη απονεμηθέντος πρώτου βραβείου). Τον Νοέμβριο του 2008 βραβεύτηκε από την UNESCO για την μουσική του προσφορά.

Έχει εμφανιστεί στην Αθήνα (Θέατρο Ηρώδου Αττικού, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Athenaeum, Αίθουσα Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών, Αίθουσα Αμερικανικού Κολλεγίου Pierce/Deree, Αίθουσα Μουσείου Μπενάκη, Αίθουσα Φίλιππος Νάκας, Αίθουσα Παρνασσός, Αίθουσα Ινστιτούτου Goethe, Αίθουσα Τελετών Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, Ίδρυμα Γουλανδρή-Χορν, Πολεμικό Μουσείο, Αίθουσα Ινστιτούτου της Δανίας, Αίθουσα Συναυλιών Ωδείου Αθηνών κ.α.), σε πόλεις της Ελλάδας (Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας, Ιόνιο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής «Παύλος Καρρέρ» – Ζάκυνθος, Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη-Σαντορίνη, Φεστιβάλ Πόρτο-Χελίου, Φεστιβάλ Πάτρας-Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών, Φεστιβάλ Άργους-Αρχαιολογικός Χώρος Δειράδας, Θεσσαλονίκη-Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο και Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, Αίγιο-Αρχαιολογικό Μουσείο Αιγίου, Σύμη-Φεστιβάλ Σύμης, Κρήτη, Τήνος, Νάουσα, Κόρινθος, Χίος, Χαλκίδα, Λευκάδα, Καστοριά, Φλώρινα  κ.α.), καθώς και στη Γαλλία, την Αίγυπτο και την Κύπρο. Έχει συμπράξει ως σολίστ με τις ορχήστρες “Bavarian Classics” και “Haag Youth Instrumental Ensemble” σε κοντσέρτα  L.v.Beethoven, W.A.Mozart και J.S.Bach και δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα της  συνοδείας τραγουδιού και της μουσικής δωματίου. Έχει συνεργαστεί επί σκηνής με καλλιτέχνες διεθνούς βεληνεκούς και έχει ηχογραφήσει ζωντανά για το Γ’ Πρόγραμμα της ελληνικής ραδιοφωνίας.

Ο Μάριος Καζάς είναι υποψήφιος διδάκτωρ του τμήματος Νομικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι συγγραφικές του  μελέτες δημοσιεύονται σε λογοτεχνικά και επιστημονικά περιοδικά.

Προηγούμενο άρθροΗ Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού World Travel Market
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση σχετικά με τα προγράμματα VOUCHER 2014