Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Αγιασμός των υδάτων και κάλαντα στους Καρυώτες

Αγιασμός των υδάτων και κάλαντα στους Καρυώτες

0
mt_gallery

DSC04079

Φωτογραφίες από τις δραστηριότητες της ενορίας Καρυωτών.

Η Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία του Αγίου και Μεγάλου Αγιασμού, τελέστηκαν στον Ιερό Ενοριακό Ναό των Ταξιαρχών, με τη συμμετοχή ενοριτών και επισκεπτών του χωριού. Στη συνέχεια με πομπή ο ιερέας και οι παρεβρισκόμενοι πιστοί μετέβησαν στην γραφική περιοχή των Αλυκών Καρυωτών, όπου τελέστηκε ο Καθαγιασμός των υδάτων. Ο καλός καιρός επέτρεψε την ρίψη του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα, όπου έπεσαν για να τον πιάσουν τα παιδιά του χωριού, ο Γιάννης, ο Θοδωρής και η μικρή Ελεάννα, μαθήτρια Ε΄Δημοτικού.

Τον σταυρό τελικά έπιασε ο Γιάννης και για ευλογία του προσφέρθηκε ασημένιος επιστήθιος σταυρός από τον εφημέριο. Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος κόσμου, η αντιδήμαρχος Λευκάδας κα Ζωή Σκιαδά και το τοπικό συμβούλιο. Στην όλη τελετή συντέλεσαν τα μέγιστα με τη φροντίδα και την προσφορά τους ο Γιώργος Σκιαδάς που μετέφερε τα παιδιά με τη βάρκα του, καθώς και οι: Λάμπρος Παπαδάτος, Στέλιος Ζαβιτσάνος και Αριστοτέλης Δώνος στην ετοιμασία του χώρου.

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1

Το 2012 στους Καρυώτες έκλεισε χαρούμενα με τραγούδι από τα παιδιά των ενοριακών συντροφιών του χωριού. Το απόγευμα της παραμονής τα παιδιά κρατώντας φαναράκια και τρίγωνα, με τη βοήθεια των μουσικών: κ. Αυγουστίνου Καραβία(ακορντεόν) και του κ. Στέλιου Ζαβιτσάνου (μαντολίνο) καθώς και του Κων/νου Ζαβιτσάνου (τρομπέτα) έψαλαν και τραγούδησαν στους δρόμους και στην πλατεία τα κάλαντα και τραγούδια αποχαιρετισμού του 2012. Τα παιδιά συνόδευσαν ο ιερέας του χωριού καθώς και μεγάλοι που θέλησαν να νοιώσουν παιδιά τραγουδώντας μαζί τους. Από την Ενορία Καρυωτών σας ευχόμαστε καλή και ευλογημένη χρονιά σε όλους!!

gallery2 gallery2 gallery2
Προηγούμενο άρθροΈκοψε την πίτα του o σύλλογος της Ράχης
Επόμενο άρθροΈκθεση ταπετσαρίας