Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Κοπή πίτας ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Κοπή πίτας ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

0

 

Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίουτ 2019, στην ανακαινισμένη, αισιόδοξη σάλα της καφετέριας Boschetto, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της πίτας του Συνδέσμου Φιλολόγων Λευκάδας. Εγκάρδια ατμόσφαιρα, γιορταστική, με τη συμμετοχή φιλολόγων καθηγητών, μελών του Θεατρικού Εργαστηρίου Ενηλίκων του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας και άλλων φίλων του Συνδέσμου και μελών της Λέσχης Ανάγνωσης και Στοχασμού .

Πριν από την κοπή της πίτας, την εκδήλωση προλόγισε η Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων, κ. Παρασκευή Κοψιδά-Βρεττού, η οποία, αφού καλωσόρισε τους παρισταμένους και ευχήθηκε για τη νέα χρονιά, αναφέρθηκε σύντομα στη σημασία της φιλολογίας-«τέχνη και γνώση χρυσοχόου της λέξης»-, και στους αργούς ρυθμούς, στον αντίποδα της τεχνοκρατικής επικράτησης, με τους οποίους κατακτάται η γνώση αλλά και η σοφία της ζωής. Άλλωστε έτσι δικαιολογείται, είπε με χιούμορ, και η σχετική καθυστέρηση κοπής της πίτας μας…

 

Την πίτα-ευγενική προσφορά του φούρνου Αργυρού- έκοψε η Γενική Γραμματέας του Συνδέσμου κ. Κατερίνα Ροντογιάννη, η οποία υπήρξε και η τυχερή της χρονιάς. Της δικής της επίσης προκοπής ήταν και η προσφορά σε όλους τους θαμώνες της καφετέριας, μιας σπεσιαλιτέ παστίτσιου με λαχανικά και πέννες.

Ευχαριστούμε τον κ. Χρήστο Αργυρό για την ευγενική χειρονομία προσφοράς της πίτας του Συνδέσμου μας, τον Μανόλη και Μιχάλη Θερμό για τη φιλοξενία στην ευχάριστη αίθουσα της καφετέριας Boschetto, την κ. Κατερίνα Ροντογιάννη για τη «δειπνοσοφιστική» συμβολή της, την Κυριακούλα από το lefkadapress για τη γενναιοδωρία του φακού της. Και όλους εσάς που με την παρουσία σας τιμήσατε την εκδήλωσή μας και δώσατε νόημα στη βραδιά.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ…ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου

Η Πρόεδρος                                                                              Η Γενική Γραμματέας

Δρ. Παρασκευή Κοψιδά-Βρεττού                                                    Κατερίνα Ροντογιάννη

Προηγούμενο άρθροΕκλογές Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας
Επόμενο άρθροΣε απευθείας μετάδοση από το Εθνικό Θέατρο το μιούζικαλ «Απλή Μετάβαση».