Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Το λαϊκό πιάνο – Μουσική Εκδήλωση από το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

Το λαϊκό πιάνο – Μουσική Εκδήλωση από το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

0

Λαικο_Πιανο-04Το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας συνεχίζοντας τις εαρινές του εκδηλώσεις σας προσκαλεί να γνωρίσετε και να αναγνωρίσετε το πιάνο αλλιώς…

Την Κυριακή 27 Μαρτίου και ώρα 8:00 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας (πρώην Όαση), το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας οργανώνει μια εκδήλωση αφιερωμένη στο λαϊκό πιάνο και το δημιουργό του ιδιαίτερου αυτού ρεπερτορίου, Νίκο Ορδουλίδη.

Στο επίκεντρο της εκδήλωσης θα βρεθεί «Η εποχή του ρεμπέτικου», η πρώτη δισκογραφική δουλειά του εγχειρήματος του «λαϊκού πιάνου» του Νίκου Ορδουλίδη, διδάκτορα του University of Leeds, School of music της Αγγλίας και επιστημονικού συνεργάτη του τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του Τ.Ε.Ι. Άρτας.

partΗ θέση του πιάνου στις κλασικές σπουδές συνδέεται με τον εμβληματικό του ρόλο στην ιστορία της δυτικής μουσικής, αλλά και με το σχετικό συντηρητισμό που προκύπτει εξ αυτού. Μια εναλλακτική επαναπροσέγγισή του με άξονα το σήμερα προκαλεί την αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος των πιανιστών και του κοινού. Το εγχείρημα του «λαϊκού πιάνου» εστιάζει στα αστικά λαϊκά ρεπερτόρια, κινούμενο σε δύο αλληλεξαρτώμενους άξονες: τη δημιουργία ενός ιδιαίτερου πιανιστικού ρεπερτορίου και την ανάπτυξη μιας εκτελεστικής τεχνικής και τα δύο με αναγνωρίσιμα χαρακτηριστικά.

Το έργο του Νίκου Ορδουλίδη παρουσιάζουν και συνομιλούν μαζί του οι επίκουροι καθηγητές του τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου Γιώργος Κοκκώνης και Μαρία Ζουμπούλη. Η εκδήλωση πλαισιώνεται από συναυλία με έργα από το ρεπερτόριο του λαϊκού πιάνου με τη συμμετοχή φοιτητών του τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου και μαθητών του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας.

Προηγούμενο άρθροΘερινό ωράριο λειτουργίας Εμπορικών καταστημάτων & Σουπερ-Μάρκετ
Επόμενο άρθροΤραμπουκισμοί στην Καλλιθέα εναντίον της Δόξας Λευκάδας