Αρχική Top Stories Μεγάλη επιτυχία για την ημερίδα «Ραντεβού με τον πολίτη» της EqualSociety και...

Μεγάλη επιτυχία για την ημερίδα «Ραντεβού με τον πολίτη» της EqualSociety και της Αντιπεριφέρειας Κοινωνικής Πολιτικής της Π.Ι.Ν.

0

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, η ημερίδα «Ραντεβού με τον πολίτη» που διοργάνωσαν η EqualSociety και η Αντιπεριφέρεια Κοινωνικής Πολιτικής της Π.Ι.Ν. υπό την αιγίδα του Δήμου Λευκάδας με θέμα τις ευκαιρίες εργασίας, τις συντάξεις, τα αναδρομικά και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα στο Πνευματικό Κέντρο, οι Λευκαδίτες έλαβαν απαντήσεις για ορισμένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα της καθημερινότητάς τους. «Νέες θέσεις στη Λευκάδα υπάρχουν»; «Τι θα γίνει με τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τα δάνεια»; «Πότε βγαίνω στη σύνταξη»; Οι εξειδικευμένοι δικηγόροι κα.Μαργαρίτα Κάρδαρη και κα.Αριάδνη Νούκα δεν άφησαν καμία ερώτηση να αιωρείται προσφέροντας γνώση και λύσεις στους παρευρισκόμενους.

Την εκδήλωση καλωσόρισε και συντόνισε ο Λευκαδίτης δημοσιογράφος του OPEN TV, και πρόεδρος της EqualSocietyκ.Σπύρος Φρεμεντίτης.Σημείωσε πως «ο κύκλος εκδηλώσεων «Ραντεβού με τον πολίτη» αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τους πολίτες να μάθουν και να λάβουν απαντήσεις για όσα τους απασχολούν γύρω από την εργασία, τα ασφαλιστικά / συνταξιοδοτικά, το ζήτημα των αναδρομικών, τα οικογενειακά επιδόματα και το μεγάλο θέμα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών».

 

Στη συνέχεια ο κ.Σπύρος Φρεμεντίτης εξήρε τη συνεργασία μεταξύ του οργανισμού της EqualSociety με το Δήμο Λευκάδας και την Ιερά Μητρόπολη Λευκάδος & Ιθάκης αναφέροντας ότι η συμβολή της τριμερούς συνέργιας είναι καθοριστική για την αποτελεσματική βοήθεια κοινωνικής προσφοράς σε άτομα από ευπαθείς ομάδες που στηρίζονται από τις κοινωνικές δομές.

Παρουσίασε επίσης, τη χαρτογράφηση της τοπικής αγοράς εργασίας στη Λευκάδα σύμφωνα με στοιχεία από τη Δομή Ενημέρωσης Ανέργων και Επιχειρήσεων της EqualSociety. Η πρωτοβουλία της EqualSociety που ξεκίνησε πιλοτικά στα μέσα του 2013 και λειτουργεί έως σήμερα, έχει αναδείξει 6.813 ενεργές θέσεις εργασίας.

Ο κ. Σπύρος Φρεμεντίτης προχώρησε μάλιστα και σε μια ανακοίνωση που αφορά όλους τους αναζητούντες εργασία στο νησί . «Η EqualSociety σχεδιάζει να υλοποιήσει το αμέσως επόμενο διάστημα την πρωτοβουλία «Παράθυρο στην Απασχόληση». Η δράση θα στοχεύει στην εργασιακή ένταξη και επαγγελματική ενδυνάμωση έως 150 ατόμων, κατοίκων Λευκάδας που ανήκουν στις παρακάτω κατηγορίες: άνεργοι, φοιτητές, άτομα ευρισκόμενα κάτω από το όριο της φτώχειας, μέλη οικογενειών που διαβιούν σε επισφαλείς συνθήκες. Η πρωτοβουλία του οργανισμού αποτελεί μια ουσιαστική δέσμη ενεργειών και δράσεων, η οποία στοχεύει στην ένταξη των ανέργων  στην τοπική αγορά εργασίας».

 

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο εκπρόσωπος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λευκάδος & Ιθάκης κ.κ.Θεόφιλου, πάτερ Παναγιώτης Ζαβιτσάνος, διευθυντή του Οίκου Πρόνοιας Λευκάδος, οΑντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής της Π.Ι.Ν. κ.ΑλέκοςΜιχαλάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας κ. Θεόδωρος Χαλικιάς, ο Δήμαρχος Λευκάδος κ. Κωνσταντίνος Δρακονταειδής, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Γκογκάκης Γρηγόριος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Αθανάσιος Περδικάρης, κ.Νικητάκης Μάρκος, κ. Σέρβος Κωνσταντίνος, η δημοτική σύμβουλος κα. Ζωή Σκιαδά κ.α. Την εκδήλωση τίμησε επίσης με την παρουσία του και ο πρώην Βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην διοικητής του ΟΓΑ κ. Ξενοφών Βεργίνης.

Το «Ραντεβού με τον πολίτη» αποτέλεσε μια ημερίδα στοχευμένη στις ανάγκες των κατοίκων της Λευκάδας ενώ απέδειξε περίτρανα πως οι εκδηλώσεις που δίνουν άμεσα λύσεις στα ζητήματα και τις απορίες του κοινού μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στη βελτίωση της καθημερινότητας εκατοντάδων πολιτών.

 

Προηγούμενο άρθροEnerga Torun -Νίκη Λευκάδας
Επόμενο άρθροΔιακοπή νερού σήμερα στη πόλη της Λευκάδας και το Φρύνι