Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Οι κοινωνικές δομές της Equal Society στην Λευκάδα έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη  πίτα τους

Οι κοινωνικές δομές της Equal Society στην Λευκάδα έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη  πίτα τους

0

Με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 1ηΜαρτίου η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των κοινωνικών δομών της Equal Society στο  χώρο του κοινωνικού  φαρμακείου στο Δήμο Λευκάδας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης, Λευκάδος & Ιθάκης, κ.κ. Θεόφιλος, ο βουλευτής Λευκάδος κ. Αθανάσιος Καββαδάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας κ. Θεόδωρος Χαλικιάς, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γρηγόρης Γκογκάκης  καθώς και  οι  αντιδήμαρχοι  Λευκάδας κ.  Θανάσης Περδικάρης και κ. Κώστας Σέρβος, αλλά και ο διευθυντής του Οίκου Πρόνοιας της Ιεράς Μητρόπολης Λευκάδος & Ιθάκης π. Παναγιώτης Ζαβιτσάνος. Οικοδεσπότης της εκδήλωσης ο Λευκαδίτης δημοσιογράφος και πρόεδρος της EqualSociety κ. Σπύρος Φρεμεντίτης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ευλογία της πίτας από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λευκάδος & Ιθάκης, κ.κ. Θεόφιλο ο οποίος στην συνέχεια τόνισε την προσφορά και το έργο του Οργανισμού στην τοπική κοινωνία αναφέροντας: «Ευχαριστούμε τον κ. Σπυρίδωνα Φρεμεντίτη που επέμεινε να είμαστε όλοι μαζί σήμερα και να ευλογήσουμε αυτήν την πίτα η οποία μας συνδέει σε αυτήν την ωραία συνεργασία με την EqualSociety, το Δήμο και το Γηροκομείο μας. Η Λευκάδα σας ευχαριστεί διότι προσφέρετε τόσα πολλά. Η φτώχεια δεν είναι σημερινή. Τη θυμάμαι από το 1992 ως απλός ιερέας όπου είχα οργανώσει συσσίτιο 70 ανθρώπων στο Μοσχάτο. Η φτώχεια υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει. Να δώσει ο Θεός με τη δική σας βοήθεια και προσφορά η προσπάθειά σας να συνεχιστεί διότι ότι γίνεται, γίνεται για τους συνανθρώπους μας που έχουν πραγματική ανάγκη».

Έπειτα το λόγο πήρε ο  πρόεδρος του Οργανισμού, κ Σπύρος Φρεμεντίτης και  αφού ευχαρίστησε θερμά τους παρευρισκόμενους που κυριολεκτικά κατέκλυσαν το χώρο του Κοινωνικού Φαρμακείου,  εξέφρασε τις ευχές του για υγεία και ευημερία και πρόσθεσε: «Πριν από δύο χρόνια ήρθαμε σε μια σύμπραξη με το Δήμο και την Ιερά Μητρόπολη Λευκάδος και Ιθάκης με στόχο να σπάσουμε αυτήν την ανισότητα. Σήμερα ενάμιση χρόνο μετά συλλέχτηκαν φάρμακα αξίας 75.000 ευρώ και δόθηκαν φάρμακα αξίας 30.000 ευρώ μέσα από το κοινωνικό φαρμακείο. Με την ίδια συνέπεια στεκόμαστε στο πλευρό των συμπολιτών μας και στο κοινωνικό συσσίτιο.….Η συνεργασία που έχουμε με τον π. Παναγιώτη Ζαβιτσάνο είναι εξαιρετική και πάντα υπό την καθοδήγηση σας Σεβασμιώτατε είναι πολύτιμος αρωγός. Πρέπει να πούμε ότι στη Λευκάδα παρά τα προβλήματά μας παραμένουμε δεμένοι σαν τοπική κοινωνία. Επιπλέον η Λευκάδα έχει τις καλύτερες κοινωνικές δομές στην Ελλάδα και αυτό χτίστηκε σταδιακά όλα αυτά τα χρόνια με επιμονή από τις δημοτικές αρχές.

Είναι στάσης ζωή για μένα και για όλους εμάς στον Οργανισμό της EqualSociety. Σημασία δεν έχει τι προσφέρεις στον συνάνθρωπο, αλλά κατά πόσο μπορείς να του αλλάζεις τη ζωή προς το καλύτερο».

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του βουλευτή Λευκάδας κ. Αθανάσιο Καββαδά,  ο οποίος αφού ευχήθηκε για τη νέα χρονιά  αναφέρθηκε στο πλήθος των κοινωνικών πρωτοβουλιών που πραγματοποιείη Equal Societyπανελλαδικά:

«Ομολογώ πως έχω εντυπωσιαστεί από τις δράσεις που κάνει η Equal Society στο νησί μας αλλά και πανελλαδικά. Έχετε δώσει εκατοντάδες υποτροφίες σε παιδιά που το είχαν ανάγκη. Μπράβο για όλα αυτά. Η Λευκάδα έχει ανάγκη από πρωτοβουλίες κοινωνικής προσφοράς και  μπορώ να σας πω πως το κοινωνικό φαρμακείο που βρισκόμαστε σήμερα είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία άξια συγχαρητηρίων».

Στην συνέχεια της εκδήλωσης ο αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας κ. Θ.Χαλικιάς  δήλωσε χαρούμενος που «σαν Περιφέρεια θέσαμε τις βάσεις για να δημιουργήσουμε μαζί με όλους τους λοιπούς εταίρους μας δύο κοινωνικές δομές για τις οποίες είμαστε περήφανοι. Το κοινωνικό συσσίτιο και το κοινωνικό φαρμακείο Λευκάδας κάνουν τη διαφορά και αποτελούν εξαιρετικά παραδείγματα καλών πρακτικών».

Εκ μέρους του δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Δρακονταειδή χαιρετισμό απεύθυνε ο αντιδήμαρχος κ. Θανάσης Περδικάρης ο οποίος τόνισε ότι:  «Οι κοινωνικές δομές κάνουν καταπληκτική δουλειά για να βοηθήσουν τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη και σε αυτό έχουν συντελέσει όλοι οι εταίροι, ο Δήμος, η περιφέρεια, η εκκλησία και η Equal Society αλλά και όλα τα παιδιά που εργάζονται σε αυτές δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους».

Μετά τους χαιρετισμούς ο πρόεδρος της EqualSocietyκ. Σπύρος Φρεμεντίτης  πρόσφερε δύο συμβολικάβιβλία – δώρα στον Σεβασμιότατο Μητροπολιτήκ.κ. Θεόφιλο. Το ένα ήταν τα ασκητήρια της Κυνουρίας και το δεύτερο στην αγγλική γλώσσα τυπωμένο στην Νέα Υόρκη με τίτλο «Ο τελευταίος μοναχός των Στροφάδων» του καστρομονάστηρουστο μικρό νησάκι νοτίως της Ζακύνθου.

Το φλουρί της λαδόπιτας έπεσε στο κομμάτι του Μητροπολίτη, ο οποίος με πολλή αγάπη και τις ευλογίες του το πρόσφερε στο Κοινωνικό Φαρμακείο.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε σε πολύ ζεστή ατμόσφαιρα με συζήτηση και ανταλλαγή ευχών για την νέα χρόνια μεταξύ των καλεσμένων, απολαμβάνοντας τα εδέσματα στο χώρο της κοινωνικής δομής.

Προηγούμενο άρθροΠοδόσφαιρο: Ο Πανλευκάδιος υποδέχεται τον Αχέροντα Καναλακίου για τον Ημιτελικό Κυπέλλου
Επόμενο άρθροΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ : Νέα υπηρεσία για τους φοιτητές – παιδιά των μελών του Επιμελητηρίου Λευκάδας