Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πολιτισμός - Εκδηλώσεις “Οι Λευκαδίτες της Αττικής γέμισαν ασφυκτικά την νέα αίθουσα του Συλλόγου Ευγηριωτών”

“Οι Λευκαδίτες της Αττικής γέμισαν ασφυκτικά την νέα αίθουσα του Συλλόγου Ευγηριωτών”

0

 

Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου ο πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Ευγηριωτών Λευκάδας η ΑΡΕΤΟΥΣΑ έκοψε την παραδοσιακή Λαδόπιτα και εγκαινίασε την αίθουσα του στην Αργυρούπολη η οποία παραχωρήθηκε στον σύλλογο από τον Κεφαλλονίτη δήμαρχο Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, αναγνωρίζοντας την πλούσια πολιτιστική δράση του Συλλόγου και τιμώντας έτσι τους Λευκαδίτες .

Την πίτα και την νέα αίθουσα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λευκάδας και Ιθάκης κ.κ Θεόφιλος συνοδευόμενος από τον πατέρα Ιωαννίκιο.

Ο Βουλευτής Λευκάδας Αθανάσιος Καββαδάς και ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος έκοψαν την κορδέλα των εγκαινίων και  ευχήθηκαν στον σύλλογό μας πολλές πολιτιστικές δράσεις. Στην συνέχεια κόπηκε η παραδοσιακή Λαδόπιτα . Όλοι οι επίσημοι προσκεκλημένοι και οι φορείς κόβοντας το φελί τους (κομμάτι) ευχήθηκαν στους παρευρισκόμενους Χρόνια Πολλά, στον σύλλογό μας και το Δ.Σ. καλή πολιτιστική χρονιά και δύναμη ώστε να συνεχίσουν την πλούσια πολιτιστική δράση αναδεικνύοντας τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Συλλόγου Ζαχαρόπουλος Τρύφωνας ανέφερε ότι  η νέα αίθουσα του συλλόγου βρίσκεται σε προνομιακή θέση γιατί στο ίδιο κτίριο ακριβώς στον επάνω όροφο στεγάζεται το πολιτιστικό στέκι του δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης , ένας πολυχώρος πολιτισμού περίπου χιλίων τετραγωνικών όπου ο σύλλογος μας θα έχει άμεση πρόσβαση, τονίζοντας πώς η αίθουσα μας θα είναι ανοιχτή σε κάθε Λευκαδίτη, δεν θα αποτελεί μόνο το πολιτιστικό Στέκι των Απανταχού Ευγηριωτών αλλά θα είναι το πολιτιστικό Στέκι τον Απανταχού Λευκαδιτών, ήδη πριν τα εγκαίνια με χαρά φιλοξενήθηκε στην αίθουσα ο Σύλλογος Απόλλων Καρυάς που ήρθε στην Αθήνα για να συμμετάσχει στην Πίτα του Ηπειρώτη.

Έχοντας δίπλα μας όλους εσάς μας δίνετε την δύναμη να πάμε τον σύλλογο μας ακόμα πιο ψηλά και και δώσουμε στην Λευκάδα μας την προβολή που της αξίζει.

Το άρωμα Λευκάδος στην εκδήλωση μετέφερε η χορωδία και μαντολινάτα του  Συλλόγου Λευκαδίων Ηλιούπολης και Γύρω Δήμων “Η Φανερωμένη” με καντάδες και τραγούδια από την Λευκάδα και τα Επτάνησα.

Στην συνέχεια ακολούθησε μπουφές με Λευκαδίτικα εδέσματα όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές και χαμόγελα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

Ο Βουλευτής Λευκάδος Αθανάσιος Καββαδάς, ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, ο πρώην Βουλευτή Λευκάδος Ξενοφών Βεργίνης, ο πρώην Αναπληρωτής Νομάρχης Χάρης Πασβαντίδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας Σωτήρης Σκιαδαρέσης, οι Αντιδήμαρχοι Ελληνικού Αργυρούπολης, Κρητικός Βασίλης, Χαρά Λαμπρινού, Ευάγγελος Νικοθόδης, η πρώην Αντιδήμαρχος Ελληνικού Δόμνα Δασκαλάκου, ο Τοπικός Σύμβουλος Ελληνικού Περικλής Παπαδημητρίου, ο ταμίας της εταιρείας Λευκαδικών μελετών Πατρίκιος Θωμάς, ο Πρόεδρος του συλλόγου Λευκαδίων Ηλιούπολης και γύρω δήμων η Φανερωμένη Ευάγγελος Γιωργάκης, η πρόεδρος του συλλόγου Καρσάνων Λευκάδος Αθήνας Όλγα Σταύρακα, η πρόεδρος της ομάδας Νίκη Λευκάδας Γεωργία Λάζαρη, ο πρόεδρος του συλλόγου Ένωσης Αγιοπετριτών Αττικής Απόστολος Αντύπας, το μέλος της Συντονιστικής Ομάδας Σώματος Εθελοντών Ελληνικού Αργυρούπολης Ειρήνη Κωνσταντάτου, ο πρόεδρος του συλλόγου Πρόοδος Αγ. Παρασκευής Ελληνικού Οδυσσέας Αραπάκης, ο πρόεδρος της Περιβαλλοντικής ομάδας δράσης Αργυρούπολης Γιώργος Τσούπας.

Με επιστολές χαιρέτισαν την εκδήλωση, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λευκάδος Θεόδωρος Χαλκιάς, και ο Δήμαρχος Λευκάδος Κωνσταντίνος Δρακονταειδής.

Ευχαριστούμε  για την βοήθεια τους,

τα Ζαχαροπλαστεία Tulip του χωριανού μας Γιώργου Φατούρου, την Κάβα Ποτών Καββαδάς, την Αλλαντοποιεία Ντελιμάρη, το Αρτοποιείο Καλός, τον Σύλλογο Νυδρίου και περιχώρων Αλέξανδρος.

 

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση Προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας με στελέχη της Εurobank
Επόμενο άρθροΟ Πολιτιστικός Σύλλογος Κατούνας, υποδέχεται την άνοιξη και την Αποκριά