Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πολιτισμός - Εκδηλώσεις 1η Έκθεση Open Art μπροστά από τον Παντοκράτορα

1η Έκθεση Open Art μπροστά από τον Παντοκράτορα

0
IMG 0693

IMG 0693

«Η Λευκάδα σαν Ζωγραφιά».

Απολαμβάνουμε να βλέπουμε να υλοποιούνται φρέσκιες, ξεχωριστές ιδέες και ιδιαίτερα όταν το αποτέλεσμα είναι ποιοτικό και καλαίσθητο. Αυτό ακριβώς αποτυπώνεται τόσο στην 1η Έκθεση Open Art του Εικαστικού Εργαστηρίου του Μη Κερδοσκοπικού Συλλόγου Φίλων Ζωγραφικής και Αγιογραφίας όσο και στο λεύκωμα «Η Λευκάδα σαν ζωγραφιά» που μόλις κυκλοφόρησε με θέμα τη Λευκάδα.

IMG 0692

Η εκκλησία του Παντοκράτορα, ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα της πόλης, επιλέχθηκε να αποτελέσει σημείο εκκίνησης και συνάντησης της 1ης Έκθεσης Open Art και της πρώτης παρουσίασης του λευκώματος, σαν τον ομορφότερο καμβά που θα μπορούσε να πλαισιώσει τις δημιουργίες των μαθητών του Εικαστικού Εργαστηρίου.

IMG 0687

Την πρώτη ημέρα της έκθεσης, την Παρασκευή 16 Αυγούστου, συναντήσαμε την κ. Χαρά Σαΐτη, υπεύθυνη των εικαστικών εργαστηρίων, καθώς και μαθήτριες, όλες υπερήφανες για το αποτέλεσμα της δουλειάς τους, να μιλούν για το έργο τους και τη Λευκάδα σε όσους και όσες σταματούσαν για να θαυμάσουν τις δημιουργίες τους και να αποκτήσουν το λεύκωμα.

IMG 0688

Το λεύκωμα «Η Λευκάδα σαν ζωγραφιά» αποτελεί μια πρωτότυπη έμπνευση που συνοδεύεται από ένα ποιοτικό, καλαίσθητο, ποιητικό και ρομαντικό αποτέλεσμα. Η τιμή του λευκώματος είναι συμβολική και τα έσοδα θα διατεθούν προς ενίσχυση του συλλόγου και προς υλοποίηση των νέων του δράσεων.

IMG 0689

IMG 0694

ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ…
Η Λευκάδα σαν ζωγραφιά
(Lefkas on canvas)
«Ο τόπος μας είναι η Λευκάδα.
Τα χρώματα και οι αντανακλάσεις, η υγρή ατμόσφαιρα, τα καθρεφτίσματα του φωτός στα διάφανα νερά της.
Αυτός ο τόπος μας εμπνέει κάθε στιγμή, κάθε εποχή.
Προσπαθήσαμε να αιχμαλωτίσουμε τη γοητεία του με μπογιές και πινέλα.
Στο τέλος, πάντα κάτι μας ξεφεύγει.
Είναι το μεγαλείο ενός τόπου μαγικού…»

Κάπως έτσι κλείνει το οπισθόφυλλο του εικαστικού αφιερώματος για τη Λευκάδα, που μόλις κυκλοφόρησε, με έργα της ομάδας ζωγραφικής του Εικαστικού Εργαστηρίου του Συλλόγου «Φίλοι της Ζωγραφικής και Αγιογραφίας».

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό λεύκωμα, πρωτότυπο και ποιητικό, γεμάτο φαντασία και ρομαντισμό, χρώματα κι αρώματα. Η ιδιαίτερη εικαστική έκφραση των δημιουργών κάνουν το λεύκωμα πολύ ενδιαφέρον, καθώς συνδιαλέγονται δημιουργικά μεταξύ τους έργα με διαφορετικό ύφος και τεχνοτροπία. Η πολυμορφία και η πρωτοτυπία σε συνδυασμό με την εξαιρετική συνθετική παρουσίαση και σελιδοποίηση, απαρτίζουν μια καλλιτεχνική δουλειά συλλογική, σοβαρή, ποιοτική, ανάλογη πάντα με το ύφος και το προφίλ του Συλλόγου.

Καθώς ο Σύλλογος είναι μη κερδοσκοπικός και αυτοχρηματοδοτούμενος, οι συντελεστές ελπίζουν να χρηματοδοτήσουν με αυτά τα νέα εικαστικά τμήματα παιδιών και εφήβων που θα λειτουργήσουν με τη νέα σαιζόν, αλλά και να εξοπλίσουν το καινούργιο τους εργαστήριο με υλικά ζωγραφικής και έργα υποδομής. Το σπουδαιότερο όλων είναι βέβαια το τμήμα για άτομα με ειδικές ανάγκες που σχεδιάζουν να στήσουν, που θα δώσει ψυχολογική διέξοδο αλλά και επαγγελματική κατάρτιση στα άτομα αυτά.

Το μικρό και συνοπτικό αυτό, αριστουργηματικό αφιέρωμα για τη Λευκάδα, αντιπροσωπευτικό της ποιότητας της δουλειάς του Εικαστικού Εργαστηρίου, αξίζει να το αποκτήσουμε όλοι όσοι αγαπάμε τη Λευκάδα πραγματικά. Όλοι όσοι έχουμε τη Λευκάδα στην καρδιά μας, σαν ζωγραφιά… Η τιμή του είναι συμβολική (μόλις 5 ευρώ), η αξία του τεράστια και οι σκοποί αγνοί.

Προηγούμενο άρθροΗ βραδιά του Απόλλωνα Καρυάς – Βίντεο
Επόμενο άρθροΟ Βαλαωρίτης και οι Σφακιώτες