Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 11ο Preveza Jazz Festival

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 11ο Preveza Jazz Festival

0
https://www.mylefkada.gr/2013/June/preveza-jazz/_MG_8592.jpg

https://www.mylefkada.gr/https://www.mylefkada.gr/wp-content/uploads/2013/06/_MG_8592.jpg

Δελτίο τύπου από την οργανωτική επιτροπή.

Πρέβεζα 03/06/2013

Πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία το τριήμερο 11ο Preveza Jazz Festival.

H παρουσία του εξαμελούς σχήματος του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας με την καθοδήγηση του ακούραστου καθηγητή τους κ. Νίκα ήταν το καλύτερο ξεκίνημα της πρώτης μέρας και ο πρώτος σοβαρός καρπός της σύνδεσης του Φεστιβάλ με τη μουσική εκπαίδευση στην Πρέβεζα. Oι Σέρβοι ΕΥΟΤ από το Νις και οι μοναδικοί Contemporary Noise Sextet από την Πολωνία συμπλήρωσαν με τη διαφορετικότητά τους την πρώτη μέρα, αφήνοντας ικανοποιημένους τους πολυάριθμους θεατές.

Η αλλαγή χώρου λόγω καιρικών συνθηκών το Σάββατο και την Κυριακή 1 και 2 Ιουνίου δεν πτόησαν τους φίλους του Φεστιβάλ. Το αδιαχώρητο επικράτησε το Σάββατο στο Πολιτιστικό Κέντρο όπου μεταφέρθηκε το κοινό για να παρακολουθήσει το Roman Gomez trio και τη γοητευτική τραγουδίστρια Νatalia Soledad από την Αργεντινή, το ντουέτο Michaela Rabirsch & Robert Pawlik από την Αυστρία και να αποθεώσει το μοναδικό Ramon Valle trio από την Ολλανδία που είχε την κουβανέζικη αύρα της καταγωγής των συντελεστών του.

Την Κυριακή οι φίλοι της ελληνικής σκηνής απόλαυσαν τους Route Du Luth, τους εκρηκτικούς Gadgo Dilo με τις τσιγγάνικες αναφορές τους και το αισθαντικό Zoe Efstathiou trio.

12 ώρες συνεχούς μουσικής πανδαισίας , 3 μέρες που καλλιτέχνες και κοινό έγιναν ένα δείχνοντας ότι το Preveza Jazz Festival δίκαια αποτελεί κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός πλέον τουλάχιστον για όλη την Ελλάδα. Νέοι και μεγαλύτεροι, ντόπιοι και επισκέπτες, Έλληνες και πολλοί ξένοι με ένα πάνελ σημαντικών καλλιτεχνών έδωσαν την εικόνα ενός σύγχρονου, απαιτητικού διεθνούς Φεστιβάλ τζαζ που έχει δώσει πολλά και υπόσχεται ακόμα περισσότερα.

Η οργανωτική επιτροπή ευχαριστεί :
• την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, το Δήμο Πρέβεζας και το Επιμελητήριο για τη βοήθεια που έδωσε ο κάθε φορέας καθ’ υπέρβαση των σημερινών δυσχερών συνθηκών.
• τους χορηγούς ΤΕΡΝΑ ΑΕ και την ΚLEOPATRA MARINE για τη σημαντική οικονομική συνεισφορά τους.
• τους χορηγούς επικοινωνίας η βοήθεια των οποίων ήταν αποφασιστική για την προβολή του γεγονότος.
• ιδιαίτερα τους ραδιοφωνικούς σταθμούς energy για τη ζωντανή κάλυψη της διοργάνωσης και prisma για τη συνεχή ενημέρωση
• το studio Nικολαίδη για τη βιντεοσκόπησή της.

Η έκθεση φωτογραφίας της ΕΦΕ Παράρτημα Πρέβεζας σε στέκια της πόλης διεύρυνε τη θεματική του Φεστιβάλ.

Βέβαια πρέπει να τονίσουμε τη συμβολή των Πρεσβειών Ολλανδίας, Αυστρίας που εκπροσωπήθηκε μάλιστα από την κ. Χαρά Μαμάτα, Πολωνίας, Σερβίας και Αργεντινής στην επιλογή και την πρόσκληση των ξένων καλλιτεχνών.

Και φυσικά την συγκινητική συμμετοχή πλήθους εθελοντών που έκαναν το Φεστιβάλ υπόθεσή τους.

Tέλος, να ευχαριστήσουμε τους πολυάριθμους φίλους του Φεστιβάλ που το καθιέρωσαν σαν το ξεχωριστό καλλιτεχνικό γεγονός κάθε χρονιάς.

Με το καλό για το 12ο Preveza Jazz Festival.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Preveza Jazz Festival

*Φωτορεπορτάζ μπορείτε να δείτε [εδώ]

Προηγούμενο άρθροΑλλάζει ο χωροταξικός σχεδιασμός της χώρας
Επόμενο άρθρο117.100,00 € στο Δήμο λευκάδας