Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Στην εκδήλωση με θέμα την “Μουσικότητα του Ελληνικού Λόγου” συμμετείχε η Ιωάννα...

Στην εκδήλωση με θέμα την “Μουσικότητα του Ελληνικού Λόγου” συμμετείχε η Ιωάννα Κόκλα

0

Στις 26 Φεβρουαρίου 2018, στην αίθουσα της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μία άκρως αξιέπαινη πνευματική εκδήλωση με θέμα «Η μουσικότητα του ελληνικού λόγου», σε συνεργασία με το νεοσύστατο «Ελληνικό Κέντρο λόγου και μουσικής ΜΑΡΙ-ΓΑΙΑ» και την «Αδελφότητα Βησσανιωτών Ηπείρου», ως τιμητικό αφιέρωμα στην μουσικό κ. Μαρία Στούπη.

Προλόγισε ο πρόεδρος της ΕΕΛ Κώστας Καρούσος και ο πρόεδρος της Αδελφότητας Βησσανιωτών Γρηγόρης Άρμπιρος, ενώ τον συντονισμό είχε ο γεν. έφορος της ΕΕΛ Γιώργος Σταυράκης.

Ομιλήτριες ήσαν η λευκαδίτισσα ποιήτρια μέλος της ΕΕΛ Ιωάννα Κόκλα, η οποία συγκίνησε το κοινό με την εισήγησή της με θέμα: «Από τον χορό της Τραγωδίας στο Δημοτικό τραγούδι», η φιλόλογος Δρ. Πανεπ. Αθηνών Αγγελική Κομποχόλη με θέμα: «Προσωδία: Όταν οι ήχοι του ανθρώπου συναντούν την θεϊκότητα» και η μουσικός Λένα Μουραφέτη «Ο ήχος ως γενεσιουργός αιτία. Ρόλος και επιδράσεις στον σύγχρονο άνθρωπο».

Τις εισηγήσεις πλαισίωναν μουσικά ακούσματα μελοποιημένων έργων της κ. Μ. Στούπη, από την λυρική μεσόφωνο Ιφιγένεια Κοβάνη, με συνοδεία πιάνου από την μουσικό Έφη Γιάνναρη. Την εκδήλωση έκλεισε η μουσικός Αυγερινή Γάτση με παραδοσιακό-πολυφωνικό τραγούδι.

Ήταν μια εκδήλωση μεστή περιεχομένου που οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν αλήθειες για την ανεπανάληπτη μουσικοποιητική έκφραση του ελληνικού λόγου, καθώς και να την απολαύσουν στην πράξη.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την ομιλία της λευκαδίτισσας ποιήτριας (από την Νικιάνα), Ιωάννας Κόκλα.

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη του Τομεάρχη Υγείας της Ν.Δ. Βασίλη Οικονόμου στο Επιμελητήριο Λευκάδας
Επόμενο άρθροΠαρουσίαση της ποιητικής συλλογής και του δοκιμίου της Παρασκευής Κοψιδά – Βρεττού