Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Εορτάστηκε η Φανερωμένη στην Σχολής Αθήνας του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

Εορτάστηκε η Φανερωμένη στην Σχολής Αθήνας του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

0
litaneysi

litaneysi

Με λαμπρότητα συνεορτάστηκε χθες Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος 09-06-2014 η Αγία Τριάδα (προστάτιδα των Ηλεκτρολόγων) και η Φανερωμένη Λευκάδας στο Παρεκκλήσιο Αγίας Τριάδας της Σχολής Αθήνας του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. στην Άνοιξη Αττικής.

Τελέσθηκαν οι Ακολουθίες του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας μετ’ Αρτοκλασίας από τους Εφημερίους της Άνοιξης π. Χρήστο Φιφλή και π. Ιωάννη Ντανώλα. Στο Χορό των Ψαλτών συμμετείχαν ο Λαμπαδάριος Κοιμήσεως Θεοτόκου Άνοιξης και ο γράφων. Ακολούθησε στη συνέχεια λιτάνευση των Εικόνων Αγίας Τριάδας και Παναγίας Φανερωμένης μέσα στο καταπράσινο χώρο της Σχολής και τρισάγιο μπροστά στο μνημείο των συναδέλφων που έφυγαν κατά την επιτέλεση του καθήκοντος. Στο τέλος το φιλόξενο και ακούραστο προσωπικό της Σχολής προσέφερε πλούσιο κέρασμα αγάπης προς όλους τους εκκλησιαζομένους στο κυλικείο της Σχολής.

Την Ιεραρχία του ΔΕΔΔΗΕ εκπροσώπησαν ο Διευθυντής της ΔΟΕΑΕ κ. Εμμ. Παναγιωτάκης, ο Διευθυντής Κλάδου Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού και Οργάνωσης κ. Συμεών Τσολακίδης , ο Τομεάρχης Εκπαίδευσης κ. Κ. Κουλιεράκης ,ο Υποτομεάρχης της Σχολής Αθήνας κ. Μ. Λαυρεντάκης και η Προϊσταμένη της Σχολής κα Αικατερίνη Χατζηαναστασίου. Παρέστη και ο Εκπρόσωπος Εργαζομένων του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. κ. Κ. Μασούρας. Την Ιεραρχία της ΔΕΗ Α.Ε. εκπροσώπησε ο Τομεάρχης Υλοποίησης της ΔΕΚΠ κ. Σπ. Κέντρος. Παρευρέθηκαν επίσης ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Διονύσου κ. Διονύσιος Ζαμάνης,πολλοί συνάδελφοι των δύο Εταιριών, κάτοικοι της Άνοιξης και των γύρω Δήμων και αρκετοί Λευκάδιοι του Λεκανοπεδίου.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους συναδέλφους Επιτρόπους του Παρεκκλησίου κ.κ. Χριστοφόρου, Καλογερόπουλο και Άρμπιρο, τους συνταξιούχους πρ. Προϊσταμένους των Σχολών Αθήνας κ.κ Ρουχωτά και Χρυσανθίδη αλλά και στην Προϊσταμένη της Σχολής κα Χατζηαναστασίου για την περισσή φροντίδα και τον ένθεο ζήλο που επιδεικνύουν κάθε χρόνο για την τέλεση του εορτασμού του Παρεκκλησίου με τον καλύτερο τρόπο και τον στολισμό των δύο εορταζομένων Εικόνων με ωραία γαρύφαλλα.

artoklasia

Κλείνοντας εύχομαι η Φανερωμένη να πρεσβεύει στον Υιό της και Θεό μας για όλους μας και να κατανοήσουμε ότι μόνο με την κοινωνία του Αγίου Πνεύματος μπορεί ο αγώνας μας να έχει καρπούς για να επανορθώσουμε την σχέση μας, την κοινωνία με τον εαυτό μας, τον Θεό και τους άλλους.

Θεοδόσιος Απ. Κάτσενος
Ταμίας ΣΕΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ ,Μελετητής Εκπαιδευτικών Θεμάτων ΔΕΚΠ/ ΔΕΗ Α.Ε.

Προηγούμενο άρθροΜανώλης Χιώτης
Επόμενο άρθροΕ’ Συνάντηση Αλεξάνδρου