Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Συνάντηση αποφοίτων Λυκείου Αρρένων Λευκάδας μετά 40 χρόνια

Συνάντηση αποφοίτων Λυκείου Αρρένων Λευκάδας μετά 40 χρόνια

0
Διακρίνονται στη πρώτη σειρά από δεξιά…Σπύρος Μπελεγρίνος,Αριστομένης Χαλκιόπουλος, Βασίλης Φίλιππας, Φώτης Σάντας, Θοδωρής Κούρτης, Ζώης Σολδάτος, και Νίκος Κοντογιώργης Στη δεύτερη σειρά από δεξιά…Άγγελος Φέτσης, Χρήστος Μωραΐτης, Αργύρης Φωτεινός, Λάμπρος Πανταζής, Δημήτρης Τσερές,Γιώργος Κοψιδάς, Γιώργος Κούρτης, Νικόλαος Μπόρσας, Μιχάλης Λάζαρης και Στάθης Σκλαβενίτης. Στη τρίτη σειρά από δεξιά …Κώστας Σκλαβενίτης και Θωμάς Μελάς
Κείμενο φωτογραφίες Κώστας Σκλαβενίτης

Ήταν επιθυμία πολλών συμμαθητών της τάξης του Γ2 κλασικού και την κάναμε μια όμορφη συνάντηση μετά από 40 χρόνια αποφοίτησης από το Λύκειο Αρρένων Λευκάδας το 1979(είχε γίνει και στα 25 χρόνια στη πλατεία της Λευκάδας στο Jorello).

Το παλιό προεδρείο της τάξης Σπύρος Μπελεγρίνος(πρόεδρος) και ο γράφων(γραμματέας) ανέλαβε την πρωτοβουλία να ενημερώσει τους παλιούς συμμαθητές και να προσκαλέσει τον καλό μας φιλόλογο καθηγητή από το Σεπτέμβρη του 1976 έως τον Μάη του 1979 στις τάξεις του Λυκείου κ. Δημήτρη Τσερέ ο οποίος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα.

Η συνάντηση έγινε τη Πέμπτη το βράδυ 26 Σεπτέμβρη στον καλαίσθητο περιβάλλοντα χώρο του JOIN IN στον Άγιο Νικήτα που διατηρεί ο Σπύρος Μπελεγρίνος ο οποίος μας πρόσφερε και το γεύμα.

Ακόμη μια έκπληξη από το Σπύρο που κάλεσε ένα ζευγαράκι από τη Σικελία που έκανε τις διακοπές του και μας είπε αγαπημένα ελληνικά τραγούδια παίζοντας κιθάρα και κλαρίνο.

Όλοι γυρίσαμε πίσω στα μαθητικά χρόνια αναφέροντας γεγονότα και ατάκες που ειπώθηκαν τότε.

Ο δάσκαλος έπλεε σε πελάγη ευτυχίας ανάμεσα στους μαθητές της αγαπημένης του τάξης.

Παρόντες συμμαθητές ήταν 18(γονείς, τρεις εξ αυτών παππούδες και τρεις είναι συνταξιούχοι)από τους περίπου 30 που αριθμούσε τότε το τμήμα και δυστυχώς δύο έχουν φύγει πρόωρα από τη ζωή, οι αείμνηστοι Δημήτρης Νικολέσης και Γιάννης Μπουρδούβαλης.

Ιδιαίτερη αναφορά στο συμμαθητή μας καθηγητή φιλόλογο Θωμά Μελά ο οποίος είναι μόνιμος κάτοικος Χαλκίδας, ενημερώθηκε μια μέρα πριν τη συνάντηση, πήρε άδεια από τη δουλειά του και ταξίδεψε γι αυτό το σκοπό μαζί με τη σύζυγό του Εύα.

Ήταν μια όμορφη και ξεχωριστή βραδιά την οποία συμφωνήσαμε να επαναλαμβάνουμε κάθε χρόνο πλέον διότι τα χρόνια περνάνε και τα 50 μας πέφτουν κάπως μακριά…οχι πως θα μας πάρουν τα γεράματα άλλωστε και ο δάσκαλος μας εβδομηντάρης είναι, αλλά κάτι καλό…είναι καλό να επαναλαμβάνεται σε σύντομα χρονικά διαστήματα.

Να μας έχει ο Θεός  γερούς λοιπόν πάντα να ανταμώνουμε!

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Προηγούμενο άρθροΗ Λευκαδίτισσα Νίκη Αραμπατζή πρόεδρος του ΔΣ στον “Αθήνα 9, 84”
Επόμενο άρθροΝικήτρια η οικοδέσποινα ΝΙΚΗ!