Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Θεατρική Παράσταση του Θεατρικού Εργαστηρίου του Πνευματικού Κέντρου

Θεατρική Παράσταση του Θεατρικού Εργαστηρίου του Πνευματικού Κέντρου

0
theatriko ergastiri afisa surreal

theatriko ergastiri afisa surreal

Παρασκευή 9 και Κυριακή 11 Μαΐου στο Φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου.

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Πνευματικού κέντρου Δήμου Λευκάδας παρουσιάζει μια σουρεαλιστική παράσταση, που απαρτίζεται από 12 μονόπρακτα από την τριλογία του καταλανού συγγραφέα Εστέβα Σολέρ «Κόντρα στην Πρόοδο, Κόντρα στον Έρωτα, Κόντρα στην Δημοκρατία», την Παρασκευή 9 και την Κυριακή 11 Μαίου στις 21:30 στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου.

Ο Σολέρ μέσα από 21 σύντομα μονόπρακτα, σκιαγραφεί μεγάλο μέρος των δινών που πλήττουν τις σύγχρονες αλλοτριωμένες κοινωνίες και αποκαλύπτει το ανεπαρκές πλαίσιο μέσα στο οποίο ζούμε. Τα έργα του Σολέρ μας ταρακουνάνε απ΄ τον τίτλο ήδη: Κανείς δεν παραμένει απαθής σε μια τόσο
ξεκάθαρη δήλωση προθέσεων.

Η μουσική της παράστασης είναι πρωτότυπη σύνθεση του μουσικού Δημήτρη Γιαννικόπουλου, ο οποίος μαζί με τους μουσικούς Στάθη Φραγκούλη (ηλεκτρική κιθάρα) και Ανδρέα Βλάχο (μπάσο), πλαισιώνουν ζωντανά την παράσταση.

Η μετάφραση ανήκει στην μεταφραστική ομάδα Els de Paros η οποία αποτελείται από : Γιάννη Μαντά, Αλέξανδρο Μπαβέα, Μαρία Χατζηεμμανουήλ και Δημήτρη Ψαρρά.

Διδασκαλία και σκηνοθεσία : Λουκία Κατωπόδη.

Προηγούμενο άρθροΕντοπίστηκε παράνομη συλλογή με συλλεκτικά όπλα, στη Λευκάδα
Επόμενο άρθροΟκτώ γαλάζιες σημαίες φέτος στην Λευκάδα