Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Μια μαγική βραδιά χορωδιών στην Λευκάδα

Μια μαγική βραδιά χορωδιών στην Λευκάδα

2
IMG 20140201 200510

IMG 20140201 200510

Γράφει η Δώρα Φούρου.

Και τη στιγμή που η ανάγκη για λίγη κουλτούρα και τέχνη έχει φτάσει στα ύψη μέσα στο σάπιο της τηλεόρασης και της καθημερινότητας, η Νέα Χορωδία Λευκάδας γιορτάζει 50 χρόνια από την ίδρυση της, με μια τριήμερη γιορτή.

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2013 και σκέφτεσαι τι να κάνεις το βράδυ, τι να φορέσεις, που θα βγεις, με ποιους; Αποφασίζεις τότε να κάνεις κάτι διαφορετικό, θα βγεις με τον εαυτό σου και θα πας για κάτι εναλλακτικό και ποιοτικό.

Διοικητήριο Λευκάδας ώρα 19:30, κόσμος παντού, περισσότερος από ότι περίμενες να δεις ( και σκέφτεσαι, τελικά μήπως έχουν δίκιο που λένε ότι είναι ωραίες οι χορωδίες; Για να ακούσω… ).

IMG 20140201 202328

Μεγάλοι και μικροί ντυμένοι με τις στολές τους, να περιμένουν να αρχίσει η εκδήλωση, οι πιο μεγάλοι άνετοι και χαλαροί και οι μικρότεροι άτακτοι και χαμογελαστοί. Έκφραση άγχους πουθενά, ίσα ίσα, ένα αίσθημα ηρεμίας, χαλάρωσης και χαράς αιωρούνταν μέσα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου, που ευχάριστα σε έπαιρνε μαζί του.

Ξαφνικά ακούς ” Εεεε, πως και από εδώ; ” και συναντάς τον πρώτο γνωστό που ακολούθησε την ίδια τακτική με εσένα., ” ‘Ήρθα για κάτι διαφορετικό και ποιοτικό! “, και με αυτόν τον τρόπο μόλις βρήκες και παρέα για το υπόλοιπο της εκδήλωσης, ούτε τηλέφωνα ούτε τίποτα.

Μετά την παράκληση για ησυχία και τα τηλέφωνα κλειστά, μπαίνει η χορωδία του ΟΡΦΕΑ Λευκάδας. Όλοι στις θέσεις του, πανέτοιμοι, δίνεται ο τόνος από το πιάνο, όλοι συγκεντρωμένοι και εμείς ανυπόμονοι. Αυτό ήταν, άρχισαν, ένας ήχος βγαίνει και σε παίρνει μαζί του!

Απίστευτο, μα πως το κάνουν; Τι μαγεία είναι αυτή;

IMG 20140201 204745

IMG 20140201 214147

Πέντε χορωδίες με φωνές μαγικές. Τραγούδια, εκκλησιαστικοί ύμνοι, ήχοι της φύσης, δοσμένα με ένα ξεχωριστό τρόπο που επί δύο ώρες σε είχαν μαζί τους και σε ταξίδευαν.

Ποιος ήταν καλύτερος; Κανένας.. Γιατί όλοι ήταν υπέροχοι!
• Τι να πεις για τον ΟΡΦΕΑ Λευκάδας; Τέλειοι όλοι τους!
• Για την παιδική χορωδία Αρμονία Πρέβεζας; Μα τι όμορφα που ήταν, και το κομμάτι με τους ήχους της φύσης; Καταπληκτικό!
• Σύγχρονη έκφραση; Ένας και ένας όλοι τους!
• ΟΡΦΕΑΣ Αγρινίου; Η έναρξη λειτουργίας του τοποθετείται τον 19ο αιώνα, αυτό λέει πολλά!
• Νέα Χορωδία Λευκάδας; Funiculi Funicula για κλείσιμο της βραδιάς, πόσο όμορφο!

IMG 20140201 210814

Βγαίνοντας από την αίθουσα ένιωθες γεμάτος και φυσικά είχες και παρέα για να συνεχίσεις τη βραδιά σου. Τελικά, η επιλογή να βγεις με τον εαυτό σου ήταν πολύ καλή, αλλά και η αρχική σου σκέψη βγήκε σωστή, όντως δίκιο έχουν για τις χορωδίες! Μήπως τελικά να αρχίσω και εγώ χορωδία;

Ακούστε την εμφάνιση της Νέας Χορωδίας, που διοργάνωσε αυτή την μαγική βραδιά, όπως μεταδόθηκε από το δημοτικό ραδιόφωνο “Ράδιο Καρυά”

Φωτογραφίες: Φίλιππος Μελάς

Προηγούμενο άρθροΚεφαλονιά: 600 σπίτια κατεδαφιστέα & 2.500 με ζημιές
Επόμενο άρθροΤα ζώδια από την Ζαΐρα