Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη στην Λευκάδα

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη στην Λευκάδα

0
ZouganeliLEYKADA A5

ZouganeliLEYKADA A5

Παρασκευή 2 Αυγούστου στο K Beach Bar.

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη γεννήθηκε και μεγάλωσε μέσα στο τραγούδι και το θέατρο. Είναι κόρη του Γιάννη Ζουγανέλη και της Ισιδώρας Σιδέρη.

Από πολύ μικρή συμμετείχε σε παιδικές θεατρικές παραστάσεις αλλά και σαν τραγουδίστρια σε δισκογραφικές δουλειές με παιδικά τραγούδια.
Πήρε μέρος στη 2η ακρόαση νέων καλλιτεχνών της Μικρής Άρκτου του Παρασκευά Καρασούλου και ήταν μία από τους έξι ερμηνευτές από τους 350 που προκρίθηκαν και συμμετείχαν και στο album της 2ης ακρόασης αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές. Αυτό υπήρξε και το πρώτο επαγγελματικό της βήμα στο χώρο του τραγουδιού.

Οι ζωντανές της εμφανίσεις ξεκίνησαν με τον Γιώργο Νταλάρα. Από εκείνη τη στιγμή και μέχρι σήμερα μετράει πολλές και εξαιρετικά σημαντικές συνεργασίες όπως με τους: Θάνο Μικρούτσικο, Γιάννη Κούτρα, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Διονύση Τσακνή, Φίλιππο Πλιάτσικα, Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου, Μιχάλη Χατζηγιάννη, ONIRAMA, IMAM BAILDI, Κωστή Μαραβέγια, Πάνο Μουζουράκη, Νατάσσα Μποφίλιου, Κώστα Λειβαδά, Ρίτα Αντωνοπούλου.

Ξεχωριστές στιγμές στη πορεία της είναι η εμφάνιση της στο πλευρό της σημαντικότερης φαντίστας των ημερών μας, της Dulce Pontes στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, η συμμετοχή της στην τιμητική βραδιά που οργανώθηκε προς τιμήν του Andrea Bocelli και η εμφάνιση της στη τελετή έναρξης των πανευρωπαϊκών αγώνων Special Olympics στο ΟΑΚΑ.

Το 2008-2009 είναι μια καθοριστική χρονιά για την Ελεωνόρα Ζουγανέλη, συνεργάζεται επί σκηνής με τους Δημήτρη Μητροπάνο, Μανώλη Λιδάκη, Μπάμπη Στόκα και ταυτόχρονα εκδίδεται η πρώτη προσωπική της δισκογραφική δουλειά με τίτλο «ΕΛΑ». Στο album αυτό συγκέντρωσε πολλές και ισχυρές υπογραφές δημιουργών: Φίλιππος Πλιάτσικας, Αντώνης Μιτζέλος, Νίκος Μωραΐτης, Λίνα Δημοπούλου, Sunny Μπαλτζή, Σταύρος Λογαρίδης, Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, Κίτρινα Ποδήλατα, Κώστας Τζάνος, Τρύφων Κουτσουρέλης, Αχιλλέας Διαμαντής, Λάκης Παπαδόπουλος, Μαριανίνα Κριεζή. Το πρώτο αυτό δισκογραφικό της βήμα έγινε πλατινένιο και έκανε πολύ μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία με τραγούδια όπως τα ΕΛΑ, ΚΟΨΕ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΣΕ, ΜΙΚΡΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ κ.α.

{mp3}zouganeli_lefkada{/mp3}

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη σημαντικού ταξιδιωτικού δημοσιογράφου από το Βέλγιο
Επόμενο άρθροΕυχαριστήριο του Ορφέα για το Festa del Canale