Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πολιτιστικό εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στη Λευκάδα: «Σύμβολα της Ρωσίας, επίσημα και ανεπίσημα»

Πολιτιστικό εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στη Λευκάδα: «Σύμβολα της Ρωσίας, επίσημα και ανεπίσημα»

0

a3-1 (724x1024)

Πολιτιστικό εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

«Σύμβολα της Ρωσίας, επίσημα και ανεπίσημα».

στα πλαίσια της Δράσης «Η Πολυεθνική Ματριόσκα στην Ελλάδα»

Σάββατο 26 Μαρτίου 2016, ώρα 18.30

Αίθουσα Συνεδρίων Πνευματικού Κέντρου

Η Δράση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Πολιτιστικού και Επιστημονικού Κέντρου στην Αθήνα,  της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα (Rossotrydnichestvo), του Συντονιστικού Συμβουλίου των Ρώσων Συμπατριωτών στην Ελλάδα, του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας, του Ελληνικού Τμήματος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και του Δικτύου DISCOVERGREECE.RU, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Λευκάδας και Ιθάκης, και το Σύλλογο Ρωσόφωνων και Ρωσόφιλων Λευκάδας «Σλάβα».

Υπεύθυνη της Δράσης «Η Πολυεθνική Ματριόσκα στην Ελλάδα» είναι η κ. Όλγα Παρόμοβα, μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, αρχισυντάκτρια του Δικτύου DISCOVERGREECE.RU, η οποία συμμετείχε στο 7ο Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης «Russian Abroad».

Η εικόνα της Ελληνίδας Ματριόσκα και οι εκδηλώσεις, οι οποίες έγιναν 2015 στο πρώτο στάδιο της υλοποίησης της Δράσης, προκάλεσαν μεγάλο ενδιαφέρον τόσο στους ρωσόφωνους, όσο και στους Έλληνες, και συνέβαλαν στην ενίσχυση των φιλικών σχέσεων μεταξύ των Ελλήνων και των Ρώσων, στη διάδοση της ρωσικής γλώσσας και στη διαφύλαξη της πολιτιστικής και της ορθόδοξης παράδοσης.

Έτσι αποφασίστηκε η υλοποίηση του β΄ σταδίου της Δράσης «Η Πολυεθνική Ματριόσκα στην Ελλάδα» στις αρχές του  2016, Κοινού Έτους Ελλάδας-Ρωσίας, στα πλαίσια των προγραμματισμένων πολιτιστικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με τους ρωσόφωνους και ελληνόφωνους συλλόγους στην Ελλάδα, και στη Λευκάδα – σε συνεργασία με το Σύλλογο Ρωσόφωνων και Ρωσόφιλων Λευκάδας Σλάβα.

Στο πολιτιστικό και εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Σύμβολα της Ρωσίας, επίσημα και ανεπίσημα» στη ρωσική και στην ελληνική γλώσσα, θα αναφερθούμε στα κρατικά σύμβολα και σε θέματα κύριας σημασίας για τον ρωσικό λαό. Ο βασικός σκοπός του Προγράμματος είναι η δημιουργία θετικής εικόνας της Ρωσίας στην Ελλάδα και της Ελλάδας στην Ρωσία.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει

  • Παρουσίαση της Δράσης «Η Πολυεθνική Ματριόσκα» στη Λευκάδα

  • Σύντομο χαιρετισμό από τους επίσημους προσκεκλημένους

  • Ομιλία του π. Αθανασίου Κοσμά, Εκπροσώπουτης Ι.Μ. Λευκάδας & Ιθάκης με θέμα «Αγία Ματρώνα η Ρωσίδα και αιώνιες παραδόσεις με την ορθοδοξία των λαών μας»

  • Παρουσίαση γνωστών ρωσικών τραγουδιών (και στα ελληνικά)

  • Παρουσίαση ευρέως γνωστής κλασσικής και παραδοσιακής ρωσικής μουσικής (πιάνο)

  • Μουσικοθεατρική παράσταση

  • Παρουσίαση παραδοσιακού ρωσικού χορού (εξοικείωση των παρευρισκομένων με τα χαρακτηριστικά του ρωσικού χορού)

  • Κέρασμα παραδοσιακών ρωσικών γλυκών

Στη διάρκεια της γιορτής θα γυριστεί η πρώτη εκπομπή του κύκλου «Η Ματριόσκα ταξιδεύει στην Ελλάδα»

Ελπίζουμε ολόψυχα, ότι αυτή η Δράση θα συμβάλει στην παραπέρα σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στους δυο λαούς και στην προβολή της νήσου Λευκάδας στη Ρωσία.

Η Δράση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Πολιτιστικού και Επιστημονικού Κέντρου στην Αθήνα, της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα (Rossotrydnichestvo), του Συντονιστικού Συμβουλίου των Ρώσων Συμπατριωτών στην Ελλάδα

του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας

του Ελληνικού Τμήματος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων

 

του Δικτύου DISCOVERGREECE.RU

σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Λευκάδας και Ιθάκης,

και το Συλλόγο Ρωσόφωνων και Ρωσόφιλων Λευκάδας «Σλάβα»

Προηγούμενο άρθροΠρόσκληση στο Μαραθώνιο ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία
Επόμενο άρθροΘαν. Καββαδάς: «Η Λευκάδα αγαπάει το μπάσκετ και το φάιναλ φορ θα επιτύχει»