Αρχική Top Stories Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης της Χαράς Σαΐτη

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης της Χαράς Σαΐτη

0

17

Την Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015 στην Αίθουσα Τέχνης “Θεόδωρος Στάμος” πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης της Χαράς Σαΐτη, που αποτέλεσαν σημείο συνάντησης εικαστικών, φιλότεχνων, μαθητών και φίλων της κ. Σαΐτη.

Η ίδια απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό δίνοντας το λόγο στην κ. Βασιλική Κιτσάκη, Σχολική Σύμβουλο ΠΕ Λευκάδας και τον κ. Ξενοφώντα Γράψα, Δικηγόρο. Η κ. Κιτσάκη διάβασε το βιογραφικό της κ. Σαΐτη και το εισαγωγικό της κείμενο για την εικαστική της έκθεση. Ο κ. Ξενοφώντας Γράψας διάβασε την κριτική της χαράκτριας-ζωγράφου, εκπαιδευτικού τέχνης κ. Ρένας Ανούση καθώς και το βιογραφικό της.

18

Η έκθεση με τίτλο “TERRA INCOGNITA I” είναι το πρώτο μέρος μιας μεγάλης εικαστικής έρευνας που πραγματεύεται τη σχέση μεταξύ τόπου και ανθρώπου, με αφετηρία τη σχέση της κ. Σαΐτη με το νησί της Λευκάδας. Πρόκειται για μια σειρά από μονοτυπίες, αφαιρετικά και ανεικονικά διατυπωμένες, με έμφαση στην χρωματική έκφραση. Η μονοτυπία είναι τεχνική της χαρακτικής, που δεν υπακούει πάντα στις προθέσεις του καλλιτέχνη, γι’ αυτό και τόσο ενδιαφέρουσα. Η κ. Ρένα Ανούση γράφει για την έκθεση της κ. Σαΐτη: “Ψάχνοντας ανακαλύπτει την τεχνική της μονοτυπίας. Η χαρακτική είναι αποκάλυψη. Κάθε τύπωμα είναι μια νέα έκπληξη. Το στροβίλισμα της σκέψης της ανακατώνεται με τα τυπογραφικά μελάνια. Το επιτυγχάνει με μοναδικό τρόπο, καθώς καταδύεται στα άδυτα των χιλιάδων λεπταίσθητων γαλάζιων αποχρώσεων, που μας οδηγούν στο ταξίδι για την Ιθάκη”.

saiti3

Το κοινό έχει τη δυνατότητα να απολαύσει την ενδιαφέρουσα και ξεχωριστή έκθεση της κ. Χαράς Σαΐτη μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου (επισκέψιμες ώρες: 11.00-13.00 και 19.00-22.00).

Ακολουθούν βίντεο και φωτογραφίες από τη βραδιά των εγκαινίων ενώ μπορείτε να δείτε [εδώ] την πρόσφατη συνέντευξη που μας παραχώρησε η κ. Σαΐτη με αφορμή την ατομική της έκθεση “TERRA INCOGNITA I”.

Προηγούμενο άρθροΣυγχαρητήρια επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας στους επιτυχόντες των πανελληνίων
Επόμενο άρθροΕγγραφές στα τμήματα του Ορφέα