Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα: «Από σκουπίδια … Μουσική»

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα: «Από σκουπίδια … Μουσική»

0

Το Σάββατο 25 -11-2017 στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα: «Από σκουπίδια … Μουσική». Η εκδήλωση περιελάμβανε εργαστήρια κατασκευής μουσικών οργάνων με ανακυκλώσιμα υλικά από παιδιά, με την καθοδήγηση των νηπιαγωγών Ευγγελίας Ορφανού και Ευμορφίας Σωτηροπούλου. Στη συνέχεια με την εμψύχωση της Άννας Χλωρού τα παιδιά σχημάτισαν ορχήστρες και έπαιξαν μουσική και μουσικά παιχνίδια με τα δικά τους αυτοσχέδια όργανα.

Η πρωτοβουλία αυτή σχεδιάστηκε και οργανώθηκε από το  Τοπικό δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

«Αλλάζω εγώ, αλλάζεις εσύ ….. η Ανακύκλωση τρόπος ζωής»,

σε συνεργασία με την Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων.

Η προώθηση  της  επανάχρησης των ανακυκλώσιμων υλικών μαζί με την μείωση των παραγόμενων αποβλήτων και την ανακύκλωση αποτελεί ένα τρόπο αειφορικής διαχείρισης των οικιακών απορριμμάτων και των φυσικών πόρων και ευαισθητοποιεί τους μαθητές  στην σωστή κατεύθυνση.

Τα παιδιά σε κλίμα συνεργασίας και δημιουργικότητας συμμετείχαν στα εργαστήρια έκοψαν, κόλλησαν, ζωγράφισαν και μεταμόρφωσαν τα υλικά – σκουπίδια.

Φεύγοντας πήραν μαζί τους τα μουσικά τους όργανα και την χαρούμενη διάθεσή τους.   

Το τοπικό δίκτυο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «Αλλάζω εγώ, αλλάζεις εσύ ….. η Ανακύκλωση τρόπος ζωής», αποτελεί μια προσπάθεια της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και ευαισθητοποιημένων πολιτών για την σωστή διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων στη Λευκάδα. Συμμετέχουν το ΚΠΕ Σφακιωτών το οποίο και συντονίζει το Δίκτυο, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας, η ΚΟΙΝΣΕΠ Λευκογαία, Σχολεία και των δύο βαθμίδων, Σύλλογοι και ο Δήμος Λευκάδας (Υπηρεσία καθαριότητας).

Προηγούμενο άρθροΕπιστρέφουν οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης του Ορφέα-48η Περίοδος
Επόμενο άρθροΤελετή απονομής βραβείων 3ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού