Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πραγματοποιήθηκε η Αγρυπνία Συλλήψεως Τιμίου Προδρόμου στην Ι.Μ. Αγ. Ιωάννου στο Λιβάδι...

Πραγματοποιήθηκε η Αγρυπνία Συλλήψεως Τιμίου Προδρόμου στην Ι.Μ. Αγ. Ιωάννου στο Λιβάδι της Καρυάς

0

DSCN0081

Πραγματοποιήθηκε η Ι. Αγρυπνία για τη Σύλληψη του Τ. Προδρόμου και η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς στην Ι. Μονή μας

Την Τρίτη, 22 προς Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015 στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου στο Λιβάδι εψάλη, όπως κάθε χρόνο, Ιερά Αγρυπνία για την εορτή της Συλλήψεως του Τιμίου Προδρόμου. Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Θεόφιλος, με τη συμμετοχή κληρικών της Ι. Μητροπόλεώς μας και ευσεβών προσκυνητών.

Η κατανυκτική ατμόσφαιρα μέσα στο κατάγραφο από εξαιρετικές τοιχογραφίες Καθολικό της παλαίφατης αυτής και ιστορικής Ιεράς Μονής, σε συνδυασμό με τις ιεροπρεπείς ψαλμωδίες βοήθησαν τους πιστούς να δεηθούν «υπέρ εαυτών και αλλήλων» και να εμπιστευθούν τη ζωή τους όλη στα χέρια του Θεού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς που διεξαγόταν το τελευταίο διάστημα για την ενίσχυση των εν εξελίξει έργων αναστηλώσεως της ΝΔ πτέρυγας των κελλιών της Ι. Μονής. Κληρώθηκαν τρεις εικόνες, αντίγραφα έργων βυζαντινής τέχνης, προσφορά του Σεβασμιωτάτου, τις οποίες κέρδισαν οι λαχνοί με αριθμούς: 509, 736 και 798.

Συνολικά, το προϊόν της λαχειοφόρου ανήλθε στο ποσόν των τριών χιλιάδων πεντακοσίων πενήντα πέντε (3.555,00) ευρώ που αντιστοιχεί σε επτακόσιους έντεκα (711) λαχνούς.

Το Ηγουμενοσυμβούλιο αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει ολόθερμα όλους τους αδελφούς που συνεισέφεραν οικονομικά στην μεγάλη προσπάθεια για τη σταδιακή αποκατάσταση και επαναλειτουργία της Ι. Μονής και εύχεται ο Δωρεοδότης Θεός, διά πρεσβειών του Τιμίου Προδρόμου, να ανταποδίδει στο εκατονταπλάσιο την προσφορά των «αγαπώντων την ευπρέπειαν του οίκου Του».

Ενημερωτικά, αναφέρουμε ότι ολοκληρώθηκαν ήδη οι εργασίες της 1ης φάσης και προχωρούν οι εργασίες της 2ης φάσης (επιχρίσματα – μιστρίσματα – αποκατάσταση λίθινης κλίμακας και τμήματος δαπέδου Δ κτιρίου – ξύλινα κουφώματα – υδραυλικά – ηλεκτρολογικά – κατασκευή ενδιάμεσου πατώματος, δαπέδου ισογείου, διαχωριστικών τοίχων και ξύλινης σκάλας), με προϋπολογισμό τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ. Η Χάρις του Θεού και η ενεργός συμπαράσταση των Χριστιανών μάς δίνει την ελπίδα ότι η εργώδης αυτή προσπάθεια θα ευοδωθεί.

Την όποια προσφορά σας μπορείτε να καταθέτετε στο λογαριασμό της Ι. Μονής στην Τράπεζα Πειραιώς, με αριθμό: 5454 – 038829865. Στη συνέχεια, παρακαλούμε να επικοινωνείτε με τους υπευθύνους της Ιεράς Μονής για την αποστολή της νόμιμης απόδειξης: 26450 41155 – 6936422172 (π. Πανογιώργος Κτενάς) ή 6981892413 (π. Χριστοφόρος Αραβανής).

(Εκ του Ηγουμενοσυμβουλίου)

Προηγούμενο άρθροΠρόγραμμα Εκδηλώσεων μνήμης της Γενοκτονίας Ελλήνων της Μικράς Ασίας
Επόμενο άρθροΔιασυλλογικός Αγώνας Ιστιοπλοΐας Τριγώνου