Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πραγματοποιήθηκε το επιμορφωτικό σεμινάριο για τον ΕΝΦΙΑ στη Λευκάδα

Πραγματοποιήθηκε το επιμορφωτικό σεμινάριο για τον ΕΝΦΙΑ στη Λευκάδα

0

DSCN2849

Το Σάββατο 8.11.2014 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λευκάδας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το επιμορφωτικό σεμινάριο που διοργάνωσε το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας (ΟΕΕ) σε συνεργασία με το Σύλλογο Λογιστών-Φοροτεχνικών Λευκάδας.

Το θέμα του σεμιναρίου με τίτλο «ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΕΝ.Φ.Ι.Α.» απευθυνόταν κυρίως σε Λογιστές-Φοροτεχνικούς, οι οποίοι έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο της συμπλήρωσης και διόρθωσης της δήλωσης στοιχείων ακινήτων Ε9.

Ο Πρόεδρος του ΟΕΕ Ιονίων Νήσων, κ. Παγκράτης Θεόδωρος, καλωσόρισε τους πολυάριθμους Λογιστές-Φοροτεχνικούς και υπαλλήλους των ΔΟΥ τόσο από την Λευκάδα όσο και από γύρω περιοχές που παρακολούθησαν το σεμινάριο. Στον χαιρετισμό του τόνισε ότι το σεμινάριο διεξήχθη στα πλαίσια της διαρκούς επιμόρφωσης των μελών του ΟΕΕ, το οποίο έχει ως σκοπό την πραγματοποίηση, τουλάχιστον, ενός σεμιναρίου σε κάθε νησί του Ιονίου.  Ευχαρίστησε την εισηγήτρια για την παρουσία της και τον Σύλλογο Λογιστών Λευκάδας για την οργάνωση της εκδήλωσης.

Η εισηγήτρια, κ. Άννα Αδάμ-Κόλλια, Προϊσταμένη Τμήματος Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ) του Υπουργείου Οικονομικών, την οποία συνδέουν άρρηκτοι δεσμοί με το νησί μας καθώς εργαζόταν στην αρχή της σταδιοδρομίας της στην ΔΟΥ Λευκάδας, ανέπτυξε, όπως είπε, ένα θέμα της επικαιρότητας που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία. Τα βασικά σημεία της εισήγησής της επικεντρώθηκαν στις περιπτώσεις απαλλαγών και μειώσεων φόρου με συγκεκριμένα κριτήρια καθώς και στη συμπλήρωση ιδιαίτερων περιπτώσεων της δήλωσης Ε9.

Η εισήγησή της βρήκε ιδιαίτερη ανταπόκριση από το κοινό, το οποίο απηύθυνε ερωτήσεις τόσο κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου που διήρκεσε τέσσερις ώρες όσο και στο τέλος αυτού.

Στο σεμινάριο ήταν παρών και ο Γενικός Γραμματέας του 16ου Περιφερειακού Τμήματος Ιονίων Νήσων του ΟΕΕ, κ. Πουλής Γεώργιος.

Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες του My Lefkada:

Προηγούμενο άρθροΠαραμένει στην κορυφή η Νίκη Λευκάδας
Επόμενο άρθροΠρόγραμμα κατάρτισης για εκπαιδευτές με θέμα τις “ήπιες δεξιότητες” στην Λευκάδα