Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Πρόγραμμα Υποστήριξης Πρωτοβουλιών Νέων στο Νυδρί Λευκάδας

Πρόγραμμα Υποστήριξης Πρωτοβουλιών Νέων στο Νυδρί Λευκάδας

0
https://www.mylefkada.gr/2012/january/monopatia.jpg

monopatia

Ενημέρωση από τα “Μονοπάτια Αλληλεγγύης”.

Μονοπάτια Αλληλεγγύης

Πολιτιστική Μη Κυβερνητική Οργάνωση Νέων

Καραβέλλα 12, 31100 Λευκάδα

Τηλ /φαξ: 2645023123

pistes_solidaires@yahoo.gr

www.tamonopatia.org

 

Πρόγραμμα Υποστήριξης Πρωτοβουλιών Νέων

«Μαθαίνουμε να κατασκευάζουμε ένα οικολογικό σπίτι με πηλό, άχυρο και άμμο».

από 31 Οκτωβρίου – 14  Νοεμβρίου 2014

στο Νυδρί Λευκάδας

Αειφόρο ή βιώσιμη ονομάζουμε την ανάπτυξη που απαντά στις ανάγκες του παρόντος χωρίς να υποθηκεύει την δυνατότητα των επόμενων γενεών να ικανοποιούν τις δικές τους. Ενσωματώνει τρεις διαστάσεις: την οικονομική (αποδοτικότητα, κερδοφορία), την κοινωνική (κοινωνική υπευθυνότητα) και την περιβαλλοντική (επίπτωση στο περιβάλλον).

Δεδομένης της σημασίας της για τη ζωή μας και το μέλλον των αυριανών γενεών, η εκπαίδευση στην αειφόρο ανάπτυξη και την αειφόρο επιχειρηματικότητα κρίνεται αναγκαία για όλους μας. Κάθε μια εκ των πράξεων, των συνηθειών και των συμπεριφορών μας έχει άμεσο αποτέλεσμα στην διαφύλαξη ή μη του περιβάλλοντος καθώς και στην βιωσιμότητα της κοινωνίας όπου ζούμε.

Η ανάπτυξη και περαιτέρω εξέλιξη μεθόδων μη τυπικής εκπαίδευσης που ενθαρρύνουν και στηρίζουν τις πρωτοβουλίες των νέων επί του θέματος, παραμένει σημαντική για να εξασφαλισθεί η θετική και αποτελεσματική συμβολή των νέων μας στην υπόθεση της αειφόρου ανάπτυξης.

Σ’αυτό το πλαίσιο και με την υποστήριξη του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, επιθυμούμε να κινητοποιήσουμε μια ομάδα από 12 νέους με ιδέες για πρωτοβουλίες σχετικά με την οικολογική δόμηση, προερχόμενους από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, σε ένα συλλογικό πρόγραμμα το οποίο συνίσταται στην δημιουργία ενός πρότυπου οικολογικού σπιτιού από πηλό, άχυρο και άμμο, εξοπλισμένο με οικολογικό φούρνο, που θα κατασκευαστεί με χρήση φυσικών τοπικών πρώτων υλών. Το εν λόγω σπίτι θα αξιοποιηθεί από τους νέους ως εκπαιδευτικό εργαστήριο και τόπος εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, γύρω από την αειφόρο ανάπτυξη και την αειφόρο επιχειρηματικότητα, στην Λευκάδα, με διάρκεια 13 ημερών εργασίας από 1 έως 13 Νοεμβρίου 2014.

Τι πρόκειται να κάνουμε κατά την διάρκεια της πρωτοβουλίας:

–           Θα ολοκληρώσουμε την κατασκευή του οικολογικού σπιτιού. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα μέχρις εδώ, στάδια κατασκευής του eco-home μπορείτε να επισκεφθείτε τη διεύθυνση:

http://prezi.com/4nmx2rfs6fkd/copy-of-copy-of-live-working-process-building-our-eco-home-together-nidri-greece/

–           Θα κατασκευάσουμε το δάπεδο, την μόνωση και το βάψιμο του σπιτιού χρησιμοποιώντας οικολογικά υλικά.

–           Θα κάνουμε την τελική διαμόρφωση στο οικολογικό σπίτι προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

–           Θα δημιουργήσουμε ένα περιοδικό όπου θα παρουσιάζει την εμπειρία μας.

Παιδαγωγικές πηγές: παρακαλώ δείτε το παρακάτω εργαλείο: http://www.tamonopatia.org/files/eco_home_june_2013.pdf

Οι νέοι τις Λευκάδας που ενδιαφέρονται κι επιθυμούν να λάβουν μέρος στην εν λόγω δραστηριότητα, μπορούν να συμπληρώσουν το έντυπο συμμετοχής που θα βρουν στην ιστοσελίδα μας: www.tamonopatia.org και να μας το στείλουν μέσω e-mail μέχρι τις 29 Οκτωβρίου 2014.

Πληροφορίες σχετικά με την δραστηριότητα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα μας: www.tamonopatia.org

Για ερωτήσεις ή προτάσεις, παρακαλούμε γράψτε μας στο e-mail: pistes_solidaires@yahoo.gr ή καλέστε στο 2645023123 & 6981622910.

Προηγούμενο άρθροΠρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940
Επόμενο άρθροΟι μαθητές του Α.Σ. Tae Kwon Do Λευκάδας παρακολούθησαν τεχνικό σεμινάριο