Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Το Σάββατο 27 Αυγούστου η “Λευκή Νύχτα” στην Πρέβεζα

Το Σάββατο 27 Αυγούστου η “Λευκή Νύχτα” στην Πρέβεζα

0

lefki

Όλα έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή: «ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ» στην Πρέβεζα το Σάββατο 27 Αυγούστου

Μια γιορτή-έκπληξη για ολόκληρη την πόλη θα είναι φέτος η καλά προετοιμασμένη «ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ» στην Πρέβεζα που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Αυγούστου.

Στις 10 το βράδυ ο ουρανός θα φωτιστεί από δεκάδες βεγγαλικά και αναμμένα φαναράκια, κάνοντας φαντασμαγορική την έναρξη των εκδηλώσεων.
Αμέσως μετά θα εξελιχθούν  διάφορα πολιτιστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα. Μουσικά και χορευτικά σχήματα, θέατρο δρόμου, χάλκινα, ξυλοπόδαροι, κλόουν, ταχυδακτυλουργός, παράσταση καραγκιόζη και άλλα που θα εξελίσσονται στην πλατεία Ανδρούτσου, στο ιστορικό κέντρο της πόλης και στην παραλία, δίνοντας χρώματα και ήχους σε αυτή την ξεχωριστή νύχτα.

Τα καταστήματα που θα είναι ανοιχτά όλη τη νύχτα θα πωλούν τα είδη τους με μεγάλες προσφορές, ενώ θα προσφέρονται δωρεάν από τους καταστηματάρχες κεράσματα, γλυκά, ποτά και τοπικά προϊόντα.
Γλέντι, κέφι και χορός, καλή διάθεση και μεγάλες ευκαιρίες για ψώνια σε τιμές κόστους.

Παράλληλα στην πλατεία δικαστηρίων θα λειτουργεί η πρώτη έκθεση τοπικών Ηπειρώτικων προϊόντων, ενώ η γιορτή της «Λευκής Νύχτας» θα μεταδοθεί από μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια της Αθήνας.

Σημειώνουμε ότι είναι η μοναδική διοργάνωση «ΛΕΥΚΗΣ ΝΥΧΤΑΣ»  σε ολόκληρη τη δυτική Ελλάδα και μετά την επιτυχία που σημείωσε πέρυσι, εμπλουτίζεται φέτος και διοργανώνεται πάλι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο ΛΥΡΑΥΛΟΣ, τον Σύλλογο εστιατόρων, καφεπωλών και συναφών επαγγελμάτων και τον Σύλλογο Εμποροεπαγγελματιών του Ιστορικού Κέντρου Πρέβεζας, στα πλαίσια της αυτοοργάνωσης των πολιτών, χωρίς την συμπαράσταση του Δήμου και της Περιφέρειας.

Προηγούμενο άρθροΤο νέο βιβλίο του Γεράσιμου Δουβίτσα “Το κυνήγι του Τρισμέγιστου”
Επόμενο άρθροΜια βραδιά γεμάτη νοσταλγία στο Δημοτικό Σχολείο του Βλυχού από τον Θέαλο