Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις ΣΥΜΟΛ: Βόλτα στην Τουρλίδα Μεσολογγίου

ΣΥΜΟΛ: Βόλτα στην Τουρλίδα Μεσολογγίου

0

symol-tourlida

Κυριακή 2 Νοέμβρη 2014.

ΒΟΛΤΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2/11 ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΛΙΔΑ ΜΕΣΣΟΛΟΓΙΟΥ

Την Κυριακή 2 Νοέμβρη ο σύλλογος διοργανώνει βόλτα στην Τουρλίδα* στη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου για καφέ. Θα ξεκινήσουμε από την παραλία στις 10 το πρωί και μέσω Αμφιλοχίας θα κατευθυνθούμε στο Μεσολόγγι και θα καταλήξουμε στην Τουρλίδα όπου και θα απολαύσουμε τον καφέ μας. Η επιστροφή θα είναι γύρω στις 3 το μεσημέρι. Τα συνολικά χιλιόμετρα που θα διανύσουμε είναι περίπου 250.

*H λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου είναι ένας τόπος με σπάνια φυσική ομορφιά και διαχρονικά μεταβαλλόμενο περιβαλλοντικό οικοσύστημα.
Oι φερτές ύλες του Aχελώου και του Eύηνου μαζί με τα νερά της θάλασσας δημιούργησαν τον εκτεταμένο υγρότοπο.
Οι πελάδες, όπως ονομάζονται τα ξύλινα σπιτάκια που στηρίζονται σε πασσάλους πάνω από την επιφάνεια του νερού, και τα ιβάρια, οι πασσαλόπηκτοι φραγμοί από δικτυωτό πλέγμα για τον έλεγχο των μετακινήσεων των ψαριών και την αλιεία, είναι τα πιο χαρακτηριστικά αξιοθέατα της περιοχής.
H λιμνοθάλασσα του Mεσολογγίου φημίζεται για το αβγοτάραχο και τα νόστιμα ψάρια της (κέφαλος, τσιπούρα, λαβράκι, χέλι).
Στην περιοχή της λιμνοθάλασσας Mεσολογγίου παράγονται μεγάλες ποσότητες αλατιού.
Ξεχωριστή ταξιδιωτική εμπειρία αποτελεί η επίσκεψη στον οικισμό της Τουρλίδας με τις πελάδες, τα σπίτια των ψαράδων, στην είσοδο της λιμνοθάλασσας.
Στον ξύλινο μόλο της Τουρλίδας δένουν ψαρόβαρκες. Aυτοκινητόδρομος, πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος συνδέουν την Tουρλίδα με την πόλη του Mεσολογγίου.
Πολλοί Mεσολογγίτες κάνουν τον απογευματινό περίπατό τους μέχρι την Tουρλίδα, για να απολαύσουν τη θέα στη λιμνοθάλασσα και το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα.

Προηγούμενο άρθροΕκλογές στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε)
Επόμενο άρθροΑντίλαλοι απ΄τους Σκάρους No. 18