Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Συναυλία Jazz μουσικής στην ARTηρία

Συναυλία Jazz μουσικής στην ARTηρία

0

inDuologue

Το Μουσικό Σχήμα InDuologue που απαρτίζεται από τον κοντραμπασσίστα Βασίλη Στεφανόπουλο που ζει τα τελευταία χρόνια στην Ολλανδία και την τραγουδίστρια Αλεξάνδρα Λέρτα παρουσιάζει στην ARTηρία το νέο του άλμπουμ με τίτλο  “Blue Skies”.
Κοντραμπάσο και Φωνή σ’ένα μουσικό διάλογο που ταξιδεύει τους ακροατές σε γνωστά Τζαζ μονοπάτια. Η Αλεξάνδρα Λέρτα και ο Βασίλης Στεφανόπουλος δημιουργούν ένα πολύ ιδιαίτερο ντουέτο στο οποίο οι ρόλοι συνοδείας και μελωδίας συνεχώς εναλλάσσονται μεταξύ των μελών. Μέσα απο αυτή την διαλογική προσεγγιση,γνωστές Τζαζ μελωδίες όπως το Blue Skies,το Tin Τin Deo,το Bye Βye Βlackbird κ.α. παίρνουν νέα μορφή και οι ερμηνείες των κομματιών γίνονται πιο απτές, πιο προσωπικές εκπέμποντας μια αίσθηση ηρεμίας και οικειότητας.

Το άλμπουμ “Blue Skies” κυκλοφορεί απο την δισκογραφική εταιρεία SnipRecords.

www.induologue.com , www.sniprecords.nl
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΛΕΡΤΑ: ΦΩΝΗ
Η Αλεξάνδρα Λέρτα γεννήθηκε στην Αθήνα. Στα δεκαεφτά της ξεκίνησε μαθήματα τραγουδιού με την Λένα Γιωργαλή και παράλληλα ξεκίνησε να παρακολουθεί σεμινάρια Musical θεάτρου στο Λονδίνο (Central School of Speech and Drama,Mountview Academy of theatre Arts,Guildford Theatre School).

Το 2006 ξεκίνησε τις σπουδές της στην Ολλανδία στο Codarts Conservatory στο Ρότερνταμ.Το 2007 αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές της στο Βασιλικό Κονσερβατόριο της Χάγης απο όπου και αποφοίτησε το 2011. Την περιόδο αυτή,στην Ολλανδία,είχε την τύχη να παρακολουθήσει σεμινάρια σπουδαίων μουσικών όπως Jocelyn Smith,Bobby McFerrin,David Liebman,Sanna van Vliet,Fay Claasen,Branford Marsalis κ.α.

Εμφανίζεται σε bars,clubs και σκηνές σε Ελλάδα και Ολλανδία. Mε την δουλειά της–The AdHoq Quartet- εμφανίστηκε στα: 2ο International Kalamata Jazz Festival,Music Festival Ladona,Petite Fleur Jazz Festival και σε διάφορα Music Bars στην Αθήνα.Με το ντουέτο της InDuologue έχει εμφανιστεί στο Φεστιβαλ Ρεματιάς στο Χαλάνδρι(07/2013) και στο Τζαζ Φεστιβαλ Αγρινίου(08/2013). Το αλμπουμ της συγκεκριμένης δουλειάς (InDuologue) θα κυκλοφορήσει λίγο πριν το τέλος του 2013 απο την Ολλανδική εταιρεία Snip Records.

Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί με τους:Γιάννη Παπαναστασίου,Παντελή Μπενετάτο,Κωσταντίνο Κωσταντίνου,Σπύρο Μάνεση,Αποστόλη Λεβεντόπουλο,Κώστα Χρηστοδούλου,Βασίλη Στεφανόπουλο,Γιώργο Τσώλη,Γιάννη Παπαδόπουλο,Δημήτρη Κλωνή,Θοδωρή Κότσυφα,Γιώργο Γεωργιάδη,Ντινο Μανο κ.α.
Πριν ακολουθήσει την μουσική της πορεία,σπούδασε Δραματική Τέχνη στην Σχολή Εθνικού Θεάτρου στην Αθήνα (1998-2001)

Στο θέατρο συνεργάστηκε με τους σκηνοθέτες: Στάθη Λιβαθυνό,Λευτέρη Βογιατζή και Κατερίνα Ευαγγελάτου

www.alexandralerta.com

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ : ΚΟΝΤΡΑΜΠΑΣΟ

Ο Βασίλης Στεφανόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα, όπου  από πολύ νεαρή ηλικία ήρθε σε επαφή με την μουσική παίζοντας πιάνο και κιθάρα. Στα πρώτα μετεφηβικά του χρόνια, όμως, έχοντας στρέψει το ενδιαφέρον του στην funk, rock και τα blues, ξεκίνησε μαθήματα ηλεκτρικού μπάσου με τον Ανδρέα Γεωργίου καθώς επίσης και μαθήματα κλασσικού κοντραμπάσου με τον Ηρακλή Σουμελίδη στο Δημοτικό Ωδείο Πάτρας.

Το ήδη υπάρχον ενδιαφέρον του για την τζαζ ισχυροποιείται ωστόσο έπειτα από την σημαδιακή συνάντησή του με τον αξιόλογο μπασίστα και εκπαιδευτικό Hein van de Geyn, ωθώντας τον να μετακομίσει στην Ολλανδία και να ξεκινήσει μουσικές σπουδές στο Βασιλικό Κονσερβατόριο της Χάγης. Εκεί έχει την τύχη να φοιτήσει κοντά σε εξαιρετικούς καθηγητές όπως ο Hein van de Geyn, ο Frans van der Hoeven, ο Uli Glassman και ο Tony Overwater. Είναι κάτοχος δύο πτυχίων (κλασσικού και τζαζ κοντραμπάσου) και ενός μεταπτυχιακού διπλώματος στην τζαζ.

Όντας πολυσχιδής μουσικός, συμμετέχει σε σειρά από περιοδείες και ηχογραφήσεις διαφορετικών μουσικών σχημάτων και ειδών. Μεταξύ άλλων έχει εμφανιστεί ως σολίστας της Ελληνικής Ορχήστρας Πατρών, έχει διακριθεί στην πρώτη θέση στο πλαίσιο του Διεθνούς Διαγωνισμού Τζαζ “Motives for Jazz” στο Hasselt του Βελγίου με το συγκρότημα «Poly Quartet», και έχει παίξει μαζί με τον παγκοσμίως διάσημο κιθαρίστα George Benson στο North Sea Jazz Festival της Ολλανδίας.

Αν και η Ολλανδία αποτελεί έως σήμερα σταθερό σημείο της μουσικής του δραστηριοποίησης έχει περιοδεύσει σε πολλά jazz clubs ανά τον κόσμο(Ελλάδα, Βέλγιο, Γερμανία, Ιταλία, Αγγλία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Σάο Τομέ και Πρίνσιπε) και έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες συναυλίες και φεστιβάλ, μερικά εκ των οποίων αναφέρονται επιλεκτικά: North Sea Jazz Festival, Play Festival Belgium, Tinos Jazz Festival, Jazz Festival Kalamata, Dag in De Branding Festival, Internationale Ferienkurse für Neue Musik Darmstadt, New Works Festival Southampton, Athens Concert Hall κ.α.

www.vasiliss.com www.induologue.com , www.sniprecords.nl

Προηγούμενο άρθροΕυχαριστήριο προς το νέο βουλευτή Λευκάδας Σταύρο Γρηγόρη
Επόμενο άρθροΑποτίμηση καρναβαλικών εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Νικιάνας “Οι Σκάροι”