Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Σύσκεψη πολιτιστικών φορέων και Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Σύσκεψη πολιτιστικών φορέων και Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

0

pin-logo-ionian-sea

Δελτίο Τύπου της ΠΙΝ.

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή η σύσκεψη πολιτιστικών φορέων της Κέρκυρας  που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων την Τρίτη 9 Ιουνίου 2015.

 Με την συμμετοχή των Αντιπεριφερειαρχών Νικολέτας Πανδή, Αλέκου Μιχαλά και Γιάννη Φοντάνα που εισηγήθηκε το θέμα καθώς και των Περιφερειακών Συμβούλων μελών της Επιτροπής που συγκρότησε το Περιφερειακό Συμβούλιο για θέματα Πολιτισμού Τάκη Μεταλληνού αντιπρόεδρο της επιτροπής και Σπύρο Δραζίνο, συζητήθηκε η δυνατότητα χρηματοδότησης πολιτιστικών δραστηριοτήτων από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

 Παρουσιάστηκαν γενικές αρχές της στρατηγικής της Περιφερειακής Αρχής οι οποίες εστίαζαν στην αναγκαιότητα αλλά και τις δυνατότητες αξιοποίησης του πολιτιστικού δυναμικού των Ιονίων Νήσων στην ανάδειξη και αξιοποίηση της κοινής πολιτιστικής ταυτότητας ως μέσο στήριξης τόσο της αναπτυξιακής προσπάθειας σε άμεση συνέχεια και αλληλοστήριξη με τον τουριστικό τομέα όσο και της ενδυνάμωσης της συνοχής της νησιωτικής μας περιφέρειας.

 Οι εκπρόσωποι των πολιτιστικών φορέων επισήμαναν την αναντιστοιχία των δικών τους φιλοδοξιών και δυνατοτήτων προσφοράς με την ανεπαρκή στήριξη των θεσμικών φορέων της πολιτείας και της αυτοδιοίκησης.

 Μέσα από μια εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων προέκυψε η ανάγκη συνεργασιών των πολιτιστικών φορέων του νησιού  τόσο μεταξύ τους όσο και με τους πολιτιστικούς φορείς των άλλων νησιών της Περιφέρειας και την αυτοδιοίκηση.

 Από πλευράς της Περιφερειακής Αρχής ζητήθηκε από τους φορείς να διατυπώσουν γνώμη και προτάσεις για τις κατευθύνσεις και τις προτεραιότητες που θα πρέπει να τεθούν από την Περιφέρεια στο σχεδιασμό της για την επόμενη περίοδο με την δημιουργία χρηματοδότησης και υλοποίησης συγκεκριμένων πρωτοβουλιών, δράσεων και προγραμμάτων στον τομέα  του πολιτισμού.

 Αντίστοιχες συναντήσεις με τους πολιτιστικούς φορείς  πραγματοποιήθηκαν και στα άλλα νησιά της Περιφέρειας μας. Κατέληξαν σε παρόμοια συμπεράσματα και  στην πρόταση για την πραγματοποίηση κοινής σύσκεψης των πολιτιστικών φορέων του Ιονίου. Η Περιφερειακή Αρχή αποδέχεται την πρόταση αυτή και αναλαμβάνει την υποχρέωση να την υλοποιήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Προηγούμενο άρθροΝαυτικός Όμιλος Λευκάδας: Αναβολή του αγώνα “Αγία Μαύρα”
Επόμενο άρθροΤΑΟΛ: Ενημέρωση για το πιστοποιητικό γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων