Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Στο Borgo της Ενετικής Βόνιτσας η Αμφικτιονία Ακαρνάνων τίμησε τον Φιλοκτήτη Λαμπράκη

Στο Borgo της Ενετικής Βόνιτσας η Αμφικτιονία Ακαρνάνων τίμησε τον Φιλοκτήτη Λαμπράκη

0

55

Η Αμφικτιονία Ακαρνάνων διοργάνωσε την Παρασκευή εκδήλωση τιμής για τον Βονιτσιάνο διακεκριμένο ποιητή, ζωγράφο, μουσικό, επιστήμονα Φιλοκτήτη Λαμπράκη, σε συνεργασία με το Δήμο Ακτίου Βόνιτσας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Η βραδιά που έγινε στο Borgo της Ενετικής Βόνιτσας, στην συμβολή των παλαιών αρχοντικών (Αρνή-Γρίβα-Γιαννέλου-Γεωργίου), αποτελούσε αφιέρωμα και απόδοση τιμής εκ μέρους όλης της Βόνιτσας στο ποιητικό έργο του ποιητή και στοχαστή Φιλοκτήτη Λαμπράκη.

5

Στην εκδήλωση λόγου και μουσικής μίλησαν ο Φίλιππας Ντόβας, πρόεδρος της Αμφικτιονίας Ακαρνάνων και ο αντιπρόεδρος Στέλιος Ντίνος και χαιρέτησε την εκδήλωση ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας Γ. Αποστολάκης.

52

Τα Ποιήματα του Φιλοκτήτη Λαμπράκη διάβασε ο ηθοποιός Δημήτρης Βερύκιος με γλαφυρότητα και παραστατικότητα που προκάλεσε συγκίνηση με το ζωντάνεμα αναμνήσεων και τη βραδιά πλαισίωνε μουσικά με τη φλογέρα της η Αμαλία Κλημοπούλου.

Ήταν μια βραδιά υπέροχη, μυσταγωγική, μοναδική, γεμάτη ποίηση, όπου η ΒΟΝΙΤΣΑ και ο Φιλοκτήτης Λαμπράκης είχαν την τιμητική τους. Ήταν μια όμορφη βραδιά, γεμάτη μαγεία και σαγήνη και χωρίς υπερβολή σταθμός στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας.

Μπορείτε να δείτε το πλήρες ρεπορτάζ της εκδήλωσης στο xiromeronews.blogspot.gr από όπου αντλήθηκε μέρος του ρεπορτάζ.

Προηγούμενο άρθροΠροκήρυξη του 4ου “Εν Νικοπολει Άκτια” αγώνα δρόμου
Επόμενο άρθροΓιορτή Μελιού στο Δράγανο