Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Τα Μονοπάτια Αλληλεγγύης συνεχίζουν τις αξιόλογες πρωτοβουλίες στο Νυδρί

Τα Μονοπάτια Αλληλεγγύης συνεχίζουν τις αξιόλογες πρωτοβουλίες στο Νυδρί

0

biogas poster final

Αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Μονοπάτια Αλληλεγγύης

Πολιτιστική Μη Κυβερνητική Οργάνωση Νέων

Καραβέλλα 12, 31100 Λευκάδα

Τηλ /φαξ: 2645023123

pistes_solidaires@yahoo.gr

www.tamonopatia.org

Πρόγραμμα Υποστήριξης Πρωτοβουλιών Νέων – 2η πρωτοβουλία:

•Κατασκευάζουμε μια Μονάδα Παραγωγής Βιοαερίου

•Δημιουργούμε οικονομικούς λαμπτήρες LED

•Δημιουργούμε την ηλεκτρική εγκατάσταση του οικολογικού σπιτιού

από 13  έως 18  Δεκεμβρίου 2014

στο Νυδρί Λευκάδας

Αειφόρο ή βιώσιμη ονομάζουμε την ανάπτυξη που απαντά στις ανάγκες του παρόντος χωρίς να υποθηκεύει την δυνατότητα των επόμενων γενεών να ικανοποιούν τις δικές τους. Ενσωματώνει τρεις διαστάσεις: την οικονομική (αποδοτικότητα, κερδοφορία), την κοινωνική (κοινωνική υπευθυνότητα) και την περιβαλλοντική (επίπτωση στο περιβάλλον).

Δεδομένης της σημασίας της για τη ζωή μας και το μέλλον των αυριανών γενεών, η εκπαίδευση στην αειφόρο ανάπτυξη και την αειφόρο επιχειρηματικότητα κρίνεται αναγκαία για όλους μας. Κάθε μια εκ των πράξεων, των συνηθειών και των συμπεριφορών μας έχει άμεσο αποτέλεσμα στην διαφύλαξη ή μη του περιβάλλοντος καθώς και στην βιωσιμότητα της κοινωνίας όπου ζούμε.

Σ’αυτό το πλαίσιο και με την υποστήριξη του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, τα Μονοπάτια Αλληλεγγύης υλοποίησαν από 1-13 Νοεμβρίου 2014 την 1η πρωτοβουλία ενός συλλογικού προγράμματος και ενεργοποίησε 12 νέους από όλη την Ελλάδα για να συμμετέχουν στην δημιουργία ενός πρότυπου οικολογικού σπιτιού από πηλό, άχυρο και άμμο, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως τόπος εργαστηρίων και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων γύρω από την αειφόρο ανάπτυξη και την αειφόρο επιχειρηματικότητα.

Σε συνέχεια των παραπάνω, η οργάνωσή μας θα υλοποιήσει την 2η πρωτοβουλία του προγράμματος, διάρκειας 13 ημερών εργασίας από 13 έως 18 Δεκεμβρίου 2014 στο Νυδρί Λευκάδας, με την συμμετοχή 6 νέων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, η οποία θα περιλαμβάνει δράσεις σχετικές με την αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), και συγκεκριμένα:

δημιουργία ενός συστήματος παραγωγής βιοαερίου, ένα φυσικό αέριο που προκύπτει από την ζύμωση των οργανικών υλών, για οικιακή χρήση  

– δημιουργία της ηλεκτρικής εγκατάστασης του οικολογικού σπιτιού

– κατασκευή οικονομικών λαμπτήρων LED.

Οι νέοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος στην εν λόγω δραστηριότητα, μπορούν να συμπληρώσουν το έντυπο συμμετοχής που θα βρουν στην ιστοσελίδα μας: www.tamonopatia.org και να μας το στείλουν μέσω e-mail μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου  2014.

Πληροφορίες σχετικά με την δραστηριότητα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα μας: www.tamonopatia.org.

Για ερωτήσεις ή προτάσεις, παρακαλούμε γράψτε μας στο e-mail: pistes_solidaires@yahoo.gr ή καλέστε στο 2645023123 & 6981622910.

Προηγούμενο άρθροΑναρτήθηκε στη Διαύγεια το νέο ΔΣ του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Λευκάδας
Επόμενο άρθροΕνημέρωση από την Ιερά Μητρόπολη Λευκάδος και Ιθάκης