Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Το My Lefkada στο χριστουγεννιάτικο παζάρι του Φωτεινού

Το My Lefkada στο χριστουγεννιάτικο παζάρι του Φωτεινού

0

IMG_5288

Το απόγευμα της Παρασκευής 5.12.2014 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του χριστουγεννιάτικου παζαριού του Πολιτιστικού Συλλόγου Σφακιωτών «Ο Φωτεινός».

Ο βροχερός καιρός δεν επέτρεψε το στήσιμο της φάτνης στην πλατεία του χωριού, όμως δεν εμπόδισε τον Άγιο Βασίλη να περάσει για να πει παραμύθια στα παιδιά που τον περίμεναν στον ιδιαίτερα ζεστό χώρο που δημιούργησε ο σύλλογος απέναντι από την πλατεία των Λαζαράτων. Οι γυναίκες του χωριού είχαν φτιάξει υπέροχα γλυκίσματα στα οποία δεν μπόρεσε να αντισταθεί κανείς.

 

Τα μέλη του συλλόγου με πολύ μεράκι και καλλιτεχνική δεξιότητα δημιούργησαν δεκάδες μοναδικά χριστουγεννιάτικα αντικείμενα, τα οποία θα μπορούσαν κάλλιστα να παρουσιάζονται σε εμπορικά καταστήματα εν όψει των εορτών. Επιφάνειες κοπής και κεραμίδια με την τεχνική του decoupage αλλά και ζωγραφισμένα, καλαίσθητα γούρια, χριστουγεννιάτικες κάρτες, κεριά σε όμορφες συσκευασίες, μοναδικά στολίδια από ξύλο, τσόχα και άλλα υλικά για το χριστουγεννιάτικο δένδρο, σοκολατάκια, γλυκά του κουταλιού, λικέρ, λαδόπιτες και κουραμπιέδες από τα χεράκια των γυναικών του χωριού αλλά και τσουρέκια, κέικ και μελομακάρονα από τον φούρνο των Λαζαράτων «Το Παραδοσιακό».

 

Αυτά και πολλές άλλες προτάσεις σας περιμένουν σε πολύ χαμηλές τιμές ώστε να διαλέξετε τα δώρα των εορτών στηρίζοντας ταυτόχρονα και τον πολιτιστικό σύλλογο της περιοχής. Το παζάρι θα είναι επισκέψιμο Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή από τις 6:00 το απόγευμα έως τις 9:00 το βράδυ.

 

Ειρήνη Βονιτσάνου

Προηγούμενο άρθροΟ Ντίνος Γιαννακός και ο Νίκος Λιόντος στον Δίαυλο
Επόμενο άρθρο«Εφυγε» ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Διονύσης Μυλωνάς