Αρχική Top Stories 10 χρόνια Εικαστικό Εργαστήρι! Κάθε χρόνο και καλύτερο!

10 χρόνια Εικαστικό Εργαστήρι! Κάθε χρόνο και καλύτερο!

1
Η κ. Χαρά Σαΐτη με την Πρόεδρο του Συλλόγου Ζωγραφικής και Αγιογραφίας κ. Άση Μπένου και την Αντιπρόεδρο κ. Σοφία Αθάνατου.

Κοσμοσυρροή στα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής των μαθητών του Εικαστικού Εργαστηρίου του Συλλόγου Ζωγραφικής και Αγιογραφίας.

Το αγαπημένο μας Εικαστικό Εργαστήρι επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά πως η πρόοδος των μαθητών είναι κάθε χρόνο και μεγαλύτερη. Με την σωστή καθοδήγηση της δασκάλας τους κ. Χαράς Σαΐτη παρουσιάζουν έργα που κάθε φορά εκπλήσσουν. Αυτή τη φορά εμπνεύστηκαν από το κεντρικό θέμα της έκθεσης που είναι η ελιά και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους.

Με τη συμμετοχή όλων των τμημάτων του Εικαστικού Εργαστηρίου παρουσιάζονται έργα με διάφορες τεχνικές και θέμα την ελιά. Με αφορμή τα δέκα χρόνια ζωής του Εικαστικού Εργαστηρίου και την έκθεση εκδόθηκε σε περιορισμένα αντίτυπα ένα πολύ προσεγμένο βιβλίο που περιέχει τα έργα των μαθητών, κείμενα για την ιστορία της ελιάς και την παρουσία της στην τέχνη από την αρχαιότητα έως σήμερα καθώς και πρωτότυπα βιογραφικά που μιλούν κυρίως για την σχέση των μαθητών με την τέχνη και τα συναισθήματα που τους γεννά η επαφή με την ζωγραφική.

Η Εικαστικός και Θεωρητικός της Τέχνης και ψυχή του Εικαστικού Εργαστηρίου κ. Χαρά Σαΐτη

Εκ μέρους του Εικαστικού Εργαστηρίου του Συλλόγου Ζωγραφικής και Αγιογραφίας πήρε τον λόγο η Εικαστικός και Θεωρητικός της Τέχνης κ. Χαρά Σαΐτη. Αναφέρθηκε στα τμήματα του Εργαστηρίου στα οποία συμμετέχουν άτομα όλων των ηλικιών και παρουσίασε το βιβλίο εστιάζοντας κυρίως στο πως νιώθουν οι μαθητές της ερχόμενοι σε επαφή με την τέχνη αλλά και πως η ίδια βιώνει την δεκάχρονη αυτή πορεία του Εικαστικού Εργαστηρίου.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 26 Οκτωβρίου 2017 πρωινές (10:00 – 13:00) και απογευματινές ώρες (18:00-21:00).

Ακολουθεί η ομιλία της κ. Σαΐτη και φωτογραφίες από τα εγκαίνια.

Προηγούμενο άρθροLEFKAS TRAIL RUN 2017: Μεταγωνιστικό Δελτίο Τύπου
Επόμενο άρθροΕνοποίηση Ιονίου Πανεπιστημίου και ΑΤΕΙ Ιονίων Νήσων-Ανακοίνωση του ΥΠ.Π.Ε.Θ.