Αρχική Lefkada's Secrets Αφιέρωμα στον Λευκαδίτη ηθοποιό Ηλία Λογοθέτη

Αφιέρωμα στον Λευκαδίτη ηθοποιό Ηλία Λογοθέτη [video]

0

Ο Ηλίας Λογοθέτης, ένας ηθοποιός με πάθος, ένταση και ενέργεια, ένα ταλέντο που ξεχειλίζει, μια ενδιαφέρουσα προσωπικότητα, ανήσυχη που πάντα αναζητεί και δεν κουράζεται να ψάχνει, παρουσιάζεται στο «Μονόγραμμα».

Γεννήθηκε στη Λευκάδα, το 1939 και ξεκίνησε μαζί με την Αγνή Μπάλτσα (Λευκαδίτισσα κι αυτή), με προορισμό να κάνουν και οι δύο καριέρα μεγάλη στην όπερα.

Αντί γι’ αυτό βρέθηκε το 1964 με υποτροφία στη Σχολή του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν. Εκεί αναμετρήθηκε με τα θηρία του παγκόσμιου θεατρικού ρεπερτορίου, όπως ο Μπέκετ, ο Σαίξπηρ, πάντα υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του δάσκαλου Κουν.

Πήρε μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις. Θυμάται με συγκίνηση το ρόλο του Τίτου Ανδρόνικου (του Σαίξπηρ) στο «Αμφιθέατρο» σε σκηνοθεσία του Σπύρου Ευαγγελάτου.

Συνεργάστηκε με τους θιάσους Γιάννη Φέρτη-Ξένας Καλογεροπούλου, Κάκιας Αναλυτή-Κώστα Ρηγόπουλου, Νίκου Ξανθόπουλου, Θανάση Βέγγου, Άγγελου Αντωνόπουλου- Μιράντας Κουνελάκη.

Το 2000, έδωσε μια συγκλονιστική ερμηνεία στο θεατρικό έργο «Νεκρή Ζώνη» του Χάρολντ Πίντερ,την οποία αναφέρει με υπερηφάνεια.

Είχε την ευτυχία, όπως λέει ο ίδιος, να τραγουδήσει μία άρια μπούφα στους «Βατράχους» του Αριστοφάνη, σε εξαιρετική μουσική του Γιάννη Χρήστου και να τον ντύσει ο Γιάννης Τσαρούχης στους «Όρνιθες» επίσης του Αριστοφάνη.

Όμως, ο Γεώργιος Βιζυηνός σημάδεψε την καριέρα του. Έπαιξε στην ταινία «Το μόνον της ζωής του ταξείδιον» σε σκηνοθεσία Λάκη Παπαστάθη και στη θεατρική διασκευή «Το αμάρτημα της μητρός μου» σε σκηνοθεσία δική του στο «Υπόγειο» του Θεάτρου Τέχνης…
Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1970, στο έργο «Βαβυλωνία».

Θεωρεί πολύ σημαντική τη συμμετοχή του στην κινηματογραφική ταινία «Τα παιδιά της Χελιδόνας», καθώς επίσης και τη συμμετοχή του στο «Μετέωρο βήμα του πελαργού».

Αγαπάει πολύ την ποίηση και τους ποιητές. Ιδιαίτερα τους Σεφέρη, Ελύτη, Λειβαδίτη, Καρούζο, Στέφαν Γκεόργκε, Ρίλκε και Έζρα Πάουντ.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Ξανθόπουλος
Μοντάζ: Σταμάτης Μαργέτης

Προηγούμενο άρθροΕκδηλώσεις προς τιμήν της Φανερωμένης στην Αθήνα
Επόμενο άρθρο“Πόλεμος” στην Αιτωλοακαρνανία με αφορμή την κατασκευή οδικών αξόνων