Αφιέρωμα του Μουσικού Σχολείου στον Κυριάκο Σφέτσα [βίντεο]

0

sfetsas kiriakos1Αποσπάσματα από την εξαιρετική εκδήλωση προς τιμήν του Λευκαδίτη συνθέτη.

Με πρωτόγνωρη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου η εκδήλωση – αφιέρωμα του Μουσικού Σχολείου Λευκάδας και της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας, στον καταξιωμένο, Λευκαδίτη συνθέτη Κυριάκο Σφέτσα.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Διευθυντής του σχολείου κ. Άγγελος Βλάχος ο οποίος δήλωσε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν σταθμός στην ιστορία του σχολείου αλλά και στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου μας.

sfetsas kiriakos3Αμέσως μετά τον λόγο πήρε η Προϊσταμένη της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας η οποία αναφέρθηκε στο πλούσιο βιογραφικό του συνθέτη και διάβασε αποσπάσματα από παλαιότερες συνεντεύξεις του. Επίσης ευχαρίστησε τον Κυριάκο Σφέτσα για την δωρεά της προσωπικής του συλλογής από δίσκους βιβλίου, στην Δημόσια Βιβλιοθήκη.

Μετά από ένα παρατεταμένο χειροκρότημα στο βήμα ανέβηκε ο Κυριάκος Σφέτσας ο οποίος φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε το κοινό αλλά και τους μαθητές για την τιμή που του έκαναν λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τους νιώθει οικογένεια του και νιώθει και αυτός οικογένεια τους.

sfetsas kiriakos5Στην συνέχεια οι μαθητές του σχολείου, με άριστη τεχνική αλλά και ψυχική δύναμη εκτέλεσαν έργα του συνθέτη, εντυπωσιάζοντας το κοινό.

sfetsas kiriakos6Τέλος η Μπαντίνα του σχολείου υπό την διεύθυνση του Έκτωρα Μερκούρη, καθηγητή μουσικής του σχολείου, με την συμμετοχή της λυρικής τραγουδίστριας κας Δάφνης Πανουργιά , παρουσίασε ορχηστρικά έργα του Κυριάκου Σφέτσα, αποσπώντας το θερμότερο χειροκρότημα του κοινού που είχε κατακλύσει την αίθουσα εκδηλώσεων αλλά και το αίθριο του σχολείου.

Η εκδήλωση κατά κοινή ομολογία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και αποτέλεσε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις των μαθητών και των μουσικών συνόλων του Μουσικού Σχολείου της Λευκαδας.

sfetsas kiriakos10 sfetsas kiriakos11 sfetsas kiriakos2 sfetsas kiriakos7 sfetsas kiriakos9

Προηγούμενο άρθροΚοπή πίτας του Συλλόγου Νεολαίας Βορειοηπειρωτών ΣΥ.ΝΕ.ΒΟ.Λ
Επόμενο άρθροΣτις 20/12 το Χριστουγεννιάτικο Πολυπολιτισμικό Παζάρι του Νυδριού