Αρχική Top Stories Αυτή είναι η Λευκάδα… ένα όνειρο!

Αυτή είναι η Λευκάδα… ένα όνειρο!

0

Η ομορφιά του ελληνικού καλοκαιριού αποτυπώνεται στις εκπληκτικές εναέριες φωτογραφίες του Κωνσταντίνου Σπαθή. Το απέραντο μπλε της θάλασσας, το χρυσό της άμμου, το πολύχρωμο πλήθος που χαίρεται τις ώρες ξεγνοιασιάς στις πανέμορφες παραλίες μας.

Οι πανέμορφες παραλίες της Λευκάδας, ακόμα ομορφότερες από ψηλά. Εκθαμβωτικές, υπέροχες, σε καλούν να τις προσεγγίσεις, να τις ζήσεις. Απολαύστε τις εκπληκτικές φωτογραφίες των παραλιών και ύστερα ελάτε να τις χαρείτε από κοντά.

Πόρτο Κατσίκι

Κάθισμα

Καβαλικευτά (Καλαμίτσι)

Κάθε φωτογραφία του συγκεντρώνει χιλιάδες likes. Ο λογαριασμός του @spathumpa έχει 67.300 followers και είναι από τους πιο επιτυχημένους στο ελληνικό Instagram. Ο Κωνσταντίνος Σπαθής, αρχιτέκτονας από τα Τρίκαλα που τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα, φωτογραφίζει το ελληνικό καλοκαίρι, μοιράζεται μαζί μας τις υπέροχες εικόνες του και μας μιλάει για τη δουλειά του.

“Ονομάζομαι Κωνσταντίνος Σπαθής και γεννήθηκα στα Τρίκαλα τον Απρίλιο του 1984. Σπούδασα Αρχιτεκτονική στο πανεπιστήμιο του Βόλου και Ανακαίνιση – Αποκατάσταση κτηρίων στη Πάτρα. Τα τελευταία χρόνια ζω και εργάζομαι στην Αθήνα όπου μεγάλο κομμάτι πλέον της δουλειάς μου αποτελεί η φωτογραφία. Η πρώτη μου επαφή με το αντικείμενο έγινε πριν μερικά χρόνια όταν το 2012 ήμουν από τους πρώτους Έλληνες που ξεκίνησα να μοιράζομαι τις φωτογραφίες μου στην κοινότητα του instagram ανακαλύπτοντας μια τέχνη που διαρκώς μεταβάλλεται και εξελίσσεται.

Σήμερα ειδικεύομαι στην αρχιτεκτονική αλλά και στην εναέρια φωτογραφία χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Όλες οι φωτογραφίες μου ακολουθούν μερικούς βασικούς κανόνες συμμετρίας και απλοϊκότητας βασιζόμενες σε κάποιες αυστηρές γραμμές διάταξης και συνέχειας διατηρώντας έτσι έναν χαρακτήρα που προσδιορίζει αυτόματα την δική μου ταυτότητα.

Κυρίαρχα θέματα των φωτογραφιών μου αποτελούν η αρχιτεκτονική, προσόψεις κτιρίων, στοές, αίθρια, κλιμακοστάσια όπως και ολόκληρο το αστικό περιβάλλον αλλά και το φυσικό τοπίο, φυσικές ομορφιές, ευθυγραμμισμένες τοποθεσίες, επαναλαμβανόμενα αντικείμενα ή σε στοίχιση, θέματα που δημιουργούν κάποιο μοτίβο προβάλλοντας πάντα την ανθρώπινη παρουσία τονίζοντας μ’ αυτόν τον τρόπο την κλίμακα του θέματος που έχω επιλέξει να φωτογραφίσω.”

Πηγή: www.lifo.gr

Προηγούμενο άρθροΣτον Τηλυκράτη ο αθλητής Δημήτρης Παναγιωτόπουλος
Επόμενο άρθρο79 άτομα συνελήφθησαν στην Λευκάδα τον Ιούνιο