Αρχική Top Stories Αγαλίασε η ψυχή μας με τις μουσικές της Μαντολινάτας του Ορφέα

Αγαλίασε η ψυχή μας με τις μουσικές της Μαντολινάτας του Ορφέα

0

Τι υπέροχος ήχος! Τι υπέροχο σύνολο!

Η Μαντολινάτα του Ορφέα προοδεύει, γίνεται ολοένα και καλύτερη, είναι χάρμα οφθαλμών! Αγαλιάζει η ψυχή σου να ακούς αυτό το σύνολο, που οφείλει να είναι το καμάρι όλων των Λευκαδίων!

Όταν το καλοκαίρι του 2014 πρωτοσυνάντησα τον Μαέστρο Κώστα Τσίντζα μου μιλούσε με πάθος για την επιθυμία του να επανασυστήσει την Μαντολινάτα του Ορφέα, αλλά προσγειωμένος όπως πάντα δεν παρέλειπε να αναφέρει τις δυσκολίες. Τα κατάφερε όμως όχι μόνο να την επανασυστήσει, όχι μόνο να εμπνεύσει όλων των ηλικιών ανθρώπους αλλά να παρουσιάζει ένα υπέροχο σύνολο που μαγεύει με τους ήχους του. Είχε κάθε λόγο στο τέλος της συναυλίας να δηλώνει ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα και να είναι συγκινημένος για τα δύο χρόνια αυτής της προσπάθειας.

Παιδιά στην εφηβεία, 12 ετών ο μικρότερος, με ανθρώπους που διανύουν την έκτη δεκαετία της ζωής τους, μοιράζονται την ίδια αγάπη, προσφέρουν τον ελεύθερο χρόνο τους, ξοδεύουν αμέτρητες ώρες για να γίνουν καλύτεροι ώστε να αποτελέσουν μέρος αυτού του συνόλου. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές!

Η Μαντολινάτα υπηρετεί τον πολιτισμό και οφείλουν όσοι ασχολούνται σοβαρά με τον πολιτισμό να προσφέρουν σε αυτό το σύνολο τα μέσα και τις συνθήκες για να αναπτυχθεί.

Στη χθεσινή συναυλία συμμετείχε η Ανδριάννα Μπάμπαλη και ο Κώστας Αντύπας. Και οι δυο επεσήμαναν πόσο χάρηκαν αυτή τη συνεργασία και πόσο περήφανοι πρέπει να αισθανόμαστε στη Λευκάδα γι’ αυτό το σύνολο. Υπεύθυνοι των ενορχηστρώσεων ήταν η Μαρία Γιαννικοπούλου και ο Δημήτρης Γιαννικόπουλος. Την διεύθυνση της ορχήστρας και την καλλιτεχνική διεύθυνση είχε ο σπουδαίος Κώστας Τσίντζας.

Τον ήχο της συναυλίας επιμελήθηκε ο Βασίλης Μάρκου.

Κείμενο-φωτογραφίες: Ειρήνη Βονιτσάνου

Ευχαριστούμε τον Μάρκο Σφέτσα για την παραχώρηση του βίντεο.

Περισσότερα για την ιστορία της Μαντολινάτας του Ορφέα [εδώ].

Προηγούμενο άρθροΗ μεγάλη γιορτή της Παναγίας-Χρόνια πολλά!
Επόμενο άρθροΙερά Αγρυπνία εις ανάμνηση του σεισμού του 2003 και κουρά μοναχού στην Ι.Μ. Φανερωμένης