Αρχική Top Stories Αγιασμός και τοποθέτηση θεμέλιας λίθου στο νέο Πνευματικό Κέντρο στους Καρυώτες

Αγιασμός και τοποθέτηση θεμέλιας λίθου στο νέο Πνευματικό Κέντρο στους Καρυώτες

Κείμενο φωτογραφίες Κώστας Σκλαβενίτης

Τη Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στις 18.30 έγινε ο Αγιασμός και η τοποθέτηση της θεμέλιας λίθου στο νεοαναγερθέν κτήριο 100 τ.μ. στο προαύλιο χώρο της εκκλησίας των Παμεγίστων Ταξιαρχών στο χωριό Καρυώτες.

Το νέο κτήριο θα εφάπτεται με τη νότια πλευρά της εκκλησίας και θα χρησιμοποιηθεί ως εκκλησιαστική, πνευματική και νεανική αίθουσα.
Το κόστος του ανέρχεται στις 150.000 ευρώ ποσό το οποίο έχει προυπολογιστει και θα εξοφληθεί από τις εισφορές ενοριτών και δωρεών.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδας&Ιθάκης κ.κ.Θεόφιλος ο οποίος τοποθέτησε και τη θεμέλια λίθο στο κέντρο του νέου κτηρίου.
Στην ομιλία του εξήρε τη προσπάθεια του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και ιδιαίτερα του ιερέα της εκκλησίας πάτερ Νεκτάριου Μάλφα.

Στην εκδήλωση πέραν από τους σεβαστούς ιερωμένους παρέστη ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Κτενάς, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Γιάννης Γεωργάκης.
Μετά το πέρας τους Αγιασμού προσφέρθηκαν στο προαύλιο της εκκλησίας κεράσματα στους παρευρισκομένους με πίτες και γλυκά που είχαν φτιάξει νοικοκυρές του χωριού.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.