Αρχική Top Stories Ανακοίνωση κ. Σπύρου για την υποψηφιότητα της κας Ρόδης Κράτσα- Τσαγκαροπούλου

Ανακοίνωση κ. Σπύρου για την υποψηφιότητα της κας Ρόδης Κράτσα- Τσαγκαροπούλου

0
Spiros Spirou1

spirosspirou copy

Spiros Spirou1

 

Τη δική του απάντηση μετά την ανακοίνωση στήριξης  της κ. Ρόδη Κράτσα δίνει ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Ιόνιος Πολιτεία» και πρώην Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σπύρος Σπύρου. Ειδικότερα, ο κ. Σπύρου δηλώνει τα εξής:

Με ένα χειροκρότημα από τους παρευρισκόμενους στα γραφεία της ΝΟΔΕ Κεφαλονιάς και ένα δελτίο τύπου που επιβλήθηκε από την Πειραιώς προκειμένου να το υπογράψουν οι  πρόεδροι των ΝΟΔΕ των νησιών της Περιφέρειας δηλώνοντας την στήριξή τους στην κ. Ρόδη Κράτσα, δρομολογήθηκαν εκ μέρους του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας οι εξελίξεις για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σχετικά με την υποψηφιότητα για της περιφερειακές εκλογές του Μαϊου 2019. Έτσι, επιβεβαιώθηκε πόσο δίκιο είχα όταν πριν 20 ημέρες ανακοίνωσα την κάθοδό μου για τις εκλογές της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ως ανεξάρτητος υποψήφιος.

Τώρα που «κάθισε» η σκόνη από την στήριξη της υποψηφίας, μπορεί ο καθένας νηφάλια πλέον να καταλάβει και να προβληματιστεί πόσο αψυχολόγητα λαμβάνονται κάποιες αποφάσεις που είναι εν τη γενέσει τους λάθος και θνησιγενείς.

Είναι όμως ανάγκη να δοθούν κάποιες απαντήσεις σε ερωτήματα που εύλογα έχουν γεννηθεί στους πολίτες, είτε αυτά τα εκφράζουν ανοιχτά και δημόσια είτε όχι.

Χρειαζόταν αλήθεια να εκτεθούν τόσοι άνθρωποι – και εν πολλοίς σήμερα να αισθάνονται προσβεβλημένοι – που παρήλασαν αυτό τον καιρό ως υποκινούμενοι υποψήφιοι για την Π.Ι.Ν. με μόνο σκοπό να παρακαμφθώ εγώ, ο πρώην Βουλευτής της Ν.Δ. για 8 χρόνια, ο πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης στα Ιόνια Νησιά αλλά και σημερινός επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων;

Πάρθηκε μία απόφαση χωρίς να γίνει κανένας διάλογος. Αγνοήθηκαν όλα τα προσφάτως εκλεγμένα κομματικά όργανα, τα πολιτικά πρόσωπα της Περιφέρειας, κοινοβουλευτικά και αυτοδιοικητικά, αλλά ακόμη και η τοπική κοινωνία όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τους φορείς της.

Φάνηκε ακόμη ότι δεν ελήφθη καθόλου υπόψη ούτε καν η ομόφωνη απόφαση της ΝΟΔΕ Κέρκυρας, που θεωρούσε ότι ο υποψήφιος θα πρέπει να ζει και να δραστηριοποιείται στην Κέρκυρα, ως την μεγάλη πληθυσμιακή βάση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Αίτημα καθολικό όλων των Κερκυραίων.

Αλήθεια, πιστεύουν κάποιοι ότι η κοινωνία έχει χάσει εντελώς τα αντανακλαστικά της;

Μέχρι πρότινος δεν υπήρχε διεκδικητής για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων πλην εμού. Εμείς σθεναρά ασκήσαμε τα αντιπολιτευτικά μας καθήκοντα τέσσερα και πλέον χρόνια τώρα καί προς την κυβέρνηση καί προς την περιφερειακή αρχή, όχι μόνο μέσα από το Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά και από την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος ως μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου καθώς και σε καθημερινή βάση με δελτία τύπου και με παρουσία μας στα τοπικά ΜΜΕ.

Στην περίπτωση όμως των Ιονίων Νήσων, όχι απλώς στηρίχθηκε αλλά «επιστρατεύτηκε» και «διορίστηκε» ως υποψήφια για την Περιφέρειά μας, η συμπαθής κατά τα άλλα, κυρία Ρόδη Κράτσα, μόνιμη κάτοικος Αθηνών και σταθερά απούσα από τα Ιόνια νησιά. Αρκεί να μην είναι ο Σπύρου. Γιατί άραγε; Τι το καινούριο φέρνει η ηγεσία της Ν.Δ. με αυτή την επιλογή;

Ποιο αλήθεια αόρατο χέρι ή νοσηρό μυαλό μπορεί να επηρεάζει τόσο πολύ τις αποφάσεις του Προέδρου;

Αλήθεια, τόση αλαζονεία και υπεροψία επικρατεί στην πρωτεύουσα που δεν έχει γίνει αντιληπτό ότι με αυτές τις μεθοδεύσεις προσβάλεται μία ολόκληρη κοινωνία στα Ιόνια νησιά; Πως θα ζητήσουν τώρα από αυτούς τους πολίτες που τόσο αγνοήθηκαν, να υπακούσουν στην επιλογή αυτή; Πιστεύουν αλήθεια ότι θα είναι αρκετή η κομματική πειθαρχία την οποία προσπαθούν να επιβάλουν, ενίοτε με πολύ άκομψο τρόπο, προκειμένου να αποφευχθούν οι «διαρροές»;

Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το γεγονός αυτό ήδη, θυμώνει και διχάζει τους Νεοδημοκράτες, καθότι δείχνει να αγνοούν ότι το εκλογικό σύστημα είναι απλή αναλογική και έχουμε πολλές εκλογές μπροστά μας. Εξάλλου, η κυρία Κράτσα, θα στελεχώσει το ψηφοδέλτιό της από συμβιβασμένους, από πρόθυμους και έτοιμους να δώσουν γη και ύδωρ. Είναι, βλέπετε, μικρή η κοινωνία μας και γνωριζόμαστε.

Οφείλω όμως να ομολογήσω ότι η στάση του κυρίου Προέδρου της Ν.Δ. ήταν ευγενική στην όλη διαδικασία.

Το θέμα δεν είναι προσωπικό αλλά εξεχόντως ηθικό και πολιτικό και έχει σχέση με τη δημοκρατική λειτουργία ενός κόμματος που το υπηρετούμε και εμείς πολλά χρόνια τώρα. Ένα κόμμα που το στηρίζουμε για να κυβερνήσει τη χώρα και να απαλλάξει την κοινωνία από την χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος.

Γι’ αυτό το λόγο, ζήτησα (ως είχα υποχρέωση) την στήριξη της παράταξης που επί δεκαετίες υπηρέτησα σεβόμενους όλους τους Νεοδημοκράτες αλλά και όλους όσους με έχουν τιμήσει με την ψήφο τους όλα αυτά τα χρόνια.

Και θεωρώ καθήκον, τόσο δικό μου όσο και των συνεργατών μου, να διαθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις,  την εμπειρία μας, τις γνώσεις μας, την εργατικότητά μας, την κοινωνική μας ευαισθησία και την δημοκρατική μας διαδρομή στην υπηρεσία των κατοίκων της Επτανήσου.

Σε αυτή μας την απόφαση, κανείς δε θα μπορέσει να κάμψει την αντοχή μας, την θέλησή μας και περισσότερο την αξιοπρέπειά μας.

Το μόνο μας κίνητρο παραμένει η αγάπη για τον τόπο μας, στον οποίο μονίμως ζούμε και ανελλιπώς δραστηριοποιούμαστε. Δεν λείψαμε ποτέ από αυτόν, αλλά μείναμε κοντά στους πολίτες, όχι μόνο στην Κέρκυρα αλλά χρόνια τώρα και τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου.

Ζητώ τη στήριξη της ίδιας της κοινωνίας, με την οποία διατηρώ σταθερές σχέσεις αγάπης, σεβασμού και εμπιστοσύνης. Και καλώ όλους όσους αγαπούν τον τόπο μας και θέλουν να προσφέρουν χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς ταμπέλες, χωρίς κηδεμονία να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό μας σε μια κοινή προσπάθεια για το καλύτερο, για μια νικηφόρα πορεία.

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΔιαθεσιμότητα φαρμάκων Κοινωνικού Φαρμακείου Λευκάδας και έκκληση για συλλογή φαρμάκων  
Επόμενο άρθροΑνάδειξη του Κάστρου της Αγίας Μαύρας στη Λευκάδα