Αρχική Top Stories Ανακοίνωση -Καταγγελία Οδοντιατρικού Συλλόγου Λευκάδας

Ανακοίνωση -Καταγγελία Οδοντιατρικού Συλλόγου Λευκάδας

0

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος καταγγέλλει στο λαό της Λευκάδας την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στο Νοσοκομείο,με την κατάργηση ουσιαστικά του οδοντιατρικού τμήματος και συνεπακόλουθα και της Ειδικής Μονάδας παροχής Οδοντιατρικής φροντίδας σε Άτομα με Ειδικές Ανάγκες υπό γενική αναισθησία.

Ο σύλλογος μας συναντήθηκε αρχικά με το διοικητή του Νοσοκομείου για να εκφράσει την έντονη ανησυχία του και να ζητήσει την άμεση στελέχωση και επαναλειτουργία του οδοντιατρικού τμήματος και του τμήματος για ΑΜΕΑ. Αντί για αυτό λάβαμε από το διοικητή του νοσοκομείου την κατηγορηματική απάντηση ότι η στελέχωση και επαναλειτουργία του οδ/κου τμήματος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ της παρούσας διοίκησης.

Στην ερώτησή μας μάλιστα για το αν προβλέπεται η ύπαρξη οδοντιατρικού τμήματος στο οργανόγραμμα του νέου νοσοκομείου, δεν πήραμε σαφή απάντηση. Μετά από αυτή την εξέλιξη ο σύλλογος μας έχει προβεί σε σειρά επαφών με θεσμικούς παράγοντες θέτοντας μετ επιτάσεως το πρόβλημα που υπάρχει και ζητώντας τους να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν. Συναντήθηκε επίσης με τη διοίκηση του εργατικού κέντρου (του μεγαλύτερου φορέα εκπροσώπησης των εργαζομένων στο νησί) καθώς και το σύλλογο εργαζομένων στο νοσοκομείο ( σύλλογο που γνωρίζει από πρώτο χέρι τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της δημόσιας υγείας και αγωνίζεται για την ουσιαστική επίλυση αυτών των προβλημάτων, προς όφελος της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού).

Σε όλες τις συναντήσεις που είχαμε τονίστηκε από την πλευρά μας ότι πρόκειται ουσιαστικά για αφαίρεση από το λαό της Λευκάδας του δικαιώματός του για παροχή δημόσιας οδοντιατρικής περίθαλψης σε νοσοκομειακό επίπεδο.

Τονίστηκε επίσης η πλήρης αφαίρεση της δυνατότητας πρόσβασης των ΑΜΕΑ σε οδοντιατρική περίθαλψη τόσο στο νησί μας όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Ακολουθεί το κείμενο που στείλαμε στους φορείς:

Προς: Βουλευτή Λευκάδας Αντιπεριφεριάρχη Ιονίων Νήσων Δήμαρχο Λευκάδας Διοικητικό Συμβούλιο Γεν. Νοσοκομείου Λευκάδας

Κοιν: Υπουργό Υγείας Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία Θέμα: Λειτουργία Οδοντιατρικού τμήματος Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας

Αξιότιμοι κύριοι, Σας ενημερώνουμε ότι με πρωτοβουλία του ΔΣ του Συλλόγου μας πραγματοποιήθηκε στις 11/07/2018 συνάντηση μας με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας με σκοπό να εκφράσουμε την ανησυχία μας σχετικά με τη χρόνια μη λειτουργία του Οδοντιατρικού τμήματος του Νοσοκομείου Λευκάδας. Με μεγάλη μας έκπληξη ενημερωθήκαμε ότι η επαναλειτουργία του τμήματος και της Ειδικής Μονάδας παροχής Οδοντιατρικής φροντίδας σε Άτομα με Ειδικές Ανάγκες υπό γενική αναισθησία, δεν αποτελεί προτεραιότητα για την Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Επίσης, δεν μας δόθηκε σαφής απάντηση εάν στο οργανόγραμμα του νέου Γενικού Νοσοκομείου προβλέπεται η ύπαρξη και λειτουργία Οδοντιατρικού τμήματος στελεχωμένη με οδοντιάτρους.

Εκ της θέσης σας γνωρίζετε ότι μια από τις βασικές συνέπειες της αδιάλειπτης, τα τελευταία χρόνια, εφαρμογής των μνημονίων από τις διαδοχικές κυβερνήσεις ήταν η κατεδάφιση των όποιων δομών δημόσιας υγείας.

Ως Οδοντιατρικός Σύλλογος είμαστε υποχρεωμένοι να σας επισημάνουμε τους κινδύνους που προκύπτουν για την Οδοντιατρική αλλά και Γενική υγεία από τη μη λειτουργία του Οδοντιατρικού τμήματος και να σας καλέσουμε να αναλάβετε τις ευθύνες σας.

Απαιτούμε την άμεση στελέχωση και επαναλειτουργία του Οδοντιατρικού τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου καθώς και την ένταξη στο οργανόγραμμα του νέου Νοσοκομείου Οδοντιατρικού τμήματος και της Ειδικής Μονάδας παροχής Οδοντιατρικής φροντίδας σε Άτομα με Ειδικές Ανάγκες υπό γενική αναισθησία. Οδοντιατρικός Σύλλογος Λευκάδας.

Οδοντιατρικός Σύλλογος Λευκάδας.

Προηγούμενο άρθροΓαλατασαράι – Νίκη Λευκάδας : 81-61
Επόμενο άρθροΚατασκευή νέας δεξαμενής ύδρευσης για την εξυπηρέτηση των οικισμών Λυγιάς- Κατούνας – Επίσκοπου