Αρχική Top Stories Ανεπιτήρητα Λευκάδας: Ποιος φοβάται την οργή του κόσμου;

Ανεπιτήρητα Λευκάδας: Ποιος φοβάται την οργή του κόσμου;

0

Κι όμως δεν είναι ψέμα! Αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την είσοδο του Διοικητηρίου Λευκάδας -επί αριστερής δημοτικής αρχής- για να ανακόψουν, κυρίως, ηλικιωμένους!

Περίπου εβδομήντα άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής για τα ανεπιτήρητα ζώα -που εξαρχής κάποιοι προσπαθούν να διασπάσουν- για συλλαλητήριο στην πόλη της Λευκάδας χθες το πρωί, με αφετηρία τον χώρο των Δικαστηρίων όπου κατέθεταν μάρτυρες εναντίον κτηνοτρόφου μετά από μήνυση στην οποία έχει προβεί ο Δήμος Λευκάδας.

Το 90% αυτών των εβδομήντα ατόμων ήταν άνω των 55 ετών, με αρκετούς να ξεπερνούν και τα 80 χρόνια ζωής. Αναρωτιόμαστε πόσο επικίνδυνοι μπορεί να είναι αυτοί οι άνθρωποι ώστε να προκαλέσουν το αυξημένο ενδιαφέρον του Α.Τ Λευκάδας με παρουσία περίπου δέκα ατόμων στα Δικαστήρια, ακόμα και του Αστυνομικού Διευθυντή και με αποκορύφωμα την απαγόρευση της εισόδου τους στο χώρο του Διοικητηρίου Λευκάδας όπου στεγάζεται ο Δήμος.

Με λίγα λόγια, είσαι 70 χρονών, έχεις ξοδέψει μια ζωή φροντίζοντας την γη που κληρονόμησες από τους προγόνους σου, -κι όχι τίποτα μεγάλες εκτάσεις, μικρούς αμπελώνες και ελαιώνες σκαρφαλωμένους στις πλαγιές της ορεινής Λευκάδας-, βλέπεις επί δεκαετίες το βιος σου να κατασπαράζεται από πεινασμένα και διψασμένα ανεπιτήρητα βοοειδή ενός και μόνο κτηνοτρόφου, ψάχνεις ειρηνικά και νομότυπα να βρεις το δίκιο σου, δεν λαμβάνεις τις αποζημιώσεις γιατί ο κτηνοτρόφος δεν έχει λέει να σε πληρώσει ενώ εσύ πλήρωσες τα δικαστήρια από αυτά που δεν σου περισσεύουν και χωρίς να παίρνεις τις επιδοτήσεις που παίρνει ο κτηνοτρόφος, δέχεσαι απειλές και τραμπουκισμούς λες και ζεις σε μαφιόζικο κρατίδιο, κινδυνεύεις καθημερινά από τα βοοειδή κινούμενος στο οδικό δίκτυο, πας σε όλες τις υπηρεσίες και σου λένε ότι είναι αναρμόδιες και πως ότι μπόρεσαν το έκαναν, και συ συνεχίζεις κάθε χρόνο και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου να ζεις το ίδιο σκηνικό. Και μια μέρα κατεβαίνεις να φωνάξεις σε αυτούς που θεωρείς ότι μπορούν να σε προστατέψουν, παρότι έχεις πάει άπειρες φορές χωρίς αποτέλεσμα και ξέρεις ότι το ίδιο θα επαναληφθεί, και σε περιμένουν οι αστυνομικοί να σε νουθετήσουν και να σου απαγορέψουν και την είσοδο ενός κτηρίου που πληρώθηκε και με δικά σου λεφτά!

Η οργή του κόσμου έχει όντως ξεχειλίσει, το γεγονός όμως ότι αυτό μεταφράζεται ως αδυναμία του κόσμου που πρέπει να καταπνιγεί πραγματικά μας ξεπερνά. Διότι σε μια ευνομούμενη πολιτεία ένας δημόσιος λειτουργός οφείλει να αφουγκράζεται την οργή των ανθρώπων που αδικούνται και απειλούνται κατά συρροήν, να λαμβάνει μέτρα και να επεμβαίνει σε ότι και σε όσους προκαλούν αυτήν την οργή. Δυστυχώς όμως στην κατά τα άλλα ευνομούμενη χώρα που ζούμε, η ατιμωρησία αυξάνει την ασυδοσία και είναι απροστάτευτος όποιος είναι νόμιμος.

Φυσικά αυτή είναι η δική μου μετάφραση, ενός ανθρώπου που βιώνει χρόνια τώρα καθημερινά αυτό το έγκλημα που συντελείται στην ορεινή Λευκάδα.

Για την ιστορία στην χθεσινή συγκέντρωση υπήρξε ικανοποιητικός αριθμός συμμετεχόντων δεδομένων και των αγροτικών εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτήν την εποχή. Μέλη της συντονιστικής επιτροπής μίλησαν με τον κ. Αντιεισαγγελέα Λευκάδας, ο οποίος δέχτηκε να δει και κατά ομάδες πληγέντες της ορεινής Λευκάδας, κινούμενος σε όσα είναι αρμόδιος από την νομοθεσία να πράξει. Οι περισσότεροι απογοητευμένοι δεν μπήκαν στο γραφείο και συναποφασίστηκε να κινηθούν όλοι μαζί στο Διοικητήριο καθώς ο Δήμος ορίζεται από τον νόμο υπεύθυνος για την περισυλλογή των ζώων. Εκεί, αρχικά η είσοδος αποκλείστηκε από τους αστυνομικούς (επί αριστερής δημοτικής αρχής!) και με την παρέμβαση των πιο ψύχραιμων αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής πέρασε και κατευθύνθηκε στον Δήμαρχο. Εντέλει, ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Κωνσταντίνος Δρακονταειδής, οι Αντιδημάρχοι κ.κ. Θανάσης Περδικάρης και Μάρκος Νικητάκης καθώς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γρηγόρης Γκογκάκης, εκ μέρους της δημοτικής αρχής μίλησαν και άκουσαν τους κατοίκους, υπό την διακριτική παρουσία και των αστυνομικών δυνάμεων. Η δημοτική αρχή υποστήριξε ότι ο Δήμος έχει προβεί σε όσα ο νόμος ορίζει, το χρονικό διάστημα που μπόρεσε να το πράξει και έτσι θα συνεχίσει να πράττει, η συντονιστική επιτροπή υποστήριξε ότι ο Δήμος καθυστέρησε και θα κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου και εντέλει κάπως έτσι τερματίστηκε η συζήτηση.

Ειρήνη Βονιτσάνου

Προηγούμενο άρθρο1η έκθεση «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ 2017» στην Λευκάδα από την Εμπορία Ποτών ΚABBΑΔΑΣ Α.Ε.
Επόμενο άρθροΓραμματέας ΝΕ ΠΑΣΟΚ Λευκάδας: Γιατί απαγόρευση εισόδου συμπολιτών μας και αστυνομοκρατία;