Αρχική Top Stories Απάντηση Αντιπεριφερειάρχη σε διαμαρτυρίες κατοίκων της ορεινής Λευκάδας

Απάντηση Αντιπεριφερειάρχη σε διαμαρτυρίες κατοίκων της ορεινής Λευκάδας

0
dioikitirio-lefkadas

dioikitirio-lefkadas

Την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου βγήκε από την Π.Ε. Λευκάδας ανακοίνωση ότι το επαρχιακό οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς μας έχει ανοίξει. Συνιστούσαμε δε προσοχή στις μετακινήσεις λόγω των δυσμενών ακόμα καιρικών συνθηκών. Συνεχίσαμε μέχρι και χθες 12-01-2017 το μεσημέρι τους καθαρισμούς ρίχνοντας συνεχώς αλάτι στους δρόμους. Οι «εκπρόσωποι» της «Καρυάς Λευκάδας» αν δεν το διαπίστωσαν αυτό ας ρωτήσουν τους Προέδρους της Εξάνθειας, της Εγκλουβής, του Δρυμώνα κλπ που ευχαρίστησαν τις υπηρεσίες της ΠΕ Λευκάδας και  προσωπικά τον κ. Αντιπεριφερειάρχη για την όλη προσπάθεια του αποχιονισμού.

   Η ανακοίνωση βέβαια των αυτόκλητων «εκπροσώπων» εστιάζεται κυρίως στα σχολεία της Καρυάς και των Σφακιωτών για την Πέμπτη 12-01-17. Η Αντιπεριφέρεια δε βγάζει ποτέ ανακοίνωση ότι κάποια ή όλα τα σχολεία ΘΑ λειτουργήσουν αλλά βγάζει απόφαση και ανακοινώνει όταν επικρατούν δυσμενείς συνθήκες ότι κάποια ή όλα τα σχολεία ΔΕΝ θα λειτουργήσουν. Τέτοια απόφαση (ότι δηλαδή δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία) ΔΕΝ βγήκε για την Πέμπτη 12-01-2017 διότι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν ήδη από το απόγευμα της Τετάρτης 11-01-2017 βελτιώθηκαν σημαντικά ενώ επιπλέον οι προβλέψεις ήταν ευνοϊκές. Παρά ταύτα, είχαμε επικοινωνία αρκετές φορές  το απόγευμα της Τετάρτης με το Διευθυντή του Γυμνασίου-Λυκ.Τάξεων Καρυάς κ. Αργυρού ο οποίος διαβεβαίωσε τον κ. Αντιπεριφερειάρχη ότι οι συνθήκες ήταν καλές ώστε να λειτουργήσει την επόμενη ημέρα το σχολείο μετά από επί τόπου έλεγχο του ίδιου.

   Φυσικά και για τα υπόλοιπα σχολεία της Π.Ε. Λευκάδας δεν γινόταν ούτε λόγος για μη λειτουργία τους. Πού είναι, λοιπόν, κύριοι «εκπρόσωποι» της «Καρυάς Λευκάδας» (και ποιους εκπροσωπείτε έτσι ανώνυμα) η βιαστική απόφαση για την λειτουργία των σχολείων την Πέμπτη;

   Όσο αφορά δε την κριτική για τον καθαρισμό-αποχιονισμό του επαρχιακού οδικού δικτύου αρμοδιότητάς μας, μόνο και μόνο η αναφορά του προκαλεί γέλιο και οίκτο για τους εμπνευστές της ανακοίνωσης αυτής οι οποίοι θέλουν να κάνουν πολιτική εν μέσω τέτοιων συνθηκών για τους συμπολίτες μας και εξετέθησαν σε ολόκληρη την κοινή γνώμη των κατοίκων της ορεινής και όχι μόνο Λευκάδας.

   Αρκετά πια με το άσπρο-μαύρο και την κακομοιριά μερικών. Αν θέλουν να έχουν λόγο σε ένα δημόσιο και εποικοδομητικό διάλογο ας μιλήσουν επώνυμα για να ξέρουν και οι πολίτες της Καρυάς ποιοι θέλουν να τους εκπροσωπούν.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Π.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγούμενο άρθροΈκοψαν την πίτα τους ο Απόλλων Καρυάς και ο Σύλλογος Επαγγελματιών Καρυάς
Επόμενο άρθροΚοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας της Φωτογραφικής Ομάδας Λευκάδας «ΦΩΤΟ.κύτταρο»