Αρχική Top Stories Απεργούν ξανά οι δάσκαλοι αύριο Δευτέρα

Απεργούν ξανά οι δάσκαλοι αύριο Δευτέρα

 

                                                                                        

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες απεργούς του κλάδου σε όλη την Ελλάδα, τους χιλιάδες αναπληρωτές και μόνιμους συναδέλφους που διαδήλωσαν με ορμή και αποφασιστικότητα στην Αθήνα, στη Βουλή, την Παρασκευή 11/1. Χαιρετίζουμε τους αναπληρωτές και μόνιμους συναδέλφους του Νομού μας που απέργησαν σε πολύ μεγάλο ποσοστό (53,4%). Χαιρετίζουμε το δυναμικό μπλοκ των συναδέλφων του Νομού μας που κατέβηκε να διαδηλώσει στην Αθήνα.

Ο σύλλογός μας πήρε απόφαση για συμμετοχή στην Απεργία την Παρασκευή 11/1. Βοήθησε, ναυλώνοντας λεωφορείο, μαζί με τους Συλλόγους Δασκάλων και Καθηγητών Πρέβεζας, τους συναδέλφους να παραβρεθούν στην Αθήνα. Και είναι διατεθειμένος να το ξανακάνει. Θα βοηθήσει και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο μπορεί να προασπιστούν τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Δόθηκε την Παρασκευή 11/1 μια πρώτη, ηρωική απάντηση του κλάδου μας απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Νόμιζε ότι επειδή θα φέρει το Νομοσχέδιο μέσα στις γιορτές, θα πιάσει στον ύπνο τον κλάδο. Επίσης, είναι «μακριά νυχτωμένη» η κυβέρνηση αν νομίζει ότι με τις επιθέσεις των ΜΑΤ, τα χημικά και τις χειροβομβίδες κρότου – λάμψης θα βάλει φρένο στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στο νομοσχέδιο – λαιμητόμο για “προσλήψεις” – απολύσεις αναπληρωτών, στον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, για ζωή με δικαιώματα!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!!

Τη Δευτέρα 14/1 ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με το νέο σύστημα προσλήψεων των εκπαιδευτικών. Η ΔΟΕ έχει προκηρύξει ξανά ΑΠΕΡΓΙΑ για τη Δευτέρα 14/1. Μια απόφαση αργοπορημένη. Θα βοηθούσε την οργάνωση του Αγώνα αν γνώριζε ο κλάδος νωρίτερα ποιο είναι το σχέδιο δράσης. Παρά τα εμπόδια κλιμακώνουμε τον αγώνα μας. Κι έτσι πρέπει να γίνει. 

ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ τη Δευτέρα 14/1.

ΟΛΟΙ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 15:00

Τη Δευτέρα 14/1, καλούμε όλους τους συναδέλφους που δε θα διαδηλώσουν στην Αθήνα, να συμμετέχουν στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ που θα πραγματοποιηθεί στον Αϊ-Μηνά, στις 10:30πμ, με σκοπό να διαδηλώσουμε και να ενημερώσουμε το λαό της Λευκάδας για το Νομοσχέδιο αυτό.

Προσαρμόζοντας κι εμείς την οργάνωση της δράσης μας, αποφασίζουμε ότι αναβάλλουμε τη Γενική Συνέλευση μας για την Τετάρτη 16/11, στις 6:00μμ, με σκοπό να εκτιμήσουμε τη δράση του κλάδου και να σχεδιάσουμε τι κάνουμε από κει και πέρα.

Απέναντι στην κοροϊδία για διορισμούς σε βάθος τριετίας και κριτήρια απαντάμε:

  • Πάρτε πίσω τώρα το σχέδιο λαιμητόμο!
  • Δε διαπραγματευόμαστε τη δουλειά ούτε ενός αναπληρωτή, δεν παζαρεύουμε ούτε μια ώρα δουλειάς κανενός συναδέλφου.
  • Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών συναδέλφων που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση. Κανένας απολυμένος!
  • Τουλάχιστον 30.000 άμεσοι μόνιμοι διορισμοί για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων. Μόνο έτσι μπορεί να ανοίξει και ο δρόμος στους νεότερους συναδέλφους!
  • Κατάργηση του νόμου ν. 3848 και όλου του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου, που οδηγεί σε λογική προσόντων για τους διορισμούς. Το πτυχίο να είναι το μοναδικό εφόδιο για την εργασία.

ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ!!