Αρχική Top Stories Από τα θρανία στην Α1! – Αυτοί είναι οι “μικροί” της Δόξας...

Από τα θρανία στην Α1! – Αυτοί είναι οι “μικροί” της Δόξας Λευκάδας

0

dscn1509-1024x768

Ο Θοδωρής Ιωακειμίδης, ο Θεόφιλος Ροντογιάννης και ο Παναγιώτης Σολδάτος είναι μαθητές της Γ’ Λυκείου αλλά η καθημερινότητά τους δεν μοιάζει με αυτήν των συνομιλήκων τους. Κι αυτό γιατί φέτος θα είναι στο ρόστερ της ομάδας Ανδρών της Δόξας Λευκάδας και θα παίζουν στην Α1! Μετά τις πρωτιές και τις επιτυχίες στο πρωτάθλημα Παίδων της ΕΣΚΑΒΔΕ που χειροκρότησε όλη η Λευκάδα, οι “μικροί” προετοιμάζονται και προπονούνται για μια χρονιά πολύ δυνατή! Παρά το γεγονός ότι ζουν σε ένα όνειρο, είναι προσγειωμένοι και συγκροτημένοι, αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες και προσπαθούν ν’ ανταπεξέλθουν τόσο στις απαιτήσεις της σχολικής χρονιάς και των πανελληνίων όσο και στις απαιτήσεις της Α1. Τους συναντήσαμε στο γήπεδο (ο Παναγιώτης απουσίαζε λόγω τραυματισμού) και τους ρωτήσαμε γι αυτήν την πρόκληση.

Πως νιώθετε που θα αγωνιστείτε στην Α1;

Θοδωρής: Είμαστε πολύ περήφανοι που η ομάδα ανέβηκε Α1, που είμαστε Λευκαδίτες και στηρίζουμε την ομάδα και μέσω της δουλειάς θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να βοηθήσουμε την ομάδα και παράλληλα να βοηθηθούμε κι εμείς από την ομάδα.

Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα;

Θεόφιλος: Εν μέρει ναι! Αλλά θα πρέπει να πάρουμε κάποια παιχνίδια, να αποκτήσουμε εμπειρία, να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε και στην υπόλοιπη ζωή μας, όπως το κάνουμε τώρα.

Το πάντρεμα σχολικών υποχρεώσεων και αγωνιστικών πως θα το καταφέρετε;

Θοδωρής: Αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι γιατί η Γ’ Λυκείου έχει πολλές υποχρεώσεις και πρέπει να γίνει σωστή κατανομή του χρόνου και πρόγραμμα ώστε να μπορέσουμε να είμαστε συνεπείς και στο διάβασμα και στην προπόνηση.

Θεόφιλος: Πρέπει να οργανώσουμε το χρόνο μας ώστε και να είμαστε σωστοί στο σχολείο και στα φροντιστήρια και να μπορέσουμε να γράψουμε όσο καλύτερα μπορούμε στις Πανελλήνιες ώστε να μπορέσουμε να σπουδάσουμε σε μια καλή σχολή. Από την άλλη πρέπει να βρούμε και το χρόνο να μπορέσουμε να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερη προπόνηση για να γίνουμε καλύτεροι.

dscn1511-1024x1013

Για την προσθήκη των νεαρών αθλητών στο ρόστερ της ομάδας ρωτήσαμε και τον προπονητή Χάρη Μαρκόπουλο:

“Έχουμε προσθέσει τρία νεαρά παιδιά στο ρόστερ της ομάδας, θέλουμε από τις μικρές ηλικίες να ανεβάζουμε παίκτες στην μεγάλη ομάδα, να τους δώσουμε τη δυνατότητα να πάρουν παραστάσεις και από εκεί και πέρα με την σκληρή δουλειά που θα κάνουν να δούμε που μπορούμε να φτάσουμε. Σίγουρα ένα εμπόδιο είναι ότι τα παιδιά αυτά έχουν αυξημένες υποχρεώσεις γιατί είναι στην Γ’ Λυκείου. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να απαντήσω πως τους βλέπω, θα μπορώ σε έξι μήνες που θα έχει ολοκληρωθεί ένα μεγάλος κύκλος προπονήσεων”.

Το My Lefkada εύχεται στον Θοδωρή, τον Θεόφιλο και τον Παναγιώτη καλή επιτυχία στις σχολικές και αγωνιστικές τους υποχρεώσεις και να είναι πάντα τόσο προσγειωμένοι!

Κείμενο-φωτογραφίες: Ειρήνη Βονιτσάνου

Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Λευκάδας του ΚΚΕ
Επόμενο άρθροΠαραιτήθηκε ο Σπύρος Μαργέλης από δημοτικός σύμβουλος