Αρχική Top Stories Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 29η ΣΟΣΔΕΗ στην Καρυά Λευκάδας

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 29η ΣΟΣΔΕΗ στην Καρυά Λευκάδας

0

Ένα καταπληκτικό διήμερο απόλαυσαν οι πολυάριθμοι συμμετέχοντες στην 29η Συνάντηση Ορειβατικών Συλλόγων Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου (ΣΟΣΔΕΗ) που διοργάνωσε ο ΕΟΣ Πρέβεζας και πραγματοποιήθηκε στην Καρυά Λευκάδας.

Ο Μουσικοφιλολογικός Όμιλος “Απόλλων” Καρυάς επιφύλασσε μια θερμή υποδοχή και φιλοξενία στους ορειβάτες, οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν με τις ομορφιές και την ιστορία του χωριού και ενθουσιάστηκαν με την ξενάγηση και την φιλοξενία.

Οι ορειβάτες κατέφτασαν το Σάββατο το απόγευμα στην Καρυά προερχόμενοι από την Κέρκυρα, την Θεσπρωτία, τα Ιωάννινα, την Άρτα, την Πρέβεζα ενώ υπήρχαν συμμετοχές και από το Μεσολόγγι αλλά και τον μακρινό Βόλο!

Ξεναγήθηκαν από μέλη του Απόλλωνα Καρυάς σε ναούς του χωριού, στην λαογραφική έκθεση του Απόλλωνα, στο οινοποιείο “Καρσάνικος” ενώ εντυπωσιάστηκαν από την ιστορία του καρσάνικου κεντήματος.

Το βράδυ στήθηκε ένα μεγάλο γλέντι στην πλατεία της Καρυάς που ευνόησαν και οι εξαιρετικές για την εποχή καιρικές συνθήκες. Η Γραμματέας του Απόλλωνα κ. Αναστασία Στραγαλινού καλωσόρισε τους ορειβατικούς συλλόγους και πρόσφερε αναμνηστικά δώρα στους εκπροσώπους τους. Στη συνέχεια ο Απόλλωνας πρόσφερε ριγανάδα, καλομαγειρεμένα λαθύρια από τον κάμπο της Καρυάς, γευστικότατους φαβοκεφτέδες με φάβα από λαθύρι. Το γλέντι δεν άργησε να ανάψει υπό τους ρυθμούς της ζωντανής ορχήστρας και οι ορειβάτες έπιασαν το χορό.

Νωρίς το πρωί της Κυριακής προσφέρθηκε πρωινό από τον ΕΟΣ Πρέβεζας και ξεκίνησε η πεζοπορία με αφετηρία την πλατεία της Καρυάς. Οι συμμετέχοντες παρά τον καυτό ήλιο απόλαυσαν την διαδρομή με την εκπληκτική θέα στο μονοπάτι Μ4 περνώντας από την Εγκλουβή, το ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία, τον Αμμόκαμπο, τα Ρεκατσινάτα και καταλήγοντας ξανά στην πλατεία της Καρυάς όπου απόλαυσαν την δροσιά κάτω από τα αιωνόβια πλατάνια.

Όλοι οι συμμετέχοντες στην 29 ΣΟΣΔΕΗ απόλαυσαν την φιλοξενία και την διαδρομή και εξέφρασαν θερμές ευχαριστίες στον διοργανωτή ΕΟΣ Πρέβεζας και στον Μουσικοφιλολογικό Όμιλο “Απόλλων” Καρυάς που βοήθησε τα μέγιστα στην πραγματοποίηση του διημέρου.

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Βονιτσάνου

Βίντεο: Θανάσης Κατωπόδης

Φωτογραφίες: Θανάσης Κατωπόδης, Ειρήνη Βονιτσάνου, Αναστασία Στραγαλινού

 

Προηγούμενο άρθροΑποτελέσματα Α΄ φάσης κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας
Επόμενο άρθροΝύχτες Σεπτέμβρη στην Λευκάδα