Αρχική Top Stories Το Δίκτυο Στήριξης Μαθητών συνεχίζει τη δράση του για τη σχολική χρονιά...

Το Δίκτυο Στήριξης Μαθητών συνεχίζει τη δράση του για τη σχολική χρονιά 2017-2018

0

ΔΙΚΤΥΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ»   

τηλέφωνο επικοινωνίας: 6977446903

πληρ.: Καζολή Ανθή

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2017-2018

Μετά από 5 χρόνια συνεχούς λειτουργίας το Δίκτυο Στήριξης Μαθητών «Παιδεία και Πολιτισμός» συνεχίζει τη δράση του για τη σχολική χρονιά 2017-2018. Πιστοί στο φθινοπωρινό μας ραντεβού, οι εκπαιδευτικοί- μέλη του Δικτύου σας ευχόμαστε καλή, δημιουργική σχολική χρονιά και έχοντας ως μοναδικό κίνητρο την υποστήριξη της μαθησιακής διαδικασίας είμαστε και φέτος παρόντες δίπλα στους μικρούς μαθητές. Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τόσο τους μαθητές όσο και τις οικογένειές τους για τη συνέπεια και τη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ μας όλα αυτά τα χρόνια. Πρωταρχικός στόχος του Δικτύου είναι να βοηθήσει τους μαθητές του Νομού Λευκάδας, προκειμένου να καλύψουν όσο δυνατόν καλύτερα τις μαθησιακές, κοινωνικές και ψυχολογικές τους ανάγκες.

Η δράση του Δικτύου κινείται γύρω από τέσσερις βασικούς άξονες:

Κοινωνικό φροντιστήριο: Παροχή δωρεάν ενισχυτικής διδασκαλίας από εν ενεργεία και συνταξιούχους εκπαιδευτικούς, με στόχο την κάλυψη των μαθησιακών αναγκών των μαθητών.

Ποικίλες δημιουργικές δραστηριότητες: Προτάσεις δημιουργικής απασχόλησης για τους μαθητές, με γνώμονα τα ενδιαφέροντα και τα χαρακτηριστικά της ηλικίας τους, που υλοποιούνται από εκπαιδευτικούς και μέλη- εθελοντές του Σωματείου.

Συμβουλευτική υποστήριξη: Δωρεάν παροχή συμβουλευτικής στήριξης των μαθητών και των οικογενειών τους από ομάδα εξειδικευμένων επιστημόνων, Ψυχολόγων, Κοινωνιολόγων, Λογοθεραπευτών, που είναι εθελοντές μέλη του Δικτύου.

Επιμορφωτικές δράσεις: Ομιλίες- ημερίδες- διαδραστικά προγράμματα, με στόχο την ενημέρωση γονέων- εκπαιδευτικών πάνω σε θέματα που αφορούν το παιδί και τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα, κατά τη σχολική χρονιά 2017-2018 οι τομείς δραστηριοτήτων του Δικτύου Στήριξης Μαθητών θα είναι οι εξής:

  • Ενισχυτική διδασκαλία (Λευκάδα, μαθητές όλων των τάξεων- Νυδρί)
  • Υπαίθριες δραστηριότητες (Νυδρί, μαθητές Δ, Ε, ΣΤ τάξεων)

Για την ουσιαστική εξυπηρέτηση των μαθητών, τα τμήματά μας θα είναι ολιγομελή. Αν υπάρξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας αιτήσεων.

Πληροφορίες για την έναρξη των προγραμμάτων και τη διάθεση αιτήσεων, καθώς και για οποιαδήποτε άλλη χρήσιμη διευκρίνιση στο τηλέφωνο 6977446903 καθημερινά 18:30- 21:00. Περιμένουμε τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων γονέων και μαθητών και ευχόμαστε και πάλι καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.  

Το Διοικητικό Συμβούλιο


ΔΙΚΤΥΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ»   

τηλέφωνο επικοινωνίας: 6977446903

πληρ.: Καζολή Ανθή

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Μετά από 5 χρόνια συνεχούς λειτουργίας το Δίκτυο Στήριξης Μαθητών «Παιδεία και Πολιτισμός» συνεχίζει τη δράση του για τη σχολική χρονιά 2017-2018. Οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί (εν ενεργεία ή συνταξιούχοι) που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στη δωρεάν παροχή ενισχυτικής διδασκαλίας ή να υλοποιήσουν μια πρόταση δημιουργικής απασχόλησης για τους μαθητές, παρακαλούμε να επικοινωνήσουν μαζί μας στο προαναφερόμενο τηλέφωνο.

Με εκτίμηση

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Προηγούμενο άρθροΓειτονιά Ελλάδος από τον Πανλευκάδιο και το Παλεστρίνειο Ωδείο
Επόμενο άρθροΈκθεση εκπαιδευτικών οικολογικών παιχνιδιών