Αρχική Top Stories Δείτε την τελετή ονοματοθεσίας της πλατείας “Λάκη Σάντα” στους Πηγαδισάνους (video)

Δείτε την τελετή ονοματοθεσίας της πλατείας “Λάκη Σάντα” στους Πηγαδισάνους (video)

0

Σε πλατεία Απόστολου (Λάκη) Σάντα ονομάστηκε η πλατεία των Πηγαδισάνων του χωριού από το οποίο καταγόταν ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης.

Ο Δήμαρχος Λευκάδας έκανε τα αποκαλυπτήρια της τιμητικής πλάκας που έχει τοποθετηθεί άνωθεν της βρύσης και της σκάλας που οδηγεί στην πλατεία.

Ο Δήμαρχος Λευκάδας έκανε λόγο για μια ιστορική στιγμή για την γενέτειρα του αγωνιστή, “ενός αληθινού ήρωα που έγραψε μια από τις πιο λαμπρές σελίδες της ελληνικής ιστορίας όταν κατέβασε το σύμβολο του φασισμού από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης”, τονίζοντας ότι η σημερινή ημέρα δεν επιλέχθηκε τυχαία, παραμονή της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

“Η ονοματοδοσία της πλατείας δεν αποτελεί απλώς συμβολισμό για έναν ήρωα του τόπου. Αποτελεί χρέος τιμής, ένδειξη βαθύτατου σεβασμού και εκτίμησης, υπόκλιση στο μεγαλείο της θυσίας, της ανιδιοτέλειας, της προσήλωσης στο πραγματικό πατριωτισμό. Το όνομα της πλατείας θα θυμίζει και σε μας και στις επόμενες γενιές το δικό μας χρέος για διεκδίκηση, για διαρκή δράση, για διαρκή αντίσταση. Ο Λάκης Σάντας θα αποτελεί για πάντα πηγή άντλησης αισιοδοξίας, ψυχικής δύναμης και ανάτασης. Με τη μνήμη του ζωντανή καλούμαστε να φανούμε άξιοι της προσφοράς του και της οντότητάς του για τη διαρκή διεκδίκηση της ελευθερίας”, είπε μεταξύ άλλων.

Δείτε περισσότερα [εδώ]

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του Θανάση Κατωπόδη από την τελετή. Επειδή η τελετή έγινε δίπλα από το δρόμο λόγω της διέλευσης οχημάτων σε κάποια σημεία ο ήχος δεν είναι καθαρός.

 

Προηγούμενο άρθροΤη ζωή του έχασε ποδηλάτης σε τροχαίο στην Πρέβεζα
Επόμενο άρθροΑκυρώθηκε η παρέλαση στη Λευκάδα λόγω βροχής