Αρχική Top Stories Δόξα Λευκάδας, σε ευχαριστούμε για το ταξίδι στην Α1!

Δόξα Λευκάδας, σε ευχαριστούμε για το ταξίδι στην Α1!

0

Η “αυλαία” στην Α1 για την ομάδα της Δόξας έπεσε χθες το απόγευμα στο Κλειστό Γυμναστήριο της Λευκάδας. Έχοντας ήδη αποχαιρετίσει την κατηγορία εδώ και πολλές αγωνιστικές, στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν αντιμετώπισε το δυνατό Ρέθυμνο. Η διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανής και η Δόξα βρέθηκε να χάνει στο πρώτο δεκάλεπτο με 15-22 ενώ στο δεύτερο η ψαλίδα άνοιξε και το σκορ έκλεισε στο 28-45. Η Δόξα δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τους κρητικούς παρότι το πάλεψε, όπως πάλεψε και όλους τους αγώνες αυτής της κατηγορίας. Ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν πολύ γρήγορος και το 44-58 του τρίτου δεκαλέπτου καθώς και το τελικό 67-80 είναι αντιπροσωπευτικό της απόδοσης των δυο ομάδων.

Δύο βραβεύσεις για τον πρόεδρο της Δόξας Σταύρο Κουκουμπρή. Από την ομάδα και από τον Δήμο Λευκάδας.

Ωστόσο κανείς δεν στάθηκε σε αυτήν την ήττα. Η Δόξα απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του κόσμου που βρέθηκε μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι στο πλευρό της. Η Δόξα αγαπήθηκε και υποστηρίχθηκε σε όλα τα παιχνίδια, πάλεψε πολύ αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε με τις τόσες δυσκολίες και ατυχίες να έχει μια καλύτερη πορεία στην Α1. Εμείς θέλουμε να ευχαριστήσουμε την οικογένεια της Δόξας Λευκάδας για όλες τις στιγμές που μας χάρισαν στην πρώτη κατηγορία.

Μας καλύπτει το άρθρο του Πανονίκου Κατωπόδη που αναρτήθηκε χθες στο lefkadasportnews.gr και το αναδημοσιεύουμε παρακάτω ενώ ακολουθούν οι φωτογραφίες του Θωμά Σβορώνου από τον αγώνα με το Ρέθυμνο.

“Ήταν 13 Σεπτεμβρίου, όταν ανακοινώθηκε οτι η Δόξα Λευκάδας ήταν η ομάδα που πήρε την wild card και θα είναι η 14η της Basket League!!! Ήταν εκείνο το πρωινό του Σεπτέμβρη προς το τελείωμα του καλοκαιριού, που η ζωή μας ελέω Δόξας έπρεπε να βάλει μια ταχύτητα παραπάνω!!! Τότε λοιπόν λίγο πριν τα μέσα του Σεπτεμβρίου, ολοκληρώθηκε ένα όνειρο ετών, έστω και με αναμονή μηνών…..Ήταν η Δόξα στην Α1!!!

Φτάνουμε λοιπόν σήμερα 13 Απριλίου, ημέρα Μεγάλη Πέμπτη….όπου αυτό το ταξίδι (το πρώτο θέλω να πιστεύω), φτάνει στο τέλος του 7 μήνες μετά!!!! Τελευταία αντίπαλος το Ρέθυμνο, το οποίο είχε ταξιδέψει στη Λευκάδα σαν πρώτη ομάδα της Α1, αλλά για το κύπελλο, λίγο νωρίτερα πριν αρχίσει το πρωτάθλημα!

Να θυμάστε ότι εδώ γλίτωσε στο “τσακ” ο Ολυμπιακός, που είχε ρίξει 95 πόντους στη Μπασκόνια και έφαγε πάνω από 90 στη Λευκάδα!

Να θυμάστε ότι εδώ με τον Παναθηναϊκό, ο Θόδωρος Ιωακειμίδης ντεμπουτάρισε στην Α1 στα 17 του χρόνια.

Να θυμάστε την πρεμιέρα με τη νίκη επί του ΠΑΟΚ.

Να θυμάστε και να παίρνετε δύναμη από όλα αυτά τα πρόσωπα που βλέπατε μόνο όταν έπεφταν τα φώτα του αγώνα… Σε εκείνες τις κρύες και άσχημες νύχτες του χειμώνα.

Να θυμάστε ότι από εδώ πέρασε ο καλύτερος και πιο τρελός παίχτης της Α1!! Ο Ντεζ Ουέλς

Να θυμάστε την υποβιβασμένη Δόξα, που πήγε να κερδίσει την ΑΕΚ!!!

Επίσης έχουμε τον καλύτερο “κλέφτη” στην Α1… Τον Σανον Σκοτ!!!

Ζήλεψα τον κόσμο του Απόλλωνα και του Κόροιβου, που έκαναν έδρα το κλειστό! Δύο ομάδες που η μία θα κάτσει στη μεγάλη κατηγορία.

Θέλω να ξεχάσω ήττες όπως στην Αμαλιάδα και εδώ μέσα από Τρίκαλα και Κόροιβο! Δύο από τις τρεις να κάναμε, θα μιλάγαμε με άλλα δεδομένα σήμερα…. Ας είναι!

Δόξα σε ευχαριστούμε για το ταξίδι….

Σε ευχαριστούμε για όλες αυτές τις μαγικές στιγμές που ζήσαμε κάθε Σάββατο στο κλειστό!

Δόξα σε ευχαριστούμε που κρατάς ψηλά τη σημαία της Λευκάδας!

Δόξα σε ευχαριστούμε που έβαλες και εσύ το μεγάλο λιθαράκι σου και ανέβασες επίπεδο τον αθλητισμό του νησιού μας!

Δόξα σε ευχαριστούμε που μας έφερες να απολαύσουμε από κοντά, ομάδες, παίχτες και προσωπικότητες παγκόσμιου βεληνεκούς….

Δόξα σε ευχαριστούμε που μας έφερες κοντά με ανθρώπους που σέβονται και αγαπάνε αυτό που κάνουν.

Δόξα μπορεί να επέστρεψες στην Α2, αλλά να ξέρεις δεν έχει σημασία ο προορισμός αλλά το ταξίδι.

Και να ξέρεις Δόξα…ο προορισμός δεν ήταν μακρυά!!! Εξάλλου όλα τα ματς ντέρμπυ τα έκανες και έφυγες με το κεφάλι ψηλά!

Πρέπει να ευχαριστούμε αυτή την διοίκηση, αυτούς τους παίχτες, το κόσμο και όποιον βοήθησε έστω και λίγο ξεχωριστά….

Α1 εις το επανειδείν”.

Φωτογραφίες: Θωμάς Σβορώνος

Προηγούμενο άρθροΕνισχυμένα μέτρα αστυνόμευσης για την περίοδο του Πάσχα στα Ιόνια Νησιά
Επόμενο άρθροΜεγάλη Παρασκευή στην Λευκάδα: Κατάνυξη και στολισμένοι Επιτάφιοι