Αρχική Top Stories Έγινε από την “Aegean Rebreath” ο καθαρισμός στο βυθό του λιμανιού της...

Έγινε από την “Aegean Rebreath” ο καθαρισμός στο βυθό του λιμανιού της Λυγιάς

0

Φωτορεπορτάζ Κώστας Σκλαβενίτης

Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου η ομάδα “Aegean Rebreath” πραγματοποίησε καθαρισμό στο βυθό του λιμανιού της Λυγιάς στα πλαίσια του διήμερου  δράσης και ενημέρωσης 12&13 Οκτωβρίου του Δήμου Λευκάδας, σχετικά με την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών στη προστασία του περιβάλλοντος.

Η Ομάδα που υποστηρίζεται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη, αποτελείται από επαγγελματίες και ερασιτέχνες δύτες, ωκεανολόγους, ιχθυολόγους, περιβαλλοντολόγους και υλοποιεί δράσεις για την απορύπανση των θαλασσών.

Από το βυθό του λιμανιού ανασύρθηκε πλήθος αντικειμένων από χοντρά συρματόσχοινα, ελαστικά αυτοκινήτων, δίχτυα, πλαστικά τελάρα, εξαρτήματα μηχανών, γυάλινα μπουκάλια κ.α.
Επίσης έγινε και καθαρισμός από διάφορα αντικείμενα κυρίως πλαστικά γύρω από το λιμάνι.

Η ομάδα υποστηρίχτηκε από προσωπικό του Δήμου, την κοινότητα Κατούνας, τον ερασιτεχνικό σύλλογο αλιέων Λυγιάς – Κατούνας San Piero και το Lefkas Diving Center

Παρών κατά τη διάρκεια του καθαρισμού ήταν ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Χαράλαμπος Καλός ο οποίος μας δήλωσε πως οι περιβαλλοντικές δράσεις στη Λευκάδα θα ενισχυθούν στο μέλλον με τη παρουσία του πλοίου “Τυφών” του Ιδρύματος Λασκαρίδη το οποίο δραστηριοποιείται κυρίως στο Αιγαίο σε παράκτιους και υποθαλάσσιους καθαρισμούς.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λευκάδας για την συγκέντρωση σταφυλιών
Επόμενο άρθροΠροσφορά από το Beauty&Diet Ελευθερία Κολυβά