Αρχική Top Stories ΕΛΑΣ: Τέσσερις νέοι οι συλληφθέντες για διαρρήξεις κατοικιών και κλοπές στη Λευκάδα

ΕΛΑΣ: Τέσσερις νέοι οι συλληφθέντες για διαρρήξεις κατοικιών και κλοπές στη Λευκάδα

0

Επιβεβαιώθηκαν και επισήμως από την Ελληνική Αστυνομία οι πληροφορίες που μετέδωσε προχθές το mylefkada.gr περί τεσσάρων συλλήψεων για κλοπές και διαρρήξεις στη Λευκάδα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα, Σάββατο, το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λευκάδας τέσσερις Έλληνες, ηλικίας 21,22,25 και 26 ετών, για διαδοχικές κλοπές σε κατοικίες στη Λευκάδα.

Οι τέσσερις νεαροί εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας και του Τμήματος Τροχαίας Λευκάδας, στο πλαίσιο άμεσης κινητοποίησης καθώς όπως διαπιστώθηκε είχαν αναπτύξει σε σύντομο χρονικό διάστημα, συντονισμένη δράση στη διάπραξη κλοπών και διαρρήξεων, σε κατοικίες κυρίως, σε διάφορες περιοχές του νησιού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι τέσσερις συλληφθέντες φέρονται να διέπραξαν τέσσερις διαφορετικές κλοπές και μία απόπειρα κλοπής σε οικίες και αποθήκη, το πρωί της Πέμπτης 1 Αυγούστου. Οι νεαροί κατηγορούνται πως αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 1.500 ευρώ, 40 δολάρια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, 200 δολάρια Αυστραλίας, 50 μάρκα Αυστρίας, χρηματικό ποσό σε μάρκα Γερμανίας και ελληνικές δραχμές, 150 ευρώ καθώς και άλλα αντικείμενα.

Επιπλέον, εμπλέκονται σε μία ακόμη υπόθεση απόπειρας κλοπής σε κατοικία, από την οποία δεν αφαίρεσαν κάποιο αντικείμενο.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των αντικειμένων που είχαν αφαιρέσει, τα οποία επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποίησε το Τμήμα Ασφαλείας Λευκάδας, στο πλαίσιο της οποίας κατασχέθηκε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι τέσσερις συλληφθέντες, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας.

 

Προηγούμενο άρθροΚάλεσμα Εθελοντών 57ου Διεθνούς Φεστιβάλ Φολκλόρ της Λευκάδας
Επόμενο άρθροΡιμπολόβλεφ: Αυτά είναι τα σχέδιά μου για τον Σκορπιό