Αρχική Top Stories Εμπόλεμη ζώνη το Κέντρο Νεότητας της Λευκάδας

Εμπόλεμη ζώνη το Κέντρο Νεότητας της Λευκάδας

0

Το Νοέμβριο του 2018, κλιμάκιο του Ιονίου Πανεπιστημίου, επισκεπτόμενο τη Λευκάδα είχε πραγματοποιήσει συναντήσεις με τους Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας κ. Θεόδωρο Χαλικιά, τον Δήμαρχο Λευκάδας κ. Κωνσταντίνο Δρακονταείδη και τον τότε Αστυνομικό Διευθυντή Λευκάδας κ. Δημήτρη Κορομηλά.

Από δημοσιεύματα του τοπικού τύπου είχαμε τότε πληροφορηθεί ότι  συζητήθηκε μεταξύ άλλων και το μείζον πρόβλημα της στέγασης του νέου Τμήματος του ΤΕΙ Λευκάδας καθώς από τον Οκτώβριο του ίδιου έτους είχε παραχωρηθεί το Κέντρο Νεότητας της Λευκάδας από το Ελληνικό Δημόσιο στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και απέμενε, εξ’ όσων τουλάχιστον προσωπικά γνωρίζουμε, η δημοπράτηση του έργου της διαμόρφωσης και ανακατασκευής των εγκαταστάσεών του σύμφωνα με μελέτη που είχε εκπονήσει ο Δήμος Λευκάδας.

Από δηλώσεις και του βουλευτή κ. Αθ. Καββαδά μάλιστα γνωρίζαμε ότι για τη (δημοπράτηση και)  υλοποίηση του έργου υπήρχαν δεσμευμένες πιστώσεις ύψους 2 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του  Υπουργείου Παιδείας.

Στην, αναφερόμενη στην πρώτη παράγραφό μας, συνάντηση  πληροφορούμασταν ότι είχε επισημανθεί η ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών και της συνέργειας όλων των εμπλεκόμενων φορέων, χωρίς να γνωρίζουμε λεπτομέρειες για το μέρος της εμπλοκής και τις πιθανές υποχρεώσεις εκάστου.

Εκείνο που γνωρίζουμε σας το αποκαλύπτουμε με τις επισυναπτόμενες σημερινές φωτογραφίες του κτηρίου του Κέντρου Νεότητάς μας.

Φωτογραφίες ντροπής, άκρως αποκαλυπτικές της εγκατάλειψης και αδιαφορίας των κάθε λογής αρμοδίων που επέτρεψαν έναν απίστευτης αγριότητας βανδαλισμό των πάντων .

Μέσα στο απερίγραπτο αυτό … χάλι ας θέσουμε και ένα ερώτημα : Κατά την εκπόνηση της μελέτης αποκατάστασης οι μελετητές έλαβαν υπόψη τους τη σημερινή ολοσχερή καταστροφή των … πάντων ή χρήζει τροποποίησης άρα και επαναπροσδιορισμό της απαιτούμενης χρηματοδότησης για τη δημοπράτηση και την ανακατασκευή… λέμε τώρα !

Σεβαστή Κωνσταντινίδη Ρεκατσίνα

πρώην Δήμαρχος Καρυάς και Δημοτική Σύμβουλος Λευκάδας

με τη δημοτική παράταξη ΔΙΑΥΛΟΣ

 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Προηγούμενο άρθροΗ άγνωστη Φορμίκουλα του Ιονίου (video)
Επόμενο άρθροΜουσική Βαρκάδα στη Λευκάδα