Αρχική Top Stories Επί ποδός πολέμου η κοινωνία της Ορεινής Λευκάδας για το ΧΥΤΥ στον...

Επί ποδός πολέμου η κοινωνία της Ορεινής Λευκάδας για το ΧΥΤΥ στον Αμμόκαμπο

0

13529220_10210167040512213_5817154562864952203_n

Εντονότατες αντιδράσεις προκάλεσε στην κοινωνία της ορεινής Λευκάδας η αιφνιδιαστική απόφαση της Δημοτικής Αρχής για κατασκευή Χ.Υ.Τ.Υ στην περιοχή του Αμμόκαμπου της Εγκλουβής.

Φανερά αναστατωμένοι και προβληματισμένοι από τη στάση που τηρεί η δημοτική αρχή για το θέμα της κατασκευής Χ.Υ.Τ.Υ. τον Αμμόκαμπο προχώρησαν το βράδυ της Δευτέρας σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία της Εγκλουβής, στην οποία συμμετείχαν οι πρόεδροι των Τ.Σ. Εγκλουβής, Πλατυστόμων, Χορτάτων, Εξάνθειας, Αγίου Ηλία, οι Πρόεδροι του Πολιτιστικού Συλλόγου Εγκλουβής, Απόλλωνα Καρυάς και Α.Ο. Καρυάς, ο Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατυστόμων καθώς και μεγάλος αριθμός κατοίκων των ορεινών οικισμών του νησιού.

Στη συγκέντρωση δόθηκε η ευκαιρία για συζήτηση και προβληματισμό σχετικά με το θέμα, παράλληλα οι παρευρισκόμενοι κατήγγειλαν την έλλειψη ενημέρωσης των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής από πλευράς του Δήμου, την απουσία δημόσιας διαβούλευσης, την μη διεξαγωγή λαϊκών συνελεύσεων (ρητή προεκλογική δέσμευση της τωρινής δημοτικής αρχής) προκειμένου να λάβουν γνώση οι πολίτες ενώ καυτηρίασαν την επίσκεψη εκπροσώπων του Δήμου την περασμένη Κυριακή στην Εγκλουβή με πρόσχημα την δήθεν πληροφόρηση των πολιτών.

Επιπλέον οι συμμετέχοντες υπογράμμισαν τα τρωτά σημεία της μελέτης του ανωτέρω έργου, τις ανακρίβειες, τις αντιθέσεις καθώς και τις ελλείψεις που εύκολα διαπιστώνονται από την πρώτη ανάγνωσή της.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης ορίστηκε συντονιστική επιτροπή που θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση με τους αρμοδίους κατά την οποία θα προκύψει άμεσα λύση για το θέμα.

Επιπροσθέτως μπορείτε να δείτε την ένσταση που κατέθεσε ο Κ. Ιωάννης Θ. Στεριώτης επί της μελέτης του ΕΜΠ στο inlefkas.gr από όπου αντλήθηκε και το παρόν δημοσίευμα.

Προηγούμενο άρθροΤο νέο Δ.Σ. του Τηλυκράτη
Επόμενο άρθροΗ Λέσχη Ανάγνωσης & Στοχασμού φιλοξενείται στο Δρυμώνα!