Αρχική Lefkada's Secrets Γεωργιάννα Ιωακειμίδου: Η χρυσή ελπίδα του Γυμναστικού Συλλόγου Λευκάδας

Γεωργιάννα Ιωακειμίδου: Η χρυσή ελπίδα του Γυμναστικού Συλλόγου Λευκάδας

1

Λίγο πριν την επίσημη έναρξη των ακαδημιών του Γυμναστικού Συλλόγου Λευκάδας και μια ακόμη δυνατή αγωνιστική χρονιά συναντήσαμε τα παιδιά που ξεχωρίζουν για τις διακρίσεις τους, την Γεωργιάννα Ιωακειμίδου και τον Κωνσταντίνο Φυτόπουλο καθώς και την προπονήτρια τους Χρύσα Φραγκούλη.

Ποια είναι η αφετηρία αυτών των παιδιών και πως ξεκίνησαν όλα; Σε τι οφείλονται οι συνεχείς διακρίσεις των αθλητών του Γυμναστικού Συλλόγου; Υπάρχει συνταγή της επιτυχίας;

Ανοίγουμε αυτόν τον κύκλο συνεντεύξεων με την Γεωργιάννα Ιωακειμίδου. Η Γεωργιάννα ξεχώρισε στο άλμα εις ύψος λόγω των φυσικών προσόντων και της τεχνικής που απέφεραν οι μεθοδικές προπονήσεις και απέσπασε την πρώτη μεγάλη διάκριση το 2015 κατακτώντας την πέμπτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων-Πανκορασίδων.

Το 2016 κατέκτησε την δεύτερη θέση στην ίδια διοργάνωση και την τέταρτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων, η οποία της έδωσε και το εισιτήριο για την συμμετοχή της στην Διεθνή Συνάντηση Ελλάδα-Κύπρου με την Εθνική Ομάδα όπου κατέκτησε την τέταρτη θέση.

Το 2017 κατέκτησε την τρίτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων, την έκτη θέση στο Πανελλήνιο Εφήβων-Νεανίδων και πήρε πάλι το εισιτήριο για την Εθνική Ομάδα. Στην Διεθνή Συνάντηση Ελλάδα-Κύπρου κατέκτησε ξανά την τέταρτη θέση.

Η Γεωργιάννα, ένα συμπαθέστατο και πολυτάλαντο κορίτσι, μας μίλησε για το ξεκίνημά της, την πορεία της στον στίβο αλλά και όσα ονειρεύεται!

Σε ποια ηλικία ξεκίνησες να ασχολείσαι με το στίβο και τι σε οδήγησε σε αυτόν;

Ξεκίνησα σε ηλικία 11 χρονών, όταν είχα πάει να δοκιμάσω στο στίβο με μια φίλη μου που ήδη προπονούταν στο Γυμναστικό. Στο σχολείο περνούσα όλα τα παιδιά στο τρέξιμο, αλλά γενικά όλοι στην οικογένειά μου ασχολούμαστε με τον αθλητισμό, η μαμά μου ήταν παλιά αθλήτρια του στίβου, ο μπαμπάς μου έπαιζε μπάσκετ, οπότε υπήρχε το σχετικό υπόβαθρο.

Πόσο συχνά προπονείσαι και πόσο χρόνο αφιερώνεις κάθε φορά;

Πιο παλιά λιγότερο, αλλά πλέον προπονούμαι καθημερινά εκτός Κυριακής από 2,5 έως 3 ώρες.

Από όσο γνωρίζω είσαι άριστη μαθήτρια. Πως καταφέρνεις να συνδυάζεις τις σχολικές και τις αθλητικές επιδόσεις σου, αφού και οι δύο έχουν υψηλές απαιτήσεις;

Ο στίβος για μένα, με τις προπονήσεις και τις αγωνιστικές υποχρεώσεις είναι πλέον τρόπος ζωής, δεν μπορώ να φανταστώ την καθημερινότητά μου χωρίς το στίβο. Όμως και οι υποχρεώσεις του σχολείου είναι σε πρώτη προτεραιότητα, οπότε με τον κατάλληλο προγραμματισμό και μια σχετική πειθαρχία, όλα μπορούν να γίνουν και μάλιστα με πολύ καλά αποτελέσματα.

Θεωρείς ότι θυσιάζεις πράγματα στο βωμό του πρωταθλητισμού;

Δε νομίζω ότι κάνω ιδιαίτερες θυσίες, με την έννοια ότι αυτά που κάνω μου αρέσουν, με καλύπτουν απόλυτα. Κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, που συμπίπτει περίπου με τη σχολική, προσέχω τη διατροφή μου, φροντίζω να ξεκουράζομαι όσο γίνεται περισσότερο, βγαίνω με τους φίλους μου αλλά όχι τόσο συχνά ή μέχρι πολύ αργά, γενικά φροντίζω να θέτω μόνη μου τα όριά μου. Εξαίρεση βέβαια αποτελεί η περίοδος των διακοπών που μπορεί να ξεφύγω λιγάκι  παραπάνω.

Όσον αφορά το κομμάτι της Εθνικής Ομάδας, με την οποία εκπροσώπησες τη χώρα μας για δεύτερη συνεχή χρονιά, πως θα περιέγραφες την εμπειρία σου;

Η συμμετοχή με την Εθνική Ομάδα ήταν μια καταπληκτική εμπειρία, ειδικά πέρυσι που ταξιδέψαμε στην Κύπρο. Γνωρίζεις και άλλα παιδιά που είναι επίσης σε υψηλό  επίπεδο, δένεσαι μαζί τους και φτιάχνεις δεσμούς για μια ζωή αλλά το βασικό είναι ότι αγωνίζεσαι για την πατρίδα σου που αποτελεί το ισχυρότερο κίνητρο.

Όταν μέσα στην προπόνηση ή στον αγώνα τα πράγματα δεν πάνε καλά, τι κίνητρο βρίσκεις για να συνεχίσεις να αγωνίζεσαι; Έχουν υπάρξει στιγμές που σκέφτηκες να τα παρατήσεις;

Δυσκολίες γενικώς αντιμετωπίζω και σε προπονήσεις, που είναι κουραστικές, αλλά και στη διάρκεια ενός αγώνα που μπορείς εύκολα να στρεσαριστείς ή να αγχωθείς με κάποιο λάθος σε κάποιο άλμα, όμως δεν είναι στο χαρακτήρα μου να εγκαταλείψω μια προσπάθεια, πεισμώνω και συγκεντρώνομαι στην τεχνική μου ώστε να πετύχω αυτό που έχω θέσει ως στόχο.

Οι αθλητές/τριες που διακρίνονται συνήθως αποτελούν πρότυπο για τα υπόλοιπα παιδιά. Τι θα τους έλεγες για να τα παροτρύνεις να ασχοληθούν με το στίβο;

Θα τους έλεγα ότι αν ασχοληθούν με τον αθλητισμό μόνο οφέλη θα έχουν γιατί εξασφαλίζουν καλή υγεία, αποφεύγουν εξαρτήσεις που προκύπτουν από άλλες ασχολίες, αν έχουν δυνατότητες και ασχοληθούν σε υψηλό επίπεδο εξασφαλίζουν τις σπουδές τους και το επαγγελματικό τους μέλλον, κάνουν γνωριμίες με πολλά και αξιόλογα άτομα. Το κυριότερο όμως είναι ότι υιοθετείς  ένα τρόπο ζωής που σε κάνει πιο δυνατό, μαθαίνεις να μην τα παρατάς, μαθαίνεις να σέβεσαι την προσπάθεια του άλλου, μαθαίνεις όταν πέφτεις να σηκώνεσαι ξανά.

Βλέπεις τον εαυτό σου ως αθλήτρια στο μέλλον και σε ποιο επίπεδο ονειρεύεσαι να τον δεις;

Θα έλεγα ότι δε μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να μην είναι αθλήτρια, σίγουρα θα συνεχίσω όσο μπορώ. Το πιο τρελό μου όνειρο είναι η συμμετοχή σε ολυμπιακούς αγώνες.

Προηγούμενο άρθροΟ Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Θεόφιλος στη Βασιλική για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς
Επόμενο άρθροΑγιασμός στο Δημοτικό Σχολείο Βασιλικής (video)